Marie Claire Power Trip: Η γυναίκα σήμερα στο συνέδριο του Marie Claire

Marie Claire Power Trip: Η γυναίκα σήμερα στο συνέδριο του Marie Claire

Το «Power Trip», το μεγάλο ταξίδι της γυναικείας δύναμης, είναι το 4ο κατά σειρά συνέδριο του Marie Claire  - Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα και παρακολουθήστε ζωντανά όλες τις ομιλίες μέσα από το protothema.gr και το marieclaire.gr

MC_121022_XRWMA
Το Marie Claire, με χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών για το ετήσιο συνέδριό του, σήμερα 12 Οκτωβρίου 2022, από τις 11:00 έως τις 17:00.

Το «Power Trip», το μεγάλο ταξίδι της γυναικείας δύναμης, είναι το 4ο κατά σειρά συνέδριο του Marie Claire. Ενός περιοδικού που δεν αρκείται στη διατήρηση της πρωτοπορίας σε ό,τι αφορά στην κάλυψη των τελευταίων και πιο δημιουργικών τάσεων στη γυναικεία μόδα. Το ελληνικό Marie Claire, που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την εφημερίδα Πρώτο ΘΕΜΑ, είναι το πιο επιτυχημένο και δημοφιλές γυναικείο περιοδικό σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα όμως το Marie Claire φιλοδοξεί να προωθεί τον αγώνα των γυναικών για ισότητα και ολόπλευρο σεβασμό, σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και εντός της ελληνικής κοινωνίας.

Για το σκοπό αυτό, το «Power Trip» δεν είναι απλώς μια συνάθροιση σημαντικών γυναικείων προσωπικοτήτων, από τη μόδα, την πολιτική, την τέχνη, τον κλάδο του θεάματος, το επιχειρείν, τη δημοσιογραφία, τον ακτιβισμό. Το «Marie Claire Power Trip» είναι η φυσική προέκταση του περιοδικού, δίνοντας το βήμα σε κάθε γυναίκα και κάθε άντρα που έχει να συνεισφέρει κάτι ουσιώδες και πρωτότυπο στο δημόσιο διάλογο -και ειδικά στην προβληματική για τα έμφυλα δικαιώματα.

Εφέτος η σύνθεση των ομιλιτριών και ομιλητών αποτελεί, κυριολεκτικά, έναν μικρό γαλαξία αστέρων. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια γυναίκα όπως η Brooke Shields; Το Marie Claire Greece υποδέχεται στην Αθήνα μια αυθεντική σταρ του Χόλιγουντ, μια προσωπικότητα που, εκτός και πέρα από την υποκριτική, πλέον έχει εξελιχθεί σε πρέσβειρα για τις γυναικείες διεκδικήσεις, μέσα από τη νέα της οργάνωση, «Beginning is Now».

Επίσης, το Marie Claire Greece έχει την τιμή και την ευχαρίστηση να συστήνει στο ελληνικό κοινό τη σπουδαία Arizona Muse, ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα στον κόσμο σήμερα -αλλά και μια γυναίκα αφοσιωμένη στην άμεση προώθηση πρωτοβουλιών για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος. Η «Μούσα της Αριζόνα», η σαγηνευτική και δυναμική Arizona Muse, εκτός από top model, είναι ιδρύτρια της περιβαλλοντικής οργάνωσης D I R T, στόχος της οποίας η διάσωση και αναζωογόνηση του εδάφους.

Η πολιτική πρώτης γραμμής έχει τη δική της ξεχωριστή παρουσία στο Marie Claire Power Trip -και δη εις διπλούν: Η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομικών, τέως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συνομιλεί με την Ελίζα Βόζεμπεργκ, ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων.

Στην πλειάδα των προσωπικοτήτων που λαμπρύνουν το φετινό Power Trip του Marie Claire συγκαταλέγονται επίσης οι κ.κ.: Βίκυ Καγιά, μοντέλο, ηθοποιός, παρουσιάστρια, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Great for Women, Μαρία Καβογιάννη, ηθοποιός και ambassador της Vichy, Ορσαλία Παρθένη, CEO Parthenis, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών, την Παυλίνα Βουλγαράκη, τραγουδοποιό, ambassador της YSL Beauty και της καμπάνιας Abuse Is Not Love, τη Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, οικονομολόγος και ιδρύτρια της ΜΚΟ «Υπέροχες Γυναίκες», Αρετή Γεωργιλή του Lean In Network Greece, οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές του Mega Νίκη Λυμπεράκη και Νικήτας Κορωνάκης, η παρουσιάστρια ειδήσεων του Open Λίνα Δρούγκα κ.α.

Επιπλέον, ανάμεσα στους ομιλητές υψηλής περιωπής, στο Power Trip του Marie Claire βρίσκεται o Ολλανδός σχεδιαστής μόδας Ronald van der Kemp, ιδρυτής του πρώτου sustainable οίκου υψηλής ραπτικής στον κόσμο, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών Simone Cipriani, ιδρυτής της πρωτοβουλίας για τη βιώσιμη μόδα Ethical Fashion Initiative of the International Trade Centre, η Doina Ciobanu, δημιουργική διευθύντρια και σύμβουλος, πρέσβειρα της περιβαλλοντικής οργάνωσης No More Plastic, ο Bruno Ver, ιδρυτής της εταιρείας NFT προγραμμάτων Niftify, και πολλές ακόμα εξέχουσες προσωπικότητες.

Πέραν των προηγουμένων, σε ρόλο ομιλητή ή συντονιστή πάνελ, το κοινό και οι συμμετέχοντες στο Marie Claire Power Trip θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά μεταξύ άλλων, τους Marina Raphael, επιχειρηματία, ιδρύτρια του Marina Raphael, NFT Marina Raphael x Venyx world by Eugene Niarchos, Galia Loupan, content director Marie Claire International, Μαίη Ζαννή, πολιτική επιστήμονας και συνιδρύτρια του Women Act κ.α.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, το Marie Claire Power Trip, το συνέδριο-πηγή έμπνευσης, που αφήνει το αποτύπωμά του σε θέματα ισότητας και επισημαίνει την ανάγκη για τη συμπερίληψη περισσότερων γυναικών σε ηγετικές θέσεις, θα συγκεντρώσει μερικές από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες του φεμινισμού, των γραμμάτων, των επιστημών, των τεχνών, της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των νέων τεχνολογιών, σε ένα ολοήμερο event που μεταδίδεται ζωντανά από το protothema.gr και το marieclaire.gr, στις 12 Οκτωβρίου 2022, από τον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές που έρχονται στη ζωή μας, η θέση των γυναικών στο νέο σύμπαν του Web 3 και η μεταμόρφωση της μόδας που συμβαίνει ήδη με τα NFT και το Metaverse είναι στη θεματική που θα προσεγγίσει το φετινό Marie Claire Power Trip. Μεγάλο μέρος της, επιπλέον, είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον και στην κλιματική αλλαγή, εξετάζοντας κατά πόσον είναι ρεαλιστική η μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη για τον πλανήτη βιομηχανία μόδας.

Τα πάνελ των επιφανών ομιλητών από κάθε χώρο θα εξετάσουν, ακόμη, ζητήματα όπως η συμπερίληψη στην ηγεσία και στην κορυφή των επιχειρήσεων και θα αναζητήσουν τρόπους εξάλειψης του σεξιστικού και προσβλητικού λεξιλογίου στην τηλεόραση, το διαδίκτυο και τον Τύπο και προώθησης της ορατότητας των διαφορετικών ατόμων και ομάδων.

Μη χάσετε το 4o Power Trip του Marie Claire!

Κλείσιμο
11:00

Καλωσόρισμα στο 4ο Marie Claire Power Trip

- Γαλάτεια Λασκαράκη, Editor in Chief, Marie Claire Greece

11:05

Από την κορυφή της Μόδας στον ακτιβισμό για τη σωτηρία του πλανήτη

- Arizona Muse, μοντέλο, ιδρύτρια DIRT Foundation for the regeneration of earth. Σε συζήτηση με τη Βίκυ Καγιά, μοντέλο, ηθοποιό, παρουσιάστρια, founder & CEO Great for Women

11:25

Βιωσιμότητα στη Μόδα: πολύ ακριβή για να πετύχει ή μονόδρομος προς ένα νέο τρόπο ζωής;

- Simone Cipriani, αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, ιδρυτής της πρωτοβουλίας Ethical Fashion Initiative of the International Trade Centre Ronald Van Der Kemp, σχεδιαστής μόδας, ιδρυτής RVDK, του πρώτου sustainable οίκου υψηλής ραπτικής στον κόσμο

- Ορσαλία Παρθένη, Artistic Director & CEO Parthenis, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών

- Doina Ciobanu, Creative Director & Consultant, No More Plastic ambassador

Συντονισμός: Χριστίνα-Μαρία Κράββαρη, Fashion Features Editor Marie Claire Greece

11:50

Η μόδα κατακτά Νέους Κόσμους: Metaverse και NFT. Μπορούν οι γυναίκες να γράψουν τους κανόνες του Web3;

- Marina Raphael, επιχειρηματίας, ιδρύτρια Marina Raphael, NFT Marina Raphael x Venyx world by Eugenie Niarchos

- Bruno Ver, ιδρυτής Niftify, NFT tailored programs

- Αμαλία Αγάθου, καλλιτέχνις, σύμβουλος στρατηγικής και καινοτομίας επιχειρήσεων

- Δήμητρα Λέτσα, ιδρύτρια Moonshot IT & Media News powered by women

Συντονισμός: Galia Loupan, Content Director Marie Claire International

12:15

Διάλειμμα για καφέ και δικτύωση

12:30

Η έμφυλη ανισότητα στον κλάδο των θετικών επιστημών και της έρευνας στην Ελλάδα: Tο πρόγραμμα L'Oréal-UNESCO για τις γυναίκες στην επιστήμη.

- Alex Davison, CEO L'Oréal Hellas

Σε συζήτηση με τη Μαρίλη Ευφραιμίδη, Beauty Editor Gala Greece

12:40

Ηγέτιδες στη δημόσια σφαίρα

- Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, τέως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

- Ελίζα Βόζεμπεργκ, ευρωβουλευτής ΝΔ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων της Ε.Ε.

Συντονισμός: Μαίη Ζαννή, πολιτικός επιστήμονας και συνιδρύτρια Women Act

13:00

Συμπεριληπτικός λόγος και έμφυλη ισότητα στα ΜΜΕ

- Νίκη Λυμπεράκη, δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, MEGA

- Νικήτας Κορωνάκης, δημοσιογράφος, Πρώτο Θέμα, MEGA

- Αργυρώ Μποζώνη, δημοσιογράφος, Lifo

- Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ιδρύτρια ΑΜΚΕ Υπέροχες Γυναίκες, @yperoxesgynaikes

Συντονισμός: Αρετή Γεωργιλή, Lean In Network Greece (Athens)

13:30

Διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα

14:30

Μεγαλύτερες, αλλά καλύτερες: το προνόμιο να ωριμάζεις

- Μαρία Καβογιάννη, ηθοποιός, Vichy Ambassador

- Γιώτα Ρήγα, δερματολόγος

Συντονισμός: Λίνα Δρούγκα, δημοσιογράφος, ΟΡΕΝ


14:45

- Ενότητα: Ηγεσία σε περιόδους αλλαγής - Κάνοντας το αόρατο ορατό

- Λένα Πλαΐτη, γενική διευθύντρια Επικοινωνίας Παπαστράτος

Σε συζήτηση με την Τίνα Μανδηλαρά, δημοσιογράφο, Πρώτο Θέμα

15:00

Φτιάχνοντας ομάδες με γνώμονα τη συμπερίληψη και το σεβασμό στη διαφορετικότητα

- Σπυριδούλα Δρακοπούλου, Regional SEED Manager, Google & #lamRemarkable lead, Greece

- Βικτωρία Καλφάκη, Head of Public Sector Greece & Cyprus, Google Cloud

- Φωτεινή Μπαμπανάρα, Country Head of IM Communications & Engagement, Novartis Hellas

Συντονισμός: Βελίκα Καραβάλτσιου, δημοσιογράφος ΜEGA

15:20

Βιώσιμες πόλεις και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

- Ελπίδα Φιλιππίδου, Marketing & PR Manager Porsche Motodynamics S.A.

- Σοφία Δήμτσα, διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας ΔΕΗ Α.Ε.

- Πέννυ Δάλκου, youth Ambassador, #ClimateofChange, ActionAid Hellas

Συντονισμός: Ανδρονίκη Κολοβού, Editor in Chief travel.gr

15:35

Διάλειμμα για καφέ και δικτύωση


16:00

Η Ομορφιά στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής αλλαγής

- Τόνια Γεωργιάδη, General Manager L'Oréal Luxe

- Παυλίνα Βουλγαράκη, τραγουδοποιός-στιχουργός, Yves Saint Laurent Beauty Ambassador, Abuse Is Not Love

- Νίκη Μάντσιου, υπεύθυνη οργάνωσης & προγράμματος WIN. Hellas

Συντονισμός: Μία Κόλλια, δημοσιογράφος

16:15

Be Your best: η Ομορφιά κάνει πράξη τα επαγγελματικά όνειρα των γυναικών

- Μαρία Κοράλη, γενική διευθύντρια επαγγελματικών προϊόντων L'Oréal Hellas

- Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια Women On Top personal & executive coach

Συντονισμός: Νεφέλη Λυγερού, δημοσιογράφος

16:30

Bold initiative: στηρίζοντας τις επιχειρηματίες που τολμούν

- Brune Failliot, International Communication Director Veuve Clicquot Bold Conversations

Σε συζήτηση με την Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια Women On Top, personal & executive coach

16:45

Διάλειμμα για καφέ και δικτύωση

17:00

Κάθε μέρα ένα νέο ξεκίνημα

- Brooke Shields, ηθοποιός, μοντέλο, CEO Beginning is Now

Σε συζήτηση με τη Γαλάτεια Λασκαράκη, Editor in Chief, Marie Claire Greece


17:30

Power Champagne by Veuve Clicquot

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Έρχεται νέο επιδημικό κύμα - Τι εκτιμούν οι ειδικοί για την έντασή του

Κολωνός: Στο κινητό της 12χρονης υπήρχαν μηνύματα από 240 άτομα

Ακίνητα: Εάν «μπαίνετε» στο σπίτι του «διπλανού» σας ξεχάστε οποιαδήποτε μεταβίβαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης