Οι χαμένοι των Όσκαρ: Πέντε ηθοποιοί που δεν... χώνεψαν την ήττα τους

Οι χαμένοι των Όσκαρ: Πέντε ηθοποιοί που δεν... χώνεψαν την ήττα τους

Κάποιοι σταρ του Χόλιγουντ δεν μπόρεσαν να κρατήσουν να προσχήματα και να διαχειριστούν τη νίκη των «αντιπάλων» τους με... διακριτικότητα

oscar_sore_losers_xr
Το όνειρο όλων των σταρ του Χόλιγουντ είναι αναμφίβολα, να κερδίσουν ένα πολυπόθητο Όσκαρ. Ωστόσο, δεν τα καταφέρνουν όλοι, αφού μόνος ένας επιλέγεται για να κερδίσει το βραβείο για κάθε κατηγορία.

Όταν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Όσκαρ, έρχεται η ώρα να ανακοινώσει ο παρουσιαστής τον νικητή του κάθε βραβείου, η κάμερα έχει καταφέρει να εντοπίσει πολλές αντιδράσεις από τους... ηττημένους.

Άλλοι ηθοποιοί έχουν «πιαστεί» από τον φακό να αναστενάζουν βαριά, άλλοι δεν μπορούν να κρύψουν την αναστάτωσή τους, ενώ υπάρχουν κι αυτοί, των οποίων οι αντιδράσεις ήταν πιο... «έντονες», με αποτέλεσμα να γίνουν viral.

Παρακάτω, πέντε ηθοποιοί που πιάστηκαν στον φακό να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, αφού έχασαν το Όσκαρ.

Άντζελα Μπάσετ

Η ηθοποιός του «Black Panther: Wakanda Forever» φάνηκε δυσαρεστημένη που η Τζέιμι Λι Κέρτις της «έκλεψε» το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Η 64χρονη Μπάσετ και η 64χρονη Κέρτις ήταν και οι δύο υποψήφιες για το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για τους ρόλους τους στην ταινία Black Panther: Wakanda Forever και Everything Everywhere All at Once, αντίστοιχα.

Όταν ανακοινώθηκε ότι κέρδισε η Κέρτις, η Μπάσετ δεν έδειξε και τόσο ενθουσιασμένη - και, όπως φάνηκε στην τηλεοπτική εκπομπή του ABC, δεν σηκώθηκε καν να χειροκροτήσει ενώ καθόταν στην πρώτη σειρά. Ορισμένοι χρήστες του Twitter απογοητεύτηκαν που είδαν την πρωταγωνίστρια του Black Panther να μην κουνιέται από τη θέση της, ενώ άλλοι ήταν απλώς απογοητευμένοι που η Μπάσετ δεν κέρδισε.

Κλείσιμο
Angela Bassett reacts to Jamie Lee Curtis’ 2023 Oscars win: ‘Kinda shady’ | New York Post

Τζακ Νίκολσον

Ούτε ο Τζακ Νίκολσον, αλλά ούτε και Νίκολας Κέιτζ φάνηκαν να χαίρονται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Όσκαρ το 2003, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Άντριεν Μπρόντι κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού, για το δράμα «Ο Πιανίστας».

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Something's Gotta Give», Τζακ Νίκολσον εξέφρασε την έκπληξή του, μένοντας με το στόμα ανοιχτό, με τον Κέιτς να φαίνεται κι εκείνος να λέει σοκαρισμένος στον φακό: «Τι;», βλέποντας τον Μπρόντι να ανεβαίνει στο βάθρο για να λάβει τη διάκρισή του.

Ο Νίκολας Κέιτζ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Adaptation», ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις για τις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης», ενώ το Όσκαρ διεκδικούσαν επίσης ο Μάικλ Κέιν για την ταινία «The Quite American» και ο Νίκολσον για τον ρόλο του στο «About Schmidt».

Adrien Brody Defeats Jack Nicholson & Daniel Day-Lewis | Best Actor Oscar 2003

Μπιλ Μάρεϊ

Ο κωμικός που πέρασε από το «Saturday Night Live», Μπιλ Μάρεϊ δεν το «πήρε καλά», όταν έχασε το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού το 2004 από τον Σον Πεν.

Στην τελετή απονομής εκείνης της χρονιάς, ο Πεν ήταν υποψήφιος για τον ρόλο του στην ταινία «Mystic River», ενώ ο Μάρεϊ ήταν υποψήφιος για το «Lost in Translation». Υποψήφιοι ήταν επίσης, ο Τζουντ Λο για την ταινία «Cold Mountain», ο Τζόνι Ντεπ για τους «Πειρατές της Καραϊβικής: Η κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού» και ο Μπεν Κίνγκσλεϊ για το «House of Sand and Fog».

Όταν ανακοινώθηκε το όνομα του Πεν ως νικητή του βραβείου, ο Μπιλ Μάρεϊ δεν χαμογέλασε καν για τη νίκη του συναδέλφου του και αρκέστηκε σε ένα «παγωμένο» βλέμμα.

Bill Murray Oscar Loss

Έλεν Μπέρστιν

Η αντίδραση της Έλεν Μπέρστιν, όταν έχασε το βραβείο για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία για τον ρόλο της στον «Εξορκιστή» το 1973, έχει μείνει στην ιστορία των Όσκαρ.

Το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου πήγε στη Γκλέντα Τζάκσον για την ταινία «A Touch of Class». Όταν ανακοινώθηκε, η νικήτρια, ο φωτογραφικός φακός έπιασε την Έλεν Μπέρστιν να κάνει μια... υπερβολική γκριμάτσα, ενώ φάνηκε να λέει: «Οκ, τι έκπληξη».

Η Γκλέντα Τζάκσον μάλιστα, δεν έδωσε καν το παρών στην τελετή απονομής. Το βραβείο της παρέλαβε αντί για εκείνη ο παραγωγός της ταινίας.

Glenda Jackson Wins Best Actress: 1974 Oscars
Σάλι Κέρκλαντ

Μπορεί η Σάλι Κέρκλαντ να μην κατάφερε να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο, όμως μέχρι και σήμερα η αντίδρασή της, όταν ανακοινώθηκε ότι η Σερ πήρε το Όσκαρ, παραμένει αναλλοίωτη στο μυαλό των «φανατικών» των Όσκαρ.

Υποψήφιες για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου το 1988 ήταν η Σερ, η Μέριλ Στριπ, η Γκλεν Κλόουζ, η Χόλι Χάντερ και η Σάλι Κέρκλαντ. Ωστόσο, εκείνη που κατάφερε να «κερδίσει» την Ακαδημία και το πολυπόθητο αγαλματίδιο ήταν η Σερ.

Αν και οι συνυποψήφιές της την καταχειροκρότησαν, όταν ακούστηκε το όνομά της, η Κέρκλαντ δεν φάνηκε να μοιράζεται τον ενθουσιασμό της και δεν δίστασε να κάνει μια έντονη γκριμάτσα μπροστά στην κάμερα.

Cher Wins Best Actress | 60th Oscars (1988)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης