Ο Μπεν Στίλερ έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στην woke κουλτούρα, καθώς και το πώς έχει επηρεάσει την τέχνη.
Όπως είπε μιλώντας στο Collider, μία ταινία όπως το «Tropic Thunder» δεν θα είχε πάρει το «πράσινο φως» αν έβγαινε τα τελευταία χρόνια.
Ο ίδιος σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην κωμωδία, η οποία έχει δεχτεί και αρνητική κριτική, καθώς περιέχει μερικά ρατσιστικά υπονοούμενα και προσβλητικές ατάκες.
«Αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να γυριστεί μια τέτοια ταινία σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Σίγουρα δεν θα ήταν στην ίδια κλίμακα που καταφέραμε να τη φέρουμε εμείς».
Στη συνέχεια, εξήγησε πως αντίστοιχα δεν θα μπορούσε να βάψει ξανά το πρόσωπό του για να υποδυθεί έναν μαύρο στρατιώτη.
«Η ιδέα να υποδυθείς έναν Αφροαμερικανό χαρακτήρα σήμερα είναι τρελή. Ακόμα και τότε, ήταν ζοφερό. Αλλά τώρα, σε αυτό το περιβάλλον, δεν ξέρω αν θα τολμούσα να το κάνω για να πω την αλήθεια. Είμαι ειλικρινής», εξήγησε.
Τέλος, τόνισε πως: «Η woke κουλτούρα στην Αμερική έχει σκοτώσει πλέον την κωμωδία».
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.