Μονομάχος: Η μεγάλη επιστροφή - Ποιος είναι ο Πολ Μεσκάλ που αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο

Μονομάχος: Η μεγάλη επιστροφή - Ποιος είναι ο Πολ Μεσκάλ που αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο

Η συνέχεια της θρυλικής ταινίας είναι γεγονός - Οι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης θα μπουν στο σετ τον Μάρτιο

gladiator-mescal
O «Μονομάχος» επιστρέφει από το μακρινό 2000 στη μεγάλη οθόνη και ήδη η παραγωγή βρίσκεται στην τελική ευθεία, για το σίκουελ της πολυβραβευμένης ταινίας με τον Ράσελ Κρόου. Η ταινία του 85χρονου Ρίντλεϊ Σκοτ, είναι εδώ και αρκετό καιρό γνωστό ότι επανέρχεται στη μεγάλη οθόνη, για να χαρίσει στον κόσμο, ένα ακόμα ταξίδι στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Άλλωστε η συνέχεια του φιλμ σε σενάριο Ντέιβιντ Σκάρπα, έχει προαναγγελθεί εδώ και μήνες και αφού ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης ολοκλήρωσε το τελευταίο του πρότζεκτ, μια ταινία για τον Ναπολέοντα με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ, έβαλε «πλώρη» για τον «Μονομάχο 2».

Παρά το γεγονός πως ο χαρακτήρας, που ενσάρκωνε ο Κρόου, ο Μάξιμους Ντέξιμους Μερίντιους, στο τέλος είχε άδοξο τέλος, η συνέχεια της ταινίας είναι γεγονός και σε λίγους μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν και τα πρώτα γυρίσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου Τύπου οι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης θα μπουν στο σετ τον Μάρτιο, ενώ το όνομα του Πολ Μεσκάλ, δείχνει να κυριαρχεί στη... «μονομαχία» των ηθοποιών που διεκδικούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ταινία του Σκοτ που θριάμβευσε στα Όσκαρ του 2001, αλλά και στο box office της ίδιας χρονιάς, διατηρεί ως σήμερα συσπειρωμένο το κοινό της, που σε «αναμμένα κάρβουνα» περιμένει να δει όλα όσα θα διαδραματιστούν στον «Μονομάχο 2». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού, το σενάριο της ταινίας τοποθετείται χρονικά 25 χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου φιλμ.
Scott
Ρίντλεϊ Σκοτ
Αν και πολλοί θα επιθυμούσαν ο Χολιγουντιανός ηθοποιός που κατάφερε να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές να υποδυθεί ξανά τον εμβληματικό ρόλο, όπως όλα δείχνουν ο Κρόου παραδίδει πλέον τη σκυτάλη στον Μεσκάλ, για να αναλάβει τα ηνία του «Μονομάχου». Όπως λέγεται, ο 26χρονος Πολ Μεσκάλ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Paramount Pictures για το συμβόλαιό του, αναλαμβάνοντας τον πιο φιλόδοξο ρόλο της έως τώρα καριέρας του.

Παρόλο που ο επικρατέστερος της «κούρσας» είναι ο 26χρονος ηθοποιός, άλλοι τρεις άνδρες ηθοποιοί ήταν που κυνήγησαν τον πολυπόθητο ρόλο. Ο Όστιν Μπάτλερ, ο οποίος ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία τον Έλβις Πρίσλεϊ στην ομώνυμη ταινία, βρέθηκε ανάμεσα σε εκείνους που διεκδίκησαν τον ρόλο. Επιπλέον, ο Τιμοτέ Σαλαμέ, ο οποίος στην ταινία «Να με φωνάζεις με τ' όνομά σου» έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA και SAG Α' Ανδρικού Ρόλου, πέρασε επίσης από οντισιόν για το σίκουελ. Ένα ακόμα όνομα που έκανε τον γύρο του διαδικτύου με αφορμή τον «Μονομάχο 2» ήταν και αυτό του Μάιλς Τέλερ, γνωστός μεταξύ άλλων για τα «Fantastic Four», «War Dogs», «Bleed For This». Τέλος από οντισιόν φαίνεται να πέρασε και ο Ρίτσαρντ Μάντεν, ο οποίος ενσάρκωσε τον Ρομπ Σταρκ στη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».
Κλείσιμο
Ο ανερχόμενος Ιρλανδός ηθοποιός δεν θα αντικαταστήσει τον Κρόου, αφού στο φινάλε της ταινίας ο Μάξιμος πεθαίνει, αλλά θα υποδυθεί τον Λούσιους, γιο της Λουσίλα (που ενσάρκωσε η Κόνι Νίλσεν), αδελφής του μεγαλομανούς και βίαιου Κόμμοδου. Η δεύτερη ταινία συναντά το μικρό αγόρι, που σώθηκε με τη μητέρα του, χάρη στον Μάξιμους, όταν έχει πλέον μεγαλώσει.

Οι λεπτομέρειες για την υπόθεση του πολυαναμενόμενου sequel δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο, όπως σημειώνεται, ο Ράσελ Κρόου, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στην πρώτη ταινία, δεν πρόκειται να επιστρέψει.

Η Κόνι Νίλσεν αναμένεται να επανέλθει στον ρόλο της μητέρας του Λούκιου, της Λουσίλα, όπως και ο Τζίμον Χούνσου, που ενσάρκωνε τον Juba, έναν σκλάβο, που είχε έρθει κοντά με τον Μάξιμους, τον ήρωα του Ράσελ Κρόου.

Το 2021, ο Σκοτ επιβεβαίωσε ότι είχε γραφτεί ένα σενάριο για τη συνέχεια του «Μονομάχου» με το τελικό προσχέδιο να υποβάλλεται πέρυσι τον Νοέμβριο. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας του σίκουελ, θα ακολουθήσει την επερχόμενη ταινία του Σκοτ «Kitbag», η οποία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο AppleTV+ αργότερα φέτος. Σε αυτήν την ταινία θα πρωταγωνιστήσει ο Χοακίν Φίνιξ στον ρόλο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

First trailer for Ridley Scott's 'Napoleon' (2023) Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby

Ποιος είναι ο Πολ Μεσκάλ
Ο 26χρονος Ιρλανδός ηθοποιός, που έρχεται για να πάρει τη σκυτάλη από τον Ράσελ Κρόου, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο περιζήτητα νέα ταλέντα. Έγινε γνωστός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «Normal People» του 2020, ενώ σημαντική ήταν και η επιτυχία που σημείωσε φέτος με τον ρόλο του στην ταινία «Aftersun» της Σάρλοτ Γουέλς.

Μάλιστα το κοινωνικό φιλμ «Aftersun», ξεχώρισε και στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, ενώ το IndieWire τη χαρακτήρισε, ως την «καλύτερη ταινία του 2022».

AFTERSUN | Official Trailer | Now Streaming on MUBI
Στην προσωπική του ζωή, ο Πολ Mεσκάλ και η Φοίβη Μπρίντζερς, βρίσκονταν σε σχέση για περίπου δύο χρόνια. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο, αφού εκείνη έγραψε στο Twitter ότι ήταν φαν των «Νormal People» και εκείνος απάντησε ότι ήταν θαυμαστής της μουσικής της.
paul_mescal
O Πολ Mεσκάλ και η τραγουδίστρια Φοίβη Μπρίντζερς, βρίσκονταν σε σχέση για περίπου δύο χρόνια
Ο Ιρλανδός ηθοποιός μάλιστα απασχόλησε πρόσφατα την επικαιρότητα με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, οι οποίες τον απαθανάτιζαν να πίνει καφέ σε μια άδεια καφετέρια με την Αντζελίνα Τζολί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 47χρονη σταρ, σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εξόδους της, παρακολούθησε την παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» στο Λονδίνο και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον 26χρονο πρωταγωνιστή του έργου στην καφετέρια του θεάτρου.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της Daily Mail - και προς αποφυγή παρεξηγήσεων για το είδος της σχέσης που διατηρούν οι δύο ηθοποιοί - στο τραπέζι καθόταν και η 16χρονη κόρη της Τζολί και του Πιτ, Σιλό.
Ο θρυλικός Μονομάχος του 2000
Ουδείς μπορεί να ξεχάσει την ερμηνεία του Ράσελ Κρόου στην ταινία που ανέμενε να εκτοξεύσει την καριέρα όλων των πρωταγωνιστών και του σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ.

Είκοσι δύο χρόνια έχουν περάσει από την πρεμιέρα του φιλμ στους κινηματογράφους που «σάρωσε» με πέντε Όσκαρ. Η ταινία είχε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ κερδίζοντας τα 5 εξ αυτών, της Καλύτερης Ταινίας, του Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Ράσελ Κρόου, των Καλύτερων Κοστουμιών, του Καλύτερου Ήχου και των Καλύτερων Οπτικών Εφέ.
GLADIATOR | Official Trailer | Paramount Movies
Ο «Μονομάχος» με την προβολή του στις κινηματογραφικές αίθουσες «διέλυσε» το box office με εισπράξεις άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, συγκινώντας παράλληλα κοινό και κριτικούς.

Ποιος, μπορεί να λησμονήσει την ατάκα του Ράσελ Κρόου, ο οποίος για τις ανάγκες του ρόλου υποχρεώθηκε να χάσει 23 κιλά και να κάνει πέντε ώρες γυμναστική την ημέρα: «Το όνομά μου είναι Μάξιμους Ντέξιμους Μερίντιους και θα πάρω εκδίκηση σε αυτή τη ζωή ή στην επόμενη».

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο η εισπρακτική επιτυχία της ταινίας που την κατέστησε ένα κινηματογραφικό φαινόμενο, αλλά και η ίδια της η επιρροή στον κόσμο του σινεμά.

Η σύνοψη της ταινίας
Ο Μάξιμους είναι ένας δυναμικός Ρωμαίος στρατηγός, αγαπητός όχι μόνο από τους στρατιώτες του, αλλά κι απ’ τον ηλικιωμένο αυτοκράτορα Μάρκους Αουρέλιους.

Λίγο πριν το θάνατό του, ο αυτοκράτορας επιλέγει τον Μάξιμους ως κληρονόμο του και όχι τον ίδιο του τον γιο, τον Κόμοντους. Στην αναμέτρηση που ακολουθεί, ο Μάξιμους και η οικογένεια του καταδικάζονται σε θάνατο. Ο δυναμικός στρατηγός δεν μπορεί να σώσει την οικογένειά του και ο ίδιος συλλαμβάνεται και οδηγείται στην αρένα των μονομάχων μέχρι το θάνατό του. Το μόνο πράγμα που επιθυμεί πλέον, είναι να φτάσει στην κορυφή και να πάρει την εκδίκησή του.

Η πρώτη ταινία περιστρέφεται γύρω από τον Μάξιμους. Απ’ τη στιγμή που ξεκινάει η ταινία, είναι γνωστό ότι ο πρωταγωνιστής θα πεθάνει και γύρω από αυτό τον άξονα στήνεται ολόκληρο το σενάριο. Η αγωνία των θεατών στροβιλίζεται γύρω από το πώς θα επιβιώσει από την κάθε μάχη και από την κάθε μονομαχία του.

gladiator__2_

Το σενάριο που... δεν υπήρχε
Παρά τη μεγαλειώδη επιτυχία του φιλμ για την εποχή του, δεν υπήρχε... σενάριο. Ο παραγωγός απλά περιέγραψε την υπόθεση στον σκηνοθέτη, παρουσιάζοντάς του έναν πίνακα, στον οποίο ήταν ζωγραφισμένος ένας μονομάχος που ζητούσε την επιείκεια του αυτοκράτορα. Ο Ρίντλεϊ δέχθηκε αμέσως. Ο Ράσελ Κρόου, διαβάζοντας το τελικό σενάριο, είπε στον ατζέντη του ότι δεν ενδιαφέρεται, καθώς είχε σημαντικές επιφυλάξεις. Όπως πίστευε, η ταινία θα κατέστρεφε την τότε εκκολαπτόμενη καριέρα του, η οποία βασιζόταν σε ρόλους «εγκεφαλικούς». Ο σκηνοθέτης ωστόσο κατάφερε τελικά να τον πείσει και να βασίσει την καριέρα του Κρόου σε ένα Όσκαρ.

Ο διεθνούς φήμης ηθοποιός διένυε τότε την τέταρτη δεκαετία της ζωής του και το συνεργείο ανησυχούσε με την προοπτική ενός πιθανού τραυματισμού, καθώς οι σκηνές δράσεις ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές. Υπέστη διάφορους τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός σπασμένου ισχίου, ενός σπασμένου ποδιού, ενώ κατάφερε να καταστρέψει τους τένοντές του, καθυστερώντας τα γυρίσματα.

Το σενάριο της ταινίας υπήρξε μόνιμος «πονοκέφαλος» και χρειάστηκε να επιστρατευτούν τρεις διαφορετικού είδους συγγραφείς. Μάλιστα η εμπλοκή πολλών ανθρώπων στο φιλμ, ήταν που κάποια στιγμή έφερε στα όριά του τον Χολιγουντιανό ηθοποιό, ο οποίος απείλησε να εγκαταλείψει την ταινία. Χαρακτηριστικό είναι ότι μία εβδομάδα πριν την αρχή των γυρισμάτων πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης παραιτήθηκαν για δύο ημέρες.

Το τέλος του φιλμ βρισκόταν στον «αέρα», ακόμα και λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Όλοι αμφιταλαντευόταν αν έπρεπε,να πεθάνει ο μονομάχος Μάξιμους.

The Death of Maximus (Final Scene) | Gladiator (2000) | Screen Bites

Ο θάνατος του Όλιβερ Ριντ
Εκείνο που όμως έπληξε βαθιά την παραγωγή, ήταν ο θάνατος του Όλιβερ Ριντ, με τον οποίο μάλιστα ο Ράσελ Κρόου μοιραζόταν μια αμοιβαία αντιπάθεια και η επαφή τους περιοριζόταν στις κοινές σκηνές.

Ο Κρόου μείωσε το ποτό εκείνη την περίοδο, μετά από εντολές του σκηνοθέτη, όμως ο Ριντ δεν τα κατάφερε. Κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου δέχτηκε μια πρόκληση από ναυτικούς, για να πάει σε μια παμπ. Ήπιε οκτώ ποτήρια μπίρας, 12 σφηνάκια ρούμι και μισό μπουκάλι ουίσκι πριν καταρρεύσει. Πέθανε καθ' οδόν προς το νοσοκομείο και η τελευταία του σκηνή «συναρμολογήθηκε» με ήδη γυρισμένα πλάνα του.

Ο Κρόου πιάστηκε στα χέρια με διάφορα άτομα του συνεργείου. Μία ημέρα απείλησε έναν από τους παραγωγούς, λέγοντάς του: «Θα σε σκοτώσω με τα γυμνά μου χέρια». Ιδιαίτερα έντονη ήταν και η σχέση του με τον σκηνοθέτη, αλλά και με τους συμπρωταγωνιστές του. Διαφωνούσε με τα πάντα και ο Σκοτ Ρίντλεϊ χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλη την πειθώ του, για να κατευνάσει το πνεύμα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης