Δώρα Χρυσικού: Από τότε που έκανα ολική υστερεκτομή έχω ακούσει πάρα πολλά, μου λένε ότι δεν είμαι ολοκληρωμένη
Αναρωτήθηκα πόσο δικαιούμαι να είμαι γυναίκα και η απάντηση που έδωσα στον εαυτό μου είναι ότι είμαι όσο γυναίκα ένιωθα και πριν και περισσότερο, ανέφερε η ηθοποιός
Στα σχόλια που κατά καιρούς έχει δεχτεί μετά την ολική υστερεκτομή, στην οποία υποβλήθηκε, αναφέρθηκε η Δώρα Χρυσικού, λέγοντας ότι μεταξύ άλλων της έχουν πει «πως πλέον δεν είναι ολοκληρωμένη».
Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Buongiorno» με τη Ζέτα Δούκα. Οι δύο ηθοποιοί μίλησαν αρχικά για τη νέα τους θεατρική δουλειά με τίτλο «Vaginahood», ενώ η Δώρα Χρυσικού μίλησε και για την προσωπική της εμπειρία με την ολική υστερεκτομή που υποβλήθηκε, περιγράφοντας τις αντιδράσεις που έχει δεχτεί.
Η ηθοποιός εξήγησε πως το έργο θίγει ζητήματα ταυτότητας και κοινωνικής αντίληψης γύρω από το σώμα και τη γυναικεία φύση: «Θίγεται και στην παράσταση το κατά πόσο το όργανο, η μήτρα, καθορίζει μια γυναίκα. Το λέμε γιατί υπάρχει και μια τρανς γυναίκα στην παράστασή μας, η Άννα, αλλά και εγώ ως μια γυναίκα, ως μια στρέιτ γυναίκα που πλέον δεν έχω μήτρα και πολλές φορές στον κοινωνικό μου περίγυρο αντιμετωπίζω τον χλευασμό αλλά και τον οίκτο, την απόρριψη».
Στη συνέχεια, η Δώρα Χρυσικού αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τα στερεότυπα που αντιμετώπισε μετά την επέμβασή της: «Από τότε που έκανα την ολική υστερεκτομή έχω ακούσει πάρα πολλά. Μου λένε τώρα δεν είσαι ολοκληρωμένη, δεν έκανες παιδάκι. Αναρωτιέμαι και αναρωτήθηκα πόσο δικαιούμαι να είμαι γυναίκα και η απάντηση που έδωσα στον εαυτό μου είναι ότι είμαι όσο γυναίκα ένιωθα και πριν και περισσότερο».
Η θέση σου στο Final Four της EuroLeague σε περιμένει. Πώς; Διαβάζεις τη συνέχεια και… φεύγεις για το κορυφαίο μπασκετικό τριήμερο της Ευρώπης με δύο ΔΙΠΛΑ εισιτήρια!
Παραμένοντας πιστή στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, η ΔΕΗ συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»