Τζόνι Ντεπ: Πώς θα εξελιχθεί η καριέρα του, μετά τη δικαστική του νίκη εναντίον της Άμπερ Χερντ

Τζόνι Ντεπ: Πώς θα εξελιχθεί η καριέρα του, μετά τη δικαστική του νίκη εναντίον της Άμπερ Χερντ

Θα καταφέρει να «αναστήσει» την καριέρα του ο ηθοποιός, μετά το αποτέλεσμα της πολύκροτης δίκης;

25762542
Έπειτα από την απόφαση των ενόρκων δικαστηρίου της Βιρτζίνια που έκριναν ότι η ηθοποιός Άμπερ Χερντ δυσφήμησε τον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, θα μπορούσε η ετυμηγορία να βοηθήσει τον διάσημο ηθοποιό να "αναστήσει" την φθίνουσα καριέρα του;

«Το δικαστήριο μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Είμαι ειλικρινά ευγνώμων», είπε περιχαρής ο Τζόνι Ντεπ μετά την ανακοίνωση της απόφασης και πρόσθεσε στα λατινικά "Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ" έπειτα από τα 15 εκατομμύρια δολάρια που του επιδίκασε ως αποζημίωση το δικαστήριο σε αντίθεση με μόλις δύο εκατομμύρια που επιδίκασε στην πρώην σύζυγό του, η οποία είχε απαντήσει με δική της αγωγή.


«Ελπίζω ότι η αναζήτησή μου για να ειπωθεί η αλήθεια θα έχει βοηθήσει και άλλους, άνδρες και γυναίκες, που έχουν βρεθεί στην ίδια κατάσταση και όσους τους υποστηρίζουν, να μην παραιτούνται ποτέ», σχολίασε ο ηθοποιός.

Για πάνω από έξι εβδομάδες το δικαστήριο στο Φέρφαξ άκουσε σοκαριστικές λεπτομέρειες σχετικά με τον θυελλώδη γάμο του ζευγαριού και το ατυχές τέλος του.

Σύμφωνα με το BBC, από δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι πολλοί Αμερικανοί ενδιαφέρονταν περισσότερο για το δικαστικό δράμα απ΄ό,τι για τον πόλεμο στην Ουκρανία ή για το ενδεχόμενο μιας ιστορικής απόφασης για τις αμβλώσεις από το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο.

Η κάλυψη της δίκης, η οποία μεταδιδόταν "ζωντανά" από την τηλεόραση, σημείωσε δισεκατομμύρια θεάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κλείσιμο
Στην πολύκροτη δίκη κατέθεσαν ατζέντηδες του Χόλιγουντ, λογιστές και δικηγόροι, οι οποίοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν αν ο Ντεπ και η Χερντ ζημίωσαν ο ένας την καριέρα του άλλου.

Οι ένορκοι άκουσαν από την πλευρά του Ντεπ ότι εκείνος έχασε 22,5 εκατομμύρια δολάρια για την έκτη συνέχεια της ταινίας "Οι Πειρατές της Καραϊβικής" εξαιτίας των ισχυρισμών της Χερντ για κακοποίηση.

Αλλά η νομική ομάδα της Χερντ παρουσίασε μάρτυρες, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι το άστρο του Ντεπ είχε αρχίσει ήδη να δύει εξαιτίας της "αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς" του που περιελάμβανε κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ.

«Ο,τι ζημιά έγινε, έγινε και από εδώ και πέρα πιθανόν να ξεκινήσει μια διαδικασία επιστροφής σε κάποιου είδους κανονικότητα», λέει ένας παραγωγός του Χόλιγουντ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Ντεπ στο παρελθόν και ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Αλλά δεν θεωρώ ότι θα υπογράφει συμβόλαια με μεγάλα, πολύ μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο όταν διακυβεύονται τόσο πολλά. Αν εκτοξεύει μπουκάλια και παίρνει ναρκωτικά και αργεί, δεν πρόκειται να ανεχθούν καθυστερήσεις που κοστίζουν τεράστια ποσά για κάποιον ο οποίος πια δεν είναι λαμπρό αστέρι», σχολιάζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερα τα μεγάλα στούντιο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο να εξασφαλίσουν ακριβές παραγωγές στις οποίες θα εμφανιζόταν ο Τζόνι Ντεπ. «Είναι πολύ παρακινδυνευμένο να βάλεις τώρα έναν τέτοιο τύπο σε ένα franchise δισεκατομμυρίων δολαρίων», λέει.

Με τον ίδιο τρόπο, ενώ οι ένορκοι και η κοινή γνώμη όπως αποτυπώνεται μέσα από τα social media έχουν μετακινηθεί προς το μέρος του Ντεπ, όπως φάνηκε από την δίκη, αυτό δεν εγγυάται ότι η απήχηση που θα έχει στο box office θα επανέλθει--κυρίως μεταξύ των γυναικών.

«Αυτά που είπε ήταν άθλια», λέει ο παραγωγός αναφερόμενος στα γραπτά μηνύματα που παρουσιάστηκαν κατά την έναρξη της δίκης στα οποία ο Ντεπ χαρακτήριζε την Χερντ "χαζή αγελάδα" και μιλούσε για το "πτώμα της σε σήψη".

«Κακό παιδί»

Βεβαίως, παρότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, μεγάλοι αστέρες του Χόλιγουντ --από τον Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ ως τον Μελ Γκίμπσον-- έχουν συνεχίσει τις επιτυχίες έπειτα από καταστροφικές διαμάχες για την καριέρα τους.

"Νομίζω ότι υπάρχουν στούντιο που θα προτίθεντο να συνεργαστούν μαζί του σε αυτή τη φάση", υποστηρίζει από την πλευρά της η Κάρεν Νορθ, μια καθηγήτρια με αντικείμενο την διαχείριση της φήμης, στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.

Παρότι έχει σημειώσει μια σειρά από αποτυχίες, "σχεδόν πάντα ήταν πολύ καλός στο box office", εξηγεί και επισημαίνει ότι ο Ντεπ "βρίσκεται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας τώρα εξαιτίας της δίκης όσο βρισκόταν πάντα".


Παρότι μια επιστροφή του στο προσκήνιο μετά τις γλαφυρές περιγραφές για κραιπάλες με ναρκωτικά και ποτό θα ήταν δύσκολη για κάποιον με μια πιο συντηρητική εικόνα, ο Ντεπ "ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι καλό παιδί".

"Οταν κάποιος είναι λίγο παλιόπαιδο...όταν κατηγορείται ότι έκανε κάτι ανοριακό, λένε 'Δεν εκπλήσσομαι. Δεν αλλάζει την εικόνα που έχω γι' αυτόν' ".

"Νομίζω ότι ο Τζόνι Ντεπ θα επιστρέψει, αν φυσικά το επιθυμεί. Έχει πολλές επιλογές", λέει η Νορθ.

Ο Ντεπ πέρασε τις ημέρες πριν από την ετυμηγορία δίνοντας συναυλίες ροκ στην Αγγλία με τον κιθαρίστα Τζεφ Μπεκ, πιθανόν για να δείξει ότι τα ενδιαφέροντά του είναι ευρύτερα από μια επιστροφή στη Μεγάλη Οθόνη.

«Γαλλικές ταινίες»

Και αν θέλει να επιστρέψει στη Μεγάλη Οθόνη δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να επιστρέψει στο Χόλιγουντ.

"Θα μπορούσε να ασχοληθεί με τον ανεξάρτητο κινηματογράφο, όπου τα γυρίσματα διαρκούν έξι με οκτώ εβδομάδες, η αμοιβή είναι 250.000 δολάρια και ο πρωταγωνιστής λαμβάνει το 25% από τα δικαιώματα της ταινίας ή κάτι τέτοιο", λέει ο παραγωγός που έχει συνεργαστεί με τον Ντεπ.

"Και θα μπορούσε να προταθεί για κάποιον ρολάκο (...) όπου δεν διακυβεύονται πολλά και ο προϋπολογισμός της ταινίας είναι κανά-δυό εκατομμύρια και να ξετρελάνει τον κόσμο με μια σούπερ ερμηνεία", λέει ο ίδιος.


Τι άλλο;

"Θα εργαστεί στην Ευρώπη. Εννοώ, δεν τους νοιάζουν τέτοια πράγματα", λέει ο παραγωγός.

"Θα γυρίσει γαλλικές ταινίες. Θα γυρίσει γερμανικές ταινίες".

Ο 58χρονος ηθοποιός πράγματι θα εμφανιστεί σε μια γαλλική ταινία της σκηνοθέτιδος και ηθοποιού Μαϊουέν, η οποία θα συμπρωταγωνιστεί στην ταινία. Ο Ντεπ θα υποδυθεί τον βασιλιά Λουδοβίκο XV και η Μαϊουέν, μια ερωμένη του.




Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Ντεπ-Χερντ: Οι αντιδράσεις μετά τη δικαστική νίκη του Τζόνι Ντεπ από την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ


Survivor: Η τελευταία επικοινωνία και ο… Βασιλιάς του Άγιου Δομίνικου – Δείτε βίντεο


Γιάννης Στάνκογλου: Μεταμορφώνεται σε Αλέξη Ζορμπά για τις ανάγκες της νέας του παράστασης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης