Κορωνοϊός: «Οι γιατροί δίνουμε μάχη για μάσκα και γάντια» λέει διευθύντρια του «Γ. Γεννηματάς» στο ΘΕΜΑ 104.6

Κορωνοϊός: «Οι γιατροί δίνουμε μάχη για μάσκα και γάντια» λέει διευθύντρια του «Γ. Γεννηματάς» στο ΘΕΜΑ 104.6

Για τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 η Ματίνα Παγώνη, διευθύντρια της Γ' Παθολογικής του "ΓΝΓ Γεννηματά" και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

nosokomeio_gennimatas
Για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την απόκρουση της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 η Ματίνα Παγώνη, διευθύντρια της Γ' Παθολογικής του "ΓΝΓ Γεννηματά" και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των ακροατών για τον κορωνοϊό επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι για τα μέτρα προστασίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, μιας που εφημερεύει το νοσοκομείο αυτό το Σαββατοκύριακο, υπάρχουν ελλείψεις.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «αυτή τη στιγμή γίνεται η μάχη της μάσκας και γαντιών. Ένα ένα ζευγάρι γάντια και μια μάσκα έχει ο κάθε εργαζόμενος, ενώ αναζητούν 2-3 ζεύγη για να μπορεί να αλλάζουν μέσα σε ένα 24ωρό».

Όσον αφορά για τις εφημερίες ανέφερε ότι παρατηρείται μια μείωση των περιστατικών που έρχονται στα νοσοκομεία χωρίς σοβαρό λόγο, καθώς υπάρχει ο φόβος μήπως κολλήσουν κορωνοϊό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών, σημείωσε ότι βρισκόμαστε ακόμα σε πειραματικό στάδιο και τα μέτρα προστασίας πρέπει να είναι πολύ αυστηρά και να τηρούνται από όλους.

Ματίνα Παγώνη   Γάντια Γεννηματά


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα