Άντι ΜακΝτάουελ: Πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες - Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και η αλκοολική μητέρα

Άντι ΜακΝτάουελ: Πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες - Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και η αλκοολική μητέρα

«Ξυπνούσα μέσα στην μέση της νύχτας για να βεβαιωθώ ότι η μητέρα μου είχε θυμηθεί να σβήσει τα τσιγάρα της», είπε μεταξύ άλλων

mc_dowell_xrwma
Η Άντι ΜακΝτάουελ παραδέχτηκε πως πάχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες, η οποία δημιουργήθηκε κατά την παιδική της ηλικία, λόγω του αλκοολισμού τη μητέρας της.

Σε συνέντευξή της στο The Zoe Report, η 63χρονη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για το ψυχικό της τραύμα, εξηγώντας πως έχει επιλέξει πλέον να σβήσει το παρελθόν και να βλέπει μόνο την φωτεινή πλευρά της ζωής.



Όπως αποκάλυψε, ήταν 10 χρονών, όταν η μητέρα της διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή, γεγονός που έκανε τον εθισμό της στο αλκόολ να επιδεινωθεί.

Ακόμα και μετά από πολλά χρόνια, η ηθοποιός εξηγεί πως χρειάστηκε πολλές ώρες ψυχοθεραπείας και αμέτρητες συνεδρείες γιόγκα, για να καταφέρει να αποβάλλει το τραύμα από μέσα της.

Κλείσιμο

«Είναι πολύ δύσκολο. Μου βγήκε μέχρι και σε αγχώδη διαταραχή. Έκανα τα πάντα για να το ξεπεράσω. Πλέον, κοιτάω μόνο την φωτεινή πλευρά. Έλεγα στον εαυτό μου: μπορείς να το συνηθίσεις. Και κάποτε το κατάφερα», δήλωσε.

«Ξυπνούσα μέσα στην μέση της νύχτας για να βεβαιωθώ ότι η μητέρα μου είχε θυμηθεί να σβήσει τα τσιγάρα της. Από καθαρή τύχη δεν είχαμε καεί. Είναι μεγάλη ευθύνη για ένα παιδί όλο αυτό», δήλωσε αρχικά, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε πως είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγεί κανείς από διαταραχή μετατραυματικού στρες«Είναι μέσα σου, είναι διάχυτη στο νευρικό σου σύστημα», τόνισε.



Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η μητέρα της, η ηθοποιός εξήγησε πως πάντα διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις μαζί της. Έπαψε να πίνει λίγο καιρό πριν τον θάνατό της, το 1981, όταν η εκείνη ήταν μόλις 23 ετών. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η Άντι ΜακΝτάουελ, η μητέρα της της έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα πριν φύγει από την ζωή, λέγοντάς της πόσο περήφανη ήταν για εκείνη.





Ειδήσεις σήμερα:

Παγώνη: 1 στα 3 παιδιά νοσούν με κορωνοϊό - 3η δόση στις περισσότερες ομάδες του πληθυσμού

Φωτογραφίζοντας τον Μίκη Θεοδωράκη


Βίλα Ιόλα: Ανοίγει τις πύλες της στο κοινό πριν ξεκινήσουν οι εργασίες μετατροπής της σε μουσείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης