Άμπερ Χερντ: Άνδρας που ισχυρίζεται ότι ήταν ένορκος στη δίκη την «καρφώνει» - «Όσα έλεγε ακούγονταν σαν ανοησίες»

Άμπερ Χερντ: Άνδρας που ισχυρίζεται ότι ήταν ένορκος στη δίκη την «καρφώνει» - «Όσα έλεγε ακούγονταν σαν ανοησίες»

Αποκαλύπτει τη στιγμή της κατάθεσής της που γκρέμισε την αξιοπιστία της για τον ίδιο και τη «χαντάκωσε» - Λέει πως οι ένορκοι είχαν πιστέψει ότι ο Τζόνι Ντεπ ήταν κακοποιητικός, ωστόσο δεν υποκινούσε εκείνος τη βία

heard-dikastirio-arthro
Ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι ήταν ένας από τους επτά ενόρκους στην πολύκροτη δίκη της Βιρτζίνια, όπου ο Τζόνι Ντεπ ήρθε αντιμέτωπος με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ, αποκαλύπτει το σκεπτικό πίσω από την απόφαση και τον αντίκτυπο που είχαν οι καταθέσεις των δύο σταρ στους ανθρώπους που αποφάνθηκαν τελικά υπέρ του 58χρονου ηθοποιού.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο φερόμενος ως ένορκος της δίκης Ντεπ-Χερντ ανήρτησε βίντεο στο TikTok στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κατά τη διάρκεια της δίκης σχημάτισε την εντύπωση - το ίδιο και οι άλλοι ένορκοι - ότι η Άμπερ Χερντ ήταν αναξιόπιστη, χειριστική και ότι εκείνη «υποκινούσε» τα βίαια επεισόδια στο ζευγάρι.

O TikToker εξέφρασε στο βίντεο την επιθυμία του να παραμείνει ανώνυμος και η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η ταυτότητα και οι ισχυρισμοί του άνδρα δεν μπορούν να επαληθευτούν. Υπενθυμίζεται ότι  τα ονόματα των ενόρκων της δίκης αποφασίστηκε να «σφραγιστούν» για έναν χρόνο με στόχο την προστασία τους, ωστόσο η τοπική νομοθεσία τους δίνει το δικαίωμα να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους και να μιλήσουν σε δημοσιογράφους, εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι.

Στο βίντεό του ο TikToker περιέγραψε τι συζητήθηκε ανάμεσα στους ενόρκους τις τρεις ημέρες που συσκέπτονταν, περιγράφοντας τη Χερντ ως κακή μαρτύρα και τον Ντεπ ως αρκετά πιο αξιόπιστο.

«Ποια ήταν η στιγμή που σκέφτηκες "αν λέει ψέματα για αυτό, λέει ψέματα για τα πάντα;"» ρώτησε ένας άλλος χρήστης της πλατφόρμας. «Θα έλεγα η στιχομυθία για τη δωρεά/υπόσχεση για δωρεά» απάντησε ο φερόμενος ως ένορκος. Υπενθυμίζεται ότι Χερντ είχε υποσχεθεί να δωρίσει τα μισά από τα 7 εκατομμύρια που έλαβε από το διαζύγιό της από τον Ντεπ στην οργάνωση ACLU, όμως στη δίκη αποδείχθηκε ότι τελικά δεν το είχε κάνει, αν και είχε ισχυριστεί στην τηλεόραση ότι η δωρεά έγινε. Όταν η δικηγόρος του Ντεπ, Καμίλ Βάσκεζ, πίεσε την 36χρονη να παραδεχθεί την αλήθεια εκείνη ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε το ρήμα «δώρισα» ως συνώνυμο με το «υποσχέθηκα» κάτι που άφησε άφωνη την Βάσκεζ... και ενδεχομένως τους ενόρκους.

Κλείσιμο


Ο φερόμενος ως ένορκος ανέφερε συγκεκριμένα για την Καμίλ Βάσκεζ ότι έκανε εξαιρετική δουλειά και επέκρινε την αδελφή της Χερντ, Γουίτνεϊ, που κατέθεσε υπέρ της ηθοποιού. «Έδειχνε να την υποστηρίζει λόγω υποχρέωσης και χειραγώγησης, έμοιαζε σαν να μην θέλει να βρίσκεται εκεί».

Ερωτηθείς εάν οι ένορκοι αντιπάθησαν την Χερντ, εκείνος απάντησε «δεν ήταν αντιπάθεια, αλλά οι περισσότεροι δεν συμμερίζονταν τη θέση της».

«Όλα όσα έλεγε ακούγονταν σαν ανοησίες»

Οι ένορκοι στη δίκη που αιχμαλώτισε το παγκόσμιο ενδιαφέρον πέρασαν έξι εβδομάδες ακούγοντας τα επιχειρήματα των δύο πλευρών και τις καταθέσεις των μαρτύρων προτού τελικά καταλήξουν σε ετυμηγορία την περασμένη Τετάρτη, δικαιώνοντας τον Ντεπ και επιδικάζοντάς του 15 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης επιδίκασαν δύο εκατομμύρια αποζημίωση ευρώ στη Χερντ για δηλώσεις που είχε κάνει ο πρώην δικηγόρος του ηθοποιού στη Daily Mail.

«Σήμερα ήταν η τελευταία μου μέρα ως ένορκος στην δίκη Άμπερ Χερντ-Τζόνι Ντεπ» αναφέρει ο φερόμενος ως ένορκος στο πρώτο του κλιπ στο TikTok, εξηγώντας ότι θέλει να μοιραστεί κάποιες από τις σκέψεις του. Όπως επισημαίνει, στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ποπ κουλτούρα και δεν ήταν ποτέ φαν ούτε του Ντεπ αλλά ούτε και της Χερντ, επομένως θεωρεί ότι υπήρξε αρκετά αντικειμενικός στη δίκη.

«Από την αρχή όμως που ξεκίνησε να καταθέτει η Άμπερ Χερντ, ο τρόπος με τον οποίο επιδίωκε οπτική επαφή μαζί μου με έκανε να αισθάνομαι πολύ άβολα, στον βαθμό που δεν μπορούσα πια να την κοιτάξω όταν έδινε τις απαντήσεις της. Απλώς την άκουγα προσεκτικά, και όλα όσα έλεγε ακούγονταν σαν ανοησίες».

Όταν τελείωσε τη δίκη και ο ίδιος έριξε μια ματιά στο Tiktok, λέει ότι του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί χρήστες σχολίαζαν την αλλόκοτη οπτική επαφή της Άμπερ Χερντ με τους ενόρκους. «Αυτό ήταν το ενστικτώδες συναίσθημά μου, μετά από όλες τις πληροφορίες στη δίκη. Η Άμπερ Χερντ. Τι τρελή γυναίκα».

Σε ένα άλλο βίντεο, ο ανώνυμος TikToker απαντά πώς αισθάνεται που η δικηγόρος της Χερντ, Ελέιν Μπρέντεχοφτ, «κατηγορεί παντού τους ενόρκους ότι δεν ακολούθησαν τους κανόνες».

«Προσπαθώ να κατανοήσω τη στάση της. Δεν ξέρω αν προσέξατε τον τρόπο που η Άμπερ Χερντ χειραγωγούσε τον Τζόνι Ντεπ. Ποτέ δεν μπορούσε να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος, αυτό το ακούγαμε και στις ηχογραφήσεις, και ίδια στάση κράτησε και στη δίκη... Αυτό θεωρώ ότι κάνει τώρα και η ομάδα της, γιατί αν δήλωναν απλώς ότι αποδέχονται την ετυμηγορία θα ήταν σαν να παραδέχονταν δημόσια την ενοχή».

Σε μια άλλη απάντησή του σε έναν TikToker παραδέχεται ότι η κρίση του επηρεάστηκε από προσωπικές του εμπειρίες, και είπε ότι η Χερντ του θύμισε μια πρώην του που τον χειραγωγούσε, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι ήταν ο ίδιος τρελός. «Εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου».

Απαντήσεις έδωσε όμως και με ένα άλλο βιντεάκι του για το πώς κατέληξαν οι ένορκοι (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες) στα ποσά που επιδίκασαν σε κάθε πλευρά. Ο φερόμενος ως ένορκος είπε συγκεκριμένα ότι και τα επτά άτομα ήθελαν να επιδικάζουν αποζημιώσεις και στους δύο, αντί να κάνουν τους υπολογισμούς και να επιδικάσουν ένα ποσό μόνο στον Ντεπ.

«Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί δεν επιδικάσαμε στον Τζόνι 13 εκατομμύρια αντί για 15, και δώσαμε 2 εκατομμύρια στη Χερντ. Ο βασικός λόγος είναι η απόδοση ευθυνών και στις δύο πλευρές για τα λάθη που έγιναν».

Ερωτηθείς γιατί δεν κέρδισε ο Ντεπ τα 50 εκατομμύρια δολάρια που ζητούσε στη μήνυσή του, είπε ότι το ποσό δεν ήταν ρεαλιστικό και ότι υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των ενόρκων για τα ποσά, οπότε έπρεπε να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός.

Ερωτηθείς αν πίστεψε κανείς από τους ενόρκους τη Χερντ, απάντησε ότι μάλλον όχι, αλλά θεωρούσαν ότι και οι δύο πλευρές ήταν ένοχες για δυσφήμιση. Ωστόσο, σχεδόν όλα τα άτομα θεωρούσαν πιο αξιόπιστο μάρτυτα τον Ντεπ.

Τέλος, αναφορικά με το αν υπήρξε ομοφωνία από την αρχή για το ποιος είναι ένοχος, επισήμανε ότι «όταν ξεκίνησαν να συσκέπτονται υπήρξαν διάφορες απόψεις, όμως όλοι οι ένορκοι συμφωνούσαν ότι η Χερντ ήταν πιο ένοχη από τον Τζόνι».


Ειδήσεις σήμερα

Η κρυφή σημασία του ανάποδου ανανά: Το TikTok αποκαλύπτει το hot sex trend του καλοκαιριού!

Ο Έλον Μασκ έχει «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία και κάνει απολύσεις στην Tesla!

Ανοίγουν διάδρομοι για τη μεταφορά σιτηρών - Mια «Ελλάδα» κατέκτησε ο Πούτιν στις 100 μέρες πολέμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης