Τζεφ Μπέζος: Κρατάει το 75% της Amazon μετά το διαζύγιο

Τζεφ Μπέζος: Κρατάει το 75% της Amazon μετά το διαζύγιο

Η πρώην σύζυγός του Μακένζι θα κρατήσει το υπόλοιπο 25%  - Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο μετά την αποκάλυψη της σχέσης του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου με τη Λόρεν Σάντσεζ

jeff_bezos
O πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Τζεφ Μπέζος, κατέληξε σε συμφωνία με την πρώην σύζυγό του Μακένζι για την μοιρασιά της μυθικής περιουσίας τους.

Ο ιδρυτής της Amazon θα κρατήσει το 75% της συνολικής περιουσίας και η πρώην του θα πάρει το υπόλοιπο 25%.

Έτσι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος θα διατηρήσει τον έλεγχο στον οικογενειακό "θησαυρό", καθώς θα έχει την συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών της Amazon.

Η πρώην σύζυγός του θα διατηρήσει μόνο το 25% των συνολικών μετοχών τους , εκ των οποίων μόνο το 4% είναι μετοχές της Amazon.

Η σημερινή αξία αυτού του ποσοστού φτάνει τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Η MacKenzie Βezos θα του παραχωρήσει επίσης όλες τις μετοχές της στην εφημερίδα Washington Post και στην εταιρεία Blue Origin.

Τα έγγραφα του διαζυγίου κατατέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο και η διαδικασία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου 3 μήνες.

Κλείσιμο
Και οι δύο ανακοίνωσαν την είδηση μέσω twitter δηλώνοντας ευγνώμονες που κατέληξαν σε ένα φιλικό διαζύγιο.
Ο χωρισμός του ζευγαριού  ανακοινώθηκε  τον περασμένο Ιανουάριο μετά τις απιστίες του Bezos με την παρουσιάστρια  Λόρεν Σάντσεζ και τα "καυτά" τους μηνύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.  
Η Μακένζι γνώρισε τον Τζεφ  το 1992, πριν εκείνος ιδρύσει την εταιρεία που έμελλε να εξελιχθεί στην "αυτοκρατορία" του διαδικτυακού εμπορίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης