O «Εξορκιστής» επιστρέφει: Η τρομακτική ταινία που οι θεατές έφευγαν από το φόβο τους

O «Εξορκιστής» επιστρέφει: Η τρομακτική ταινία που οι θεατές έφευγαν από το φόβο τους

Η κλασική ταινία τρόμου «Ο Εξορκιστής» αναβιώνει με νέα τριλογία. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε όταν κυκλοφόρησε, οι κατάρες και η αληθινή ιστορία του 1949.

the_exorcist
Η ταινία τρόμου «Ο Εξορκιστής» που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις τη δεκαετία του ΄70 αναβιώνει με τρεις νέες ταινίες, με την Έλεν Μπέρστιν να επιστρέφει στον ρόλο της Κρις ΜακΝιλ. Η ιστορία της νέας τριλογίας περιστρέφεται γύρω από έναν ανήσυχο πατέρα που αναζητά τις συμβουλές της Κρις, όταν το παιδί του καταλαμβάνεται από έναν δαίμονα.

Την τριλογία θα σκηνοθετήσει ο Ντέβιντ Γκόρντον Γκριν, ο οποίος το 2018 ανέλαβε την αναβίωση του franchise των ταινιών «Halloween» με την Τζέιμι Λι Κέρτις. Η πρώτη από τις ταινίες θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2023. Η Universal και η υπηρεσία streaming του NBC, Peacock απέκτησαν τα δικαιώματα για τις τρεις ταινίες έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

THE EXORCIST (1973) Explained In Hindi | Most Cursed film of All Times | TRUE STORY | Pazuzu Demon


Η Λίντα Μπλερ πάντως, δεν πρόκειται να επιστρέψει στην επερχόμενη κινηματογραφική τριλογία. Παρόλο που η Έλεν Μπέρστιν θα επαναλάβει το ρόλο της ως Κρις ΜακΝιλ στο νέο franchise, η κινηματογραφική της κόρη έγραψε στο Twitter: «Σε όλους τους θαυμαστές μου που ρωτούν για τη συμμετοχή μου στην επανεκκίνηση του «Εξορκιστή», από την πλευρά μου δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση σχετικά με τη συμμετοχή ή την επανεμφάνιση του ρόλου μου. Εύχομαι σε όλους όσοι συμμετάσχουν το καλύτερο και εκτιμώ την αφοσίωση και το πάθος που έχουν οι θαυμαστές για τον "Εξορκιστή" και τον ρόλο μου», ανέφερε.

Στην κλασική ταινία τρόμου, που έκανε πρεμιέρα το 1973, η Μπλερ έπαιξε ένα νεαρό κορίτσι το οποίο κατέλαβε ένας δαίμονας. Ο «Εξορκιστής» υπήρξε η πρώτη ταινία τρόμου, η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Ήταν η πιο επιτυχημένη και εμπορική ταινία τρόμου για πάνω από 40 χρόνια, έως το 2017 που εκθρονίστηκε από «Το Αυτό».

Κλείσιμο
Η Μπλερ αν και παραδέχτηκε ότι μίλησε με τους σεναριογράφους και τους παραγωγούς της νέας κινηματογραφικής σειράς του «Εξορκιστή» διευκρίνισε: «Δεν έχω ιδέα για το έργο και δεν έχω εμπλακεί σε συνομιλία συμμετοχής. Με ενημέρωσαν απλώς, για να ξέρω, ότι θα κάνουν την ταινία».

Η ταινία που συγκλόνισε και προκάλεσε αντιδράσεις
Ο «Εξορκιστής» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1973 στις ΗΠΑ και τον Μάρτιο του 1974 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν βγήκε στις αίθουσες συγκλόνισε τους θεατές καθώς μέχρι τότε δεν είχαν συνηθίσει τόσο τρόμο στην οθόνη.

Πολλοί ήταν εκείνοι που λιποθύμησαν ή έκαναν εμετό στο σινεμά, ενώ κάποιοι άλλοι δεν άντεξαν και ήθελαν να φύγουν, όμως ήταν τόσο πολύ φοβισμένοι που δεν ήθελαν καν να μετακινηθούν. Μάλιστα, αρκετοί γιατροί τοποθετήθηκαν έξω από τους κινηματογράφους τη χρονιά που κυκλοφόρησε η ταινία.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε «Ο Εξορκιστής» σε ολόκληρη τη Βρετανία ήταν μεγάλες. Τα τοπικά συμβούλια απαγόρευσαν τις προβολές, ενώ οι ιερείς ζήτησαν να αποσυρθεί πριν καν παρουσιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

THE EXORCIST - Trailer - (1973) - HQ


Οι φήμες περί... κατάρας της ταινίας
Από το 1973, που κυκλοφόρησε ο «Εξορκιστής» μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα «περίεργα», που τονώνουν ανά διαστήματα την φήμη της ταινίας. Ορισμένοι από το καστ και τους τεχνικούς που εργάζονταν στην ταινία θεωρούσαν ότι ήταν τόσο αιρετική και διαβολική, που αποτελούσε κατάρα για όλους τους εμπλεκόμενους.

Υπήρξαν επίσης, και διάφορα δημοσιεύματα για «καταστροφές» που συνέβησαν στο σετ συμπεριλαμβανομένης μιας φωτιάς που κατέστρεψε τα περισσότερα από τα σκηνικά εκτός από το δωμάτιο, όπου έγινε ο εξορκισμός. Αρκετοί συμμετέχοντες τραυματίστηκαν ενώ υπήρξαν και αναφορές για κάποιους θανάτους που αποδόθηκαν στην ταινία. Στο πέρασμα των χρόνων διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία κατάρα.

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης