LIVE

Κορωνοϊός

Έλεγχοι για το Πάσχα: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛΑΣ μέχρι και την Κυριακή

diodia-arthrou

Εντολή στους αστυνομικούς να μην δέχονται αστείες δικαιολογίες - 20 μπλόκα σε δρόμους που οδηγούν στα περίχωρα της Αττικής - Αγωνία για το βράδυ της Ανάστασης σε νησιά και χωριά - Άμεση επέμβαση όπου εντοπίζονται συναθροίσεις σε πιλοτές και ταράτσες την Κυριακή του Πάσχα

Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε εθνικές οδούς, παραδρόμους και σταθμούς ΚΤΕΛ για να «μπλοκαριστούν» όσοι απείθαρχοι επιχειρήσουν να δραπετεύσουν εκτός και εντός Αττικής στα εξοχικά τους, περιπολίες έξω από ιερούς ναούς με ένστολους και αστυνομικούς με πολιτικά, drones αλλά και διακριτικός έλεγχος των social media για τυχόν «περίεργους» που θα προσπαθήσουν να ξεσηκώσουν πιστούς και να τους οδηγήσουν σε εκκλησίες.

Ένα γιγαντιαίο σχέδιο που απλώνεται σε όλη τη χώρα με επίκεντρο την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη που περιλαμβάνει εκατοντάδες μπλόκα με σκοπό να ελεγχθεί απόλυτα η κυκλοφορία των πολιτών, αυστηρούς ελέγχους και τσουχτερά πρόστιμα, συστάσεις πιστών ακόμη και έξω από ιερούς ναούς, περιπολίες για την αποτροπή γλεντιών και συναθροίσεων σε αυλές και πιλοτές πολυκατοικιών, έχει θέσει σε εφαρμογή η Αστυνομία.

Οι εντολές που έχουν πάρει οι επικεφαλής των μέτρων και έχουν διαβιβάσει σε όλους τους ένστολους είναι να είναι αποφασιστικοί και αυστηροί στους ελέγχους, να μην δέχονται αστείες και παιδαριώδεις δικαιολογίες και να ελέγχουν ακόμη και τα πορτ μπαγκάζ των οχημάτων για να διαπιστώνουν αν τα όσα γράφουν στα χαρτιά που φέρουν πάνω τους συμβαδίζουν με αυτά που υπάρχουν στις αποσκευές τους.

Για παράδειγμα αν επικαλεστούν την πιο συνηθισμένη δικαιολογία ότι μετακινούνται για να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους και ασθενείς γονείς τους, να μην κουβαλούν σούβλες, αρνιά και κρασιά.

Στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για το Πάσχα, συμμετέχει το σύνολο των υπηρεσιών και εκτός από τους άνδρες και τις γυναίκες της Τροχαίας, επιστρατεύονται ένστολοι από τα τοπικά τμήματα, την Άμεση Δράση, την ομάδα ΔΙ.ΑΣ ακόμη και τα ΜΑΤ αφού λόγω της κατάστασης που επικρατεί, δεν έχουν αντικείμενο. Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει φροντίσει εκατοντάδες αστυνομικοί από τα αεροδρόμια και τις υπηρεσίες γραφείου να βγουν στο δρόμο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο σχέδιο λαμβάνουν μέρος και 250 αστυνομικοί που «αποδεσμεύτηκαν» από το αρχηγείο.

Παράλληλα, το σύνολο των υπηρεσιακών οχημάτων και μοτοσικλετών, τα drones, τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής συμμετέχουν στον σχεδιασμό και, όπως εκτιμούν οι επιτελείς της Αστυνομίας, κανείς δεν θα μπορέσει να «το σκάσει» από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να εκδράμει στην επαρχία. Σε όλα τα διόδια της χώρας υπάρχουν μπλόκα και αστυνομικοί να ελέγχουν όλο το 24ωρο, όλα τα αυτοκίνητα.

Εκτός από τα μπλόκα σε όλα τα διόδια της χώρας, έλεγχοι και περιπολίες υπάρχουν σε όλους τους επαρχιακούς δρόμους που συνδέουν πόλεις και χωριά. Ειδικά για την Αττική, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα θελήσουν να μεταβούν στα εξοχικά τους που βρίσκονται ακόμη και εντός του νομού Αττικής.

Σε τουλάχιστον 20 σημεία όπως στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, Βάρης – Κορωπίου, λεωφόρο Μαρκοπούλου, λεωφόρο Μαραθώνος και λεωφόρο Πεντέλης προς Νέα Μάκρη θα υπάρχουν όλο το 24ωρο μπλόκα και θα ελέγχονται εξονυχιστικά όλα τα οχήματα. Είναι ξεκάθαρο ότι κανείς δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι του για να πάει, για παράδειγμα στο εξοχικό του στον Κάλαμο ή στο Πόρτο Ράφτη, καθώς κινδυνεύει με πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες όπως φυσικά και υποχρεωτική επιστροφή στη βάση του.

Για τη Θεσσαλονίκη θα ισχύσουν ανάλογα μέτρα ειδικά για αυτούς που θα προσπαθήσουν να μετακινηθούν από την πόλη στις εξοχικές τους κατοικίες στη Χαλκιδική.

Στο παιχνίδι έχει μπει και το Λιμενικό όπου θα διενεργεί αυστηρούς ελέγχους στα πορθμεία και τα λιμάνια της χώρας με εντολή να εντοπίζει όσους απείθαρχους θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν χωρίς το Ε1 στην τσέπη. Το ίδιο περιοριστικό μέτρο ισχύει και στα αεροδρόμια αφού κανένας δεν μπορεί να εκδώσει εισιτήριο χωρίς να αναφέρει τη μόνιμη διεύθυνση κατοικίας ενώ αυστηροί έλεγχοι θα υπάρχουν και στα ΚΤΕΛ.

Εκκλησίες

Σε όλη τη χώρα υπάρχουν περισσότερες από 12.000 εκκλησίες, οι περισσότερες εκ των οποίων θα τελέσουν λειτουργίες το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και την Ανάσταση κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, δεν θα υπάρχουν ηχητικές εγκαταστάσεις για να ακούγεται η Θεία Λειτουργία ενώ η περιφορά του επιταφίου θα πραγματοποιηθεί μέσα στον ναό.

Το ζήτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει ειδικά του βράδυ της Ανάστασης στα προαύλια των εκκλησιών και ιδιαίτερα στα νησιά και τα χωριά. Η Αστυνομία λέει ότι θα υπάρχει παρουσία ενστόλων και ανδρών με πολιτικά στους μεγάλους ναούς ενώ θα πραγματοποιούνται περιπολίες στην περιφέρεια και ειδικά στα χωριά.

Όπως λένε οι πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αν παρατηρηθεί συγκέντρωση κόσμου, θα γίνονται συστάσεις για να απομακρυνθούν ενώ, αν δεν υπακούσουν, θα εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει τη συγκέντρωση περισσότερων από δέκα ατόμων στο ίδιο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει μπει στο παιχνίδι των μέτρων. Οι έμπειροι αξιωματικοί σαρώνουν τα social media και περίεργες σελίδες σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τυχόν απείθαρχους υποκινητές που μέσω διαδικτύου θα επιχειρήσουν να συγκεντρώσουν πιστούς σε ιερούς ναούς.

Έχουν δει αρκετές σελίδες που καλούσαν πιστούς να μεταβούν σε εκκλησίες ακόμη και να εισβάλλουν σε ναούς το βράδυ της ανάσταση,ς ωστόσο μέχρι στιγμής αυτά αξιολογούνται ως μη σοβαρά που κινούνται στη σφαίρα του γραφικού. Μάλιστα, εντοπίστηκε από την Ασφάλεια μέχρι και ιερέας μεγάλης ενορίας της Αθήνας έστελνε στο ποίμνιο sms για πριβέ θεία κοινωνία και του έγιναν συστάσεις για να συμμορφωθεί.

Πιλοτές, ταράτσες και αυλές

Το μεγαλύτερο αγκάθι είναι τα γλέντια σε πιλοτές, ταράτσες και αυλές. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ενδεχομένως κάποιοι επηρεασμένοι από τον καιρό και το εορταστικό κλίμα θα επιχειρήσουν να μαζευτούν σε αυλές σπιτιών και πιλοτές πολυκατοικιών για να ψήσουν και να γλεντήσουν.

Για το λόγο αυτό, η Αστυνομία σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιεί περιπολίες και όπου διαπιστώνει ότι υπάρχουν τέτοια μικρά «πάρτι» θα επεμβαίνει άμεσα. Μάλιστα, στο τραπέζι των συσκέψεων έπεσε η πρόταση αν κάποιοι δεν υπακούν στις συστάσεις να υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα, αυτόφωρο και πρόστιμα. Για τον λόγο αυτό στην Αθήνα θα περιπολούν και τα drones για να δίνουν στο κέντρο επιχειρήσεων εικόνα για το τι γίνεται ενώ περιπολικά όπου εντοπίζουν… παράνομα γλέντια θα χρησιμοποιούν μέχρι και τα μεγάφωνα για να τους συμμορφώνουν.

Ειδήσεις σήμερα

Ο Τραμπ «σφραγίζει» με το όνομά του το επίδομα στους Αμερικανούς

Αεροσκάφος στις φλόγες: Σοκαριστικό βίντεο από την τραγωδία με τους 41 νεκρούς στη Μόσχα

NASA: Επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν τη «δεύτερη Γη» σε απόσταση 300 ετών φωτός
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (144)

GEORGE

Αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μας ισλαμοποιήσει πλανάτε πλάνην οικτρά .Ας γίνουν μεμέτια και αι στον .....Αλλάχ .Όσο για τα πρόστιμα και τις διώξεις ,πάει να κλείσει τα τζαμιά και τα μεγάφωνα τους, ας μαζέψει από τους δρόμους τους λαθρομετανάστες και Πακιστανούς ,που μας απειλούν ότι θα κατέβουν να διαδηλώσουν ενάντια στου ότι γιορτάζουμε την Ανάσταση του Θεανθρώπου και ας αφήσουν τους χριστιανούς στην ησυχία τους και στις προσευχές τους ,οι ασπασθέντες το Ισλάμ ισλαμοπίθικοι της κυβέρνησης του κυρίου Κούλη

Μ. Κοράλης

Δεν ψήφισα την Ν.Δ. Κύριοι σοβαρευτείτε .Υποτίθεται ότι υπάρχει κοινή λογική .Αυτά τα μέτρα είναι απόλυτα αναγκαία για να μην έχομε χιλιάδες νεκρούς όπως ΗΠΑ ,Ιταλία κλπ

nick

Ασκησεις ετοιμοτητας ,με νομικη καλυψη τον παρανοϊο,για μελλοντικη χρηση, για τις Γκεσταπο και Βερμαχτ των Χαρδαλοπετσεων.Εισβολες σε σπιτια, συλληψεις,μεταφορες στα κρατητηρια,δικαστηρια,κατασχεση οβελια(ποιος ξερει;), επιδειξη εγγραφων για κυκλοφορια. Σαν ελληνικη ταινια με θεμα την κατοχη. Μενει να βγει κανενας Πρεκας σε ταρατσα με τη σουβλα στον ωμο και καραμπινα στο χερι να φωναζει ''ελατε να το παρετε''. Η μελλοντικη χρηση αφορα την οικονομικη πανδημια που ερχεται. Μπορει να σωθουν αρκετοι απο την αρρωστια αλλα απο την θεραπεια κανεις.

Γιώργος

Είπαμε μόνη επένδυση ζωής θα είναι το super market,για όλα τα άλλα σκασμός,ΝΑ ευχαριστείτε που δεν αποφάσισαν να μας βάλουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης,ή να κάνουν περιπολίες λαθρομετανάστες, Και την Κυριακή του Πάσχα σαν καλά παιδια, ο ελληνικός Σκάι ΘΑ βάλει πρεμιέρα τουρκικό σήριαλ. Μένουμε σπίτι για το καλό μας και κλείνουμε ερμητικά και τα παράθυρα μην τυχόν και μπει ο COV-19

Batazas

Κύριοι πάμε από το κακό στο χειρότερο.Οσο τους αφήνουμε μας το βάζουν πιο βαθιά...Η μόνη λύση είναι να βγούμε όλοι μαζί με τα στυλιαρια εδώ και τώρα να τους πάρουμε στο κοντό.Καμμια δικαιολογία σε κανέναν,ακόμα και στους αστυνομικούς που δήθεν εκτελούν εντολές..και κυνηγάνε τον κοσμακη στις εκκλησίες στους δρόμους και στις αυλές..Καταργούν το Σύνταγμα εις βάρος μας ναι η όχι;;Το προστατεύουμε και εμείς μαζί με την ατομική μας ελευθερία και τους πετάμε στην θάλασσα εδώ και τώρα.Αν όχι θα δούμε πολύ χειρότερα

Ποιος ανθρωπακος θα ειναι αυτος

Που θα του τα σκασει αναποδα και θα παρει καμια καραμπινα να θεριζει κοσμο ....

T

Δηλαδή κάποιοι θα είναι στην κλειστή αυλή ή την ταράτσα τους με τους συγγενείς τους με τους οποίους μένουν στην ίδια πολυκατοικία και θα έρθει ο αστυφύλακας είτ εαπό περιπολία είτε από καταγγελία και θα τους πάει από το τραπέζι στο αυτόφωρο !!! Να προσέχουν όμως πως θα το χειριστούν γιατί ζούμε συμπιεσμένη επταετία, τα μυαλά έχουν σαλέψει και πολλά μπορούν να συμβούν. Και η υπομονή έχει τα όριά της.

Δούλος....

Όλα καλά λέμε τώρα.....ΑΛΛΑ με τα μεγάφωνα τι πρόβλημα έχουν;;Δεν έχετε καταλάβει ένα πράγμα ,τα παιδιά μας θα την πληρώσουν....οποίος κατάλαβε ....κατάλαβε.

Πιο σωστή επικεφαλίδα του άρθρου θα ήταν..

'Ελεγχοι για το πως ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ στην... Ελλάδα!

Σουβλιστής αμνοεριφιων

Έλα καραγκιόζη στη ταράτσα μου να με σταματήσεις....

Ζούμε ωραίες εποχές

Νέας χούντας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης