Squid Game: Ο «παίκτης 001» έγραψε ιστορία - Στα 77 του, έγινε ο πρώτος Κορεάτης ηθοποιός με Χρυσή Σφαίρα!

Squid Game: Ο «παίκτης 001» έγραψε ιστορία - Στα 77 του, έγινε ο πρώτος Κορεάτης ηθοποιός με Χρυσή Σφαίρα!

Ο Γιονγκ-Σου είναι γνωστός στη Νότια Κορέα για τις θεατρικές του ερμηνείες, όμως γνωρίζει την παγκόσμια αποθέωση για πρώτη φορά, μέσα από τη σειρά-φαινόμενο του Netflix

sui
Ο Γιονγκ-σου, ο οποίος υποδύεται τον «Oh II-nam», γνωστός και ως «Παίκτης 001», στην επιτυχημένη σειρά του Netflix «Squid Game», τιμήθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα  του Β' Ανδρικού Ρόλου την Κυριακή.

YO


Υποψήφιοι για τη Χρυσή Σφαίρα Β' Ανδρικού Ρόλου, εκτός από τον Νοτιοκορεάτη σταρ, ήταν ο 53χρονος Μπίλι Κράνταπ (The Morning Show), ο 39χρονος Κίραν Κάλκιν (Succession), ο 45χρονος Μαρκ Ντούπλας (The Morning Show) και ο 41χρονος Μπρετ Γκολντστάιν (Ted Lasso).

Τελικά, ο μεγαλύτερος ηλικιακά τους «έφαγε» όλους!

Η νίκη του ανακοινώθηκε σε μία ιδιωτική τελετή χωρίς διασημότητες και ομιλίες, η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά. Οι διοργανωτές των Χρυσών Σφαιρών είχαν ανακοινώσει εδώ και ημέρες ότι η 79η τελετή απονομής των βραβείων θα είναι «ήσυχη», χωρίς την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων, ενώ δεν θα υπάρξει οικοδεσπότης και κόκκινο χαλί. Πράγματι, έτσι έγινε.

Κλείσιμο
αναρτηση


«O Yeong-su κερδίζει το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στη σειρά "Squid Game". O Yeong-su θεωρείται σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου στη γενέτειρά του, Νότια Κορέα. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που κερδίζει Χρυσή Σφαίρα» αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων Χρυσές Σφαίρες. Μάλιστα, ο Γιονγκ-σου είναι ο πρώτος Κορεάτης ηθοποιός που προτάθηκε και κέρδισε Χρυσή Σφαίρα!



Το «Squid Game», το οποίο δημιουργήθηκε από τον Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ, είναι μία δραματική σειρά επιβίωσης, στην οποία η επιθυμία για πλούτο κυριεύει τους χαρακτήρες. Οι τελευταίοι παίζουν θανατηφόρα παιχνίδια, με στόχο να κερδίσουν χρηματικά έπαθλα. Τον Οκτώβριο 2021, το Netflix γνωστοποίησε ότι το «Squid Game», το οποίο έκανε ντεμπούτο στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, είναι η «δημοφιλέστερη σειρά που κυκλοφόρησε ποτέ». Σύμφωνα με το cnn.com, o σεναριογράφος Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ και το Netflix επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν συζητήσεις για να υπάρξει δεύτερη σεζόν του «Squid Game». 

Squid Game | Official Trailer | Netflix


Ο Γιονγκ-σου, σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Σεπτέμβριο 2021 σε εκπομπή της Νότιας Κορέας, δήλωσε ότι, από τότε που άρχισε να προβάλλεται το «Squid Game», η ζωή του έχει αλλάξει σημαντικά. «Νιώθω σαν να είμαι στον αέρα. Δυσκολεύομαι να ηρεμήσω και να συγκρατηθώ. Όταν πηγαίνω σε καφετέριες ή άλλα μέρη, αποκτώ αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, το να είσαι ένας διάσημος ηθοποιός, είναι δύσκολο» εξομολογήθηκε ο 77χρονος καλλιτέχνης.

mkcgjm1635276202200


Ειδήσεις σήμερα:

Άγριος ξυλοδαρμός καθηγητή από κουκουλοφόρους μέσα σε αμφιθέατρο στην ΑΣΟΕΕ - Δείτε βίντεο

Επιβράδυνση της ανάπτυξης λόγω της Omicron προβλέπει για το 2022 η Παγκόσμια Τράπεζα

Δριμύ «κατηγορώ» για το καθεστώς Ερντογάν από γνωστό Ιταλό δημοσιογράφο  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης