Η Γκλεν Κλόουζ για τα παιδικά της τραύματα: «Δεν μπορώ να κάνω μόνιμη σχέση, έχω αποτύχει»

Η Γκλεν Κλόουζ για τα παιδικά της τραύματα: «Δεν μπορώ να κάνω μόνιμη σχέση, έχω αποτύχει»

Η ηθοποιός εξηγεί πόσο μεγάλες συνέπειες είχε στην ψυχολογία της ίδιας και της αδερφής της το γεγονός ότι ο πατέρας της ήταν επί χρόνια μέλος μίας θρησκευτικής αίρεσης

glenn_close
Η Γκλεν Κλόουζ σε συνέντευξή της για τη νέα σειρά «The Me You Can't See» μίλησε στον πρίγκιπα Χάρι και την Όπρα Γουίνφρεϊ για τα παιδικά της χρόνια και το τραύμα, που τής προκάλεσε το γεγονός ότι ο πατέρας της ακολούθησε μία θρησκευτική αίρεση με το όνομα Moral Re-Armament, όταν εκείνη ήταν μόλις 7 ετών.

Όπως αποκάλυψε, η θέση του πατέρα της στην αίρεση ήταν τόσο σημαντική, που έφτασε να μετακομίσει στην Ελβετία μαζί με όλη του την οικογένεια, καθώς εκεί βρίσκονταν τα κεντρικά γραφεία. Στην συνέχεια παρέμειναν εκεί για 15 χρόνια, μέχρι που η Γκλεν Κλόουζ ξέφυγε και επέστρεψε στην Αμερική για να πηγαίνει στο κολλέγιο της Βιρτζίνια στα 22 της.



Αναφέρει πως στο συγκεκριμένο περιβάλλον τα πράγματα ήταν πολύ αυστηρά, καθώς υπήρχαν πολλοί κανόνες και συνεχής έλεγχος. Όπως είπε στην συνέντευξη: «Όλοι έλεγαν τα ίδια πράγματα. Ήταν πραγματικά απαίσιο». Θεωρεί μάλιστα, πως η ζωή της εκείνα τα χρόνια, καθώς και η συναισθηματική και ψυχολογική καταστροφή, που υπέστη, έχει μεγάλες συνέπειες και στα βήματά της τώρα, καθώς πλέον δεν μπορεί να κάνει καμία σταθερή, μόνιμη σχέση.

Κλείσιμο


«Δεν κατάφερα να πετύχω στις σχέσεις μου και να βρω έναν μόνιμο σύντροφο και λυπάμαι γι' αυτό», είπε η ηθοποιός στο τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία. «Νομίζω ότι είναι στη φύση του ανθρώπου να είμαστε συνδεδεμένοι. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να αλλάξει αυτά τα σημεία-κλειδιά, αλλά τουλάχιστον μπορεί να τα γνωρίζει και ίσως να αποφύγει καταστάσεις, που μπορεί να τον κάνουν ευάλωτο, ειδικά στις σχέσεις», εξηγεί η Γκλεν Κλόουζ.

Ενώ αρχικά, δε θεωρούσε ότι ένα γεγονός που συμβαίνει σε ένα τόσο πρώιμο στάδιο της ζωής κάποιου, θα μπορούσε να έχει τόσο καταστροφικές συνέπειες στο μέλλον του, η ηθοποιός τώρα καταλήγει ότι νιώθει πως αυτή η περίοδος της ζωής της, την έχει αφήσει πλέον «τραυματισμένη». Το ίδιο μάλιστα ισχύει και για την αδερφή της, η οποία -όπως εξηγεί- έπασχε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα μέχρι και πρόσφατα.

How A Sister's Cry for Help Led Glenn Close to Change the Way We Talk About Mental Illness | PEOPLE


Η Κλόουζ περιγράφει ένα περιστατικό, το οποίο την είχε συγκλονίσει σχετικά με την αδερφή της και όπως λέει, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα «σοκ» της ζωής της. «Θυμάμαι ότι τα ανίψια μου ήταν φορτωμένα στο αυτοκίνητό της και ήρθε σε 'μένα φωνάζοντας από τον δρόμο "Χρειάζομαι βοήθεια. Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι την αυτοκτονία"», λέει η ηθοποιός. 

Η ίδια τελικά την πήγε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Μακλίν στη Μασαχουσέτη και σε ηλικία 50 ετών η αδερφή της τελικά διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή και ψυχωσικές τάσεις. Η διαταραχή της αδερφής της την οδήγησε το 2010 να δημιουργήσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Bring Change To Mind» για την ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από την ασθένεια και προκειμένου να εξαφανιστεί γενικώς το στίγμα γύρω από τις ψυχικές ασθένειες.



«Δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα αν δεν αρχίσετε να μιλάτε γι' αυτό, αλλά απλά ψιθυρίζετε. Αυτό αλλάζει τα πάντα», είπε η Γκλεν Κλόουζ στο τέλος της εκπομπής και άφησε το δικό της μήνυμα για την ψυχική υγεία.


Ειδήσεις σήμερα: 

Νόρα Κατσέλη: Βγαίνει από το νοσοκομείο - Το ιατρικό ανακοινωθέν

Συνέλαβαν τον αδελφό του Τούρκου «μαφιόζου» που εκθέτει την κυβέρνηση Ερντογάν

Μπλόκο σε Ι.Χ. που μετέφερε ένα κιλό κάνναβης στο Αγρίνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης