The Morning Show: Τηλεοπτικό «πόκερ» και σεξουαλικά σκάνδαλα στη σειρά για τα παρασκήνια των καναλιών

The Morning Show: Τηλεοπτικό «πόκερ» και σεξουαλικά σκάνδαλα στη σειρά για τα παρασκήνια των καναλιών

Η επιστροφή της Τζένιφερ Ανιστον στην τηλεόραση δεν θα μπορούσε παρά να γίνει με τρόπο εντυπωσιακό σε μία σειρά της Apple tv η οποία ξεσκεπάζει το σύστημα των media και της διαφθοράς των επικεφαλής

jennifer-aniston
Χρειάζονται μόλις μερικά δευτερόλεπτα ώστε εκεί που δρασκελίζεις το τηλεοπτικό πλατό σαν αυτοκράτορας του πλήθους να πέσεις μέσα στη χοάνη μιας κρεατομηχανής η οποία θα σε εξαφανίσει και θα σου διαλύσει όχι μόνο την καριέρα αλλά και τη ζωή σου.

Οι σεναριογράφοι του «The Morning Show», της σειράς της Apple tv η οποία σπάει όλα τα ρεκόρ, δεν χρειάστηκε να επιστρατεύσουν ιδιαίτερα τη φαντασία τους. Αυτό που αξιοποίησαν ήταν μάλλον η εμπειρία και η παρατηρητικότητά τους στον χώρο των πλατό και της ζωής των αστέρων των εκπομπών.

The Morning Show — Official Trailer | Apple TV+


Οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί, η εξέλιξη τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, οι χαρακτήρες αποκαλύπτονται από τα πρώτα δευτερόλεπτα και η ανατροπή στο σύνολο των δέκα επεισοδίων είναι πιο συχνή κι από την εναλλαγή των χώρων δράσης.

Μέσα σε ένα επεισόδιο, το πρώτο, η πλοκή ξεδιπλώνει κάθε πτυχή και αποκαλύπτει προθέσεις, αδυναμίες, άσους και ξεκαθαρίζει πως το τηλεοπτικό παιχνίδι παίζεται με όρους «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Η Τζένιφερ Ανιστον στην επιστροφή της στην τηλεόραση, είναι αφοπλιστική. Η ισχυρή τηλεπερσόνα η οποία κολυμπά στα θολά νερά ενός διαλυμένου γάμου, μιας προβληματικής σχέσης με την κόρη της και παραπατά στο χείλος του γκρεμού μιας καριέρας που εν ριπή οφθαλμού καταστρέφεται, είναι το κυρίαρχο πρόσωπο γύρω από το οποίο θα υφανθεί ο ιστός της τηλεοπτικής αράχνης των δέκα επεισοδίων.

Στο πανίσχυρο «Morning Show», την εκπομπή με την οποία ξυπνούν εκατομμύρια Αμερικανοί, το παρουσιαστικό δίδυμο ούτε λίγο ούτε πολύ ανταγωνίζεται σε δημοφιλία τα ισχυρότερα αμερικάνικα brands της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

The Morning Show – Inside the Series | Apple TV+


Κλείσιμο
Το δίδυμο είναι αχώριστο μέχρι που ένα πρωινό ο παρουσιαστής (Στιβ Καρέλ) θα βρεθεί κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλων του καναλιού. Η καρατόμησή του γίνεται άμεσα και η συμπαρουσιάστριά του (Τζένιφερ Ανιστον) καλείται να σηκώσει το βάρος του σκανδάλου και να κοιτάξει στα μάτια τους εκατομμύρια Αμερικανούς τηλεθεατές και να τους πει την αλήθεια.

Η ίδια θα ακροβατήσει ανάμεσα στο συναίσθημα για τον πρώην συνεργάτη της και την καταδίκη οποιουδήποτε μπορεί να βρεθεί στην θέση που βρέθηκε ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν. Το κίνημα #metoo περιμένει δικαίωση από την στάση της και κυρίως από τα λόγια της. Το κανάλι δεν αφήνει περιθώρια για οίκτο. Απαιτεί πλήρη απομάκρυνση και απόλυτο αναθεματισμό του πρώην σταρ του δυναμικού του.

Οσο η Ανιστον παλεύει με τους δαίμονές της, οι επικεφαλής του σταθμού καταστρώνουν σχέδια διάσωσης της εκπομπής. Είτε καρατομώντας την ίδια με άνεση και με έκδηλο τον ηλικιακό ρατσισμό σε τηλεπερσόνες που περνούν τα σαράντα, είτε βρίσκοντας το ιδανικό πρόσωπο που θα καλύψει το κενό. Και κάπου εδώ ξεπροβάλλει το αντίπαλο δέος.

Μία νέα «Εριν Μπρόκοβιτς» την οποία υποδύεται η Ρις Γουίδερπουν και η οποία μέσα από τον ρόλο της δημοσιογράφου ενός επαρχιακού σταθμού θα βρεθεί να είναι το πρόσωπο που έγινε viral μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και εν αγνοία της. Υπερασπιζόμενη δικαιώματα εργαζομένων και κατοίκων σε μεταλλεία θα βιντεοσκοπηθεί από κινητό, θα ανέβει στα κοινωνικά δίκτυα και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Ακόμη και ο οικογενειακός μανδύας της είναι αυτός που αναγνωρίζει όχι μόνο η μισή Αμερική αλλά και ο μισός πλανήτης. Αφραγκη, κόρη μιας καταπιεστικής μάνας και αδελφή ενός εξαρτημένου διπολικού άνδρα, τον οποίο συντηρεί…

Η συνάντηση των δύο γυναικών στο πλατό θα γίνει σε συνθήκη λεκτικής μονομαχίας, για να ακολουθήσουν εννέα επεισόδια σκληρής μάχης, βρώμικου παιχνιδιού και αποκαλύψεων.

Το ισχυρό μιντιακό σύστημα θα προσπαθήσει να αφανίσει την Άνιστον η οποία θα το παγιδεύει σε κάθε βήμα του, αποκαλύπτεται πως γνώριζε όλα όσα βάραιναν τον πρώην παρουσιαστή αλλά τα κρατούσε καλά κρυμμένα μέχρι που έπρεπε να τον θυσιάσει για να σωθεί ενώ θα χρησιμοποιήσει την Γουίδερσπουν ως το αντίπαλο δέος της διαφθοράς που απειλεί την τηλεθέαση της εκπομπής. Η δημοσιογράφος που μιλά την γλώσσα της αλήθειας και παράλληλα κουβαλά και την αγνότητα της Αμερικάνικης επαρχίας προωθείται ως η ιδανική αντικαταστάτρια του παρουσιαστή που παρενόχλησε σεξουαλικά πρώην βοηθούς του.

Από το έκτο επεισόδιο και μετά η μάχη όλων των πλευρών θα είναι σκληρή. Απρόσμενες συμμαχίες, προδοσίες προσώπων και εμπιστοσύνης, ανατροπές και αλλαγή στρατοπέδων, μπλόφες και κινήσεις ματ και μία τηλεοπτική αρένα στην οποία ο «θάνατος» του ηττημένου είναι ξαφνικός. Όλα όσα έχουν διαδραματιστεί ως το ένατο επεισόδιο θα ανατραπούν στη διάρκεια του δέκατου και τελευταίου του πρώτου κύκλου. Εν αναμονή του δεύτερου, όπου το μοτίβο όχι μόνο δεν αναμένεται να αλλάξει αλλά να σκληρύνει ακόμη περισσότερο. Όπως ακριβώς ισχύει και στο τηλεοπτικό παιχνίδι.

Ειδήσεις σήμερα

Ποιος αποκτά τελικά ανοσία στον κορωνοϊό;

Μπλόκα, έλεγχοι και πρόστιμα για απείθαρχους σε δρόμους, εκκλησίες, πυλωτές και διαδίκτυο

Η συγκλονιστική μάχη Έλληνα ομογενή με τον κορωνοϊό: Έμεινα σε κώμα 11 ημέρες, έζησα γιατί με περίμεναν οι κόρες μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης