Κορωνοϊός - Γαλλία: Τέλη Ιουλίου αναμένεται η κορύφωση του νέου κύματος

Κορωνοϊός - Γαλλία: Τέλη Ιουλίου αναμένεται η κορύφωση του νέου κύματος

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ζήτησε από τους νομάρχες και τις υγεινομικές αρχές να ενθαρρύνουν τη χρήση προστατευτικής μάσκας «στους χώρους συνωστισμού»

paris_covid
Ένα νέο κύμα της πανδημίας της Covid-19 στη Γαλλία, το οποίο έχει πυροδοτηθεί από νέες παραλλαγές του ιού, θα κορυφωθεί προς τα τέλη Ιουλίου, όπως δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί.

"Η κορύφωση δεν έχει έρθει ακόμη, αυτή η κορύφωση κρουσμάτων θα σημειωθεί πιθανόν περί τα τέλη Ιουλίου. Μετά η παραλλαγή BA.5 θα επανεμφανιστεί, αν δεν την ξεπεράσει κάποια άλλη παραλλαγή ... το φθινόπωρο", δήλωσε ο Ντελφρεσί στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Κατά το τελευταίο 24ωρο η Γαλλία κατέγραψε 124.724 κρούσματα κορωνοϊού έναντι 77.967 που είχε καταγράψει μια εβδομάδα νωρίτερα.

Την Τρίτη, η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ζήτησε από τους νομάρχες και τις υγεινομικές αρχές να ενθαρρύνουν τη χρήση προστατευτικής μάσκας «στους χώρους συνωστισμού» και στους «κλειστούς χώρους», ιδιαίτερα «στα μαζικά μέσα μεταφοράς», όπου από τις 16 Μαΐου δεν είναι πλέον υποχρεωτική.

Μέχρι τώρα πρόκειται για «συστάσεις» χωρίς υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Η Μπορν ζήτησε επίσης «να πολλαπλασιασθούν τα μηνύματα πρόληψης», όπως «να αερίζονται τακτικά οι κλειστοί χώροι», «να γίνονται διαγνωστικά τεστ μόλις εμφανισθούν τα πρώτα συμπτώματα και οι άνθρωποι να απομονώνονται αμέσως σε περίπτωση που διαγνωσθούν θετικοί».


Ειδήσεις σήμερα:

Η Γουινόνα Ράιντερ σε μια κατάθεση ψυχής: Ο χωρισμός με τον Ντεπ, η ψυχοθεραπεία, η κλοπή και η λύτρωση


Καιρός: Μπουρίνι από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά και η θερμοκρασία στα ύψη


Νέα Υόρκη: Νεαρή γυναίκα πυροβολήθηκε θανάσιμα την ώρα που πήγαινε βόλτα το μωρό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ