Η Google μας «εξέθεσε», λένε οι γυμνές celebrities - Ετοιμάζουν μηνύσεις

Η Google μας «εξέθεσε», λένε οι γυμνές celebrities - Ετοιμάζουν μηνύσεις

Για «θυματοποίηση» κάνει λόγο ο δικηγόρος τουλάχιστον 12 εκ των διασημοτήτων, που βρέθηκαν γυμνές στο Διαδίκτυο - Η Jennifer Lawrence, η Rihanna και η Kim Kardashian φέρονται να είναι ανάμεσα στις ενάγουσες

Η Google μας «εξέθεσε», λένε οι γυμνές celebrities - Ετοιμάζουν μηνύσεις
Κατά της Google σκέφτονται να στραφούν οι celebrities εκείνες των οποίων οι γυμνές φωτογραφίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο, αφού χάκερ κατάφερε να τις κλέψει από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς από το iCloud.


Συγκεκριμένα, σκέφτονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν αποζημίωση ύψους 100 εκατ. δολαρίων, καθώς αντί να τις προστατεύσουν και να επιδιορθώσουν το ζήτημα, τις άφησαν ακάλυπτες, διαρρέοντάς τες περισσότερο.
Κλείσιμο



Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, περισσότερες από 12 γυναίκες -τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν γνωστά- έδωσαν εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο τους, Μάρτι Σίνγκερ, να συντάξει μια επιστολή εναντίον των συνιδρυτών της Google, του Λάρι Πέιτζ και του Σεργκέι Μπριν, κατηγορώντας τους για «ανήθικες τακτικές και αήθη συμπεριφορά». Ωστόσο, σύμφωνα με λοιπές πληροφορίες, ανάμεσα στις ενάγουσες φέρονται να είναι οι Jennifer Lawrence, Rihanna και Kim Kardashian.



«Επειδή τα θύματα αυτής της αποκάλυψης είναι διάσημες γυναίκες, δεν κάνατε απολύτως τίποτα για να αποτρέψετε αυτό το σκάνδαλο, αλλά απλώς συλλέξατε τα εκατομμύρια δολάρια που κερδίσατε από διαφημιστικά έσοδα, θυματοποιώντας τις γυναίκες αυτές», αναφέρει η επιστολή του ο Σίνγκερ. 



Ο διακεκριμένος αμερικανός δικηγόρος θεωρεί πως η Google θα μπορούσε να κάνει τις απαιτούμενες κινήσεις προκειμένου να αφαιρεθούν έγκαιρα τις επίμαχες φωτογραφίες από το διαδίκτυο, αλλά η εταιρεία κώφευσε, οπότε την απειλεί με μήνυση, διεκδικώντας 100 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για ηθική βλάβη. 



Μάλιστα, η άμεσα θιγόμενη Γκάμπριελ Γιούνιον, σύζυγος του διάσημου μπασκετμπολίστα Ντουέιν Ουέιντ, απείλησε πως θα φτάσει το θέμα ακόμα και στο FBI, προκειμένου να βοηθήσει στην εξιχνίαση των ενόχων: «Οι προσωπικές μου στιγμές, αυτές που μοιράστηκα με τον άντρα μου, διέρρευσαν στο διαδίκτυο από... γύπες».

«Είναι τόσο ενοχλητικό και δυσάρεστο να βλέπουμε πώς κάποιοι παίρνουν στα χέρια τους την ιδιωτική ζωή μας» σημείωσε με μια ανάρτηση της στο Twitter η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς, ενώ η εκπρόσωπος της, Λιζ Μαχόνεϊ σχολίασε πως «εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικότητας. Οι Αρχές έχουν ενημερωθεί, θα υποβάλουμε μήνυση σε όποιον τολμήσει να ποστάρει τις φωτογραφίες της Λόρενς». 

Αξίζει να αναφερθεί πως ανάμεσα στις 100 και πλέον γυναίκες από τις οποίες κλάπηκε φωτογραφικό υλικό, το οποίο και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, βρίσκονται οι: Αβρίλ Λαβίν, Αμπερ Χερντ, Ριάνα, Χέιντεν Πανετιέρ, Χόουπ Σόλο, Χίλαρι Νταφ, Τζένι Μακάρθι, Κάλεϊ Κουόκο, Κέιτ Απτον, Κέιτ Μπόσγουορθ, Κέκε Πάλμερ, Μέρι Κέιτ Όλσεν και Κιμ Καρντάσιαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης