Η Γουινόνα Ράιντερ σε μια κατάθεση ψυχής: Ο χωρισμός με τον Ντεπ, η ψυχοθεραπεία, η κλοπή και η λύτρωση

Η Γουινόνα Ράιντερ σε μια κατάθεση ψυχής: Ο χωρισμός με τον Ντεπ, η ψυχοθεραπεία, η κλοπή και η λύτρωση

Η διάσημη ηθοποιός άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για τον σκοτεινό της εαυτό αλλά και όλα όσα έκανε για να ξαναβγεί στο φως

winona-ryder-arthro
Η Γουινόνα Ράιντερ είναι το εξώφυλλο στην ηλεκτρονική έκδοση του «Harper Bazzar» για το τεύχος του Ιουλίου. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Stranger things» μίλησε για το πολυτάραχο παρελθόν της, το παρόν της, αλλά και πώς κατάφερε να λυτρωθεί και να τα βρει με τον εαυτό της, μετά τον επώδυνο χωρισμό της με τον Τζόνι Ντεπ. Ενδιαφέρον έχουν τα όσα είπε για το «σκληρό Χόλιγουντ», αλλά και την απόφασή της να κάνει ένα διάλειμμα στην καριέρα της.

Winona Ryder Says THIS Word in 'Stranger Things' 22 Times | Do You Know Her? | Harper's BAZAAR

Παιδικές φαντασιώσεις...

Λαλίστατη η ηθοποιός ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια και τα όνειρα που έκανε, ενώ ζούσε στην Πεταλούμα, μια πόλη στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. «Δημιούργησα έναν ολόκληρο φανταστικό κόσμο», είπε αρχικά η Γουινόνα για να συνεχίσει: «Υπήρχε ένα παλιό θέατρο που λάτρευα και φαντασιωνόμουν ότι θα ζούσα εκεί. Όπως, να ξηλώσω τα καθίσματα και να έχω ένα κρεβάτι, μια μπανιέρα και ένα ποδήλατο και να βλέπω συνέχεια ταινίες».

Το σκληρό Χόλιγουντ

Μιλώντας για τις πιέσεις που δέχονται οι νέοι σταρ του κινηματογράφου προκειμένου να εδραιώσουν τη θέση τους στο Χόλιγουντ η Γουινόνα λέει: «Αυτή η δουλειά είναι σκληρή. Εργάζεσαι συνεχώς, αλλά αν θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα, σου λένε: 'Αν επιβραδύνεις, θα σταματήσει».

Κλείσιμο

Κάνει μια παύση όσο μιλάει, για να συνεχίσει: «Και τότε όντως, επιβραδύνθηκε. Οπότε, μετά ακούς: 'Θα είναι αδύνατο να επιστρέψεις'. Και μετά, αυτό αλλάζει σε 'Δεν είσαι καν μέρος της συζήτησης'. Είναι πολύ βάναυσο όλο αυτό».

O επώδυνος χωρισμός της με τον Τζόνι Ντεπ

Από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Τζόνι Ντεπ με τον οποίο ήταν ζευγάρι. Ο δημόσιος χωρισμός τους στις αρχές της δεκαετίας του '90 και η άκαμπτη κουλτούρα του Χόλιγουντ εκείνη την εποχή έκαναν τη ζωή της πιο σκοτεινή από ποτέ.

«Αυτή ήταν η πραγματική μου ζωή στο “Girl, Interrupted”», είπε η Ράιντερ συγκρίνοντας τον πρώην ρόλο της ως ψυχιατρική νοσηλεύτρια με τα όσα σπαρακτικά και δραματικά συνέβαιναν στη ζωή της.

Η Γουινόνα Ράιντερ ερωτεύτηκε τον Τζόνι Ντεπ το 1989. Η σχέση τους έμοιαζε με ένα σκοτεινό παραμύθι που ζωντάνεψε.

«Δύο κυκλοθυμικοί, εξαιρετικά όμορφοι νέοι άνθρωποι που «στοιχειώνουν» το κόκκινο χαλί με τη χαριτωμένη αδιαφορία των αστέρων του παλιού Χόλιγουντ», είπε η ηθοποιός για τη σχέση τους.

Το love story τους δυνατό… Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε μετά από μόλις πέντε μήνες σχέσης και χώρισε μετά από τέσσερα χρόνια. Το τατουάζ «Winona forever» του Ντεπ, τελικά, μετατράπηκε στο πολύ λιγότερο ρομαντικό «Wino forever».

ντεπ

«Θυμάμαι ότι η Μισέλ (Φάιφερ) έλεγε “Αυτό θα περάσει”. Αλλά εγώ δεν μπορούσα να το ακούσω», δήλωσε η Ράιντερ για την πρώην συμπρωταγωνίστριά της. «Ποτέ δεν μίλησα γι’ αυτό. Υπάρχει αυτό το κομμάτι του εαυτού μου που είναι πολύ προσωπικό. Έχω ένα μέρος στην καρδιά μου για εκείνες τις μέρες. Αλλά για κάποιον νεότερο που μεγάλωσε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι δύσκολο να το περιγράψω».

Πάλεψε με τους δαίμονές της

Η ηθοποιός φαίνεται πως μετά τον χωρισμό της χρειάστηκε να παλέψει με τους δαίμονές της για να καταφέρει να θεραπεύσει την λαβωμένη της ψυχή και να προχωρήσει στη ζωή της. Όπως η ίδια είπε κατάφερε να θεραπευτεί με τη βοήθεια ενός «απίστευτου θεραπευτή» και με λίγη αυτο-παρακίνηση.

Θυμήθηκε μια εποχή που έπαιζε έναν βασανισμένο χαρακτήρα στο «The House of Spirits» και αναρωτιόταν αν θα συμπεριφερόταν σε αυτό το κορίτσι -τον χαρακτήρα της- με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφερόταν στον εαυτό της.

«Κοιτούσα αυτές τις ψεύτικες μελανιές και τα κοψίματα στο πρόσωπό μου [από τα γυρίσματα] και πάλευα να δω τον εαυτό μου ως αυτό το μικρό κορίτσι. “Θα φερόσουν σε αυτό το κορίτσι όπως φέρεσαι στον εαυτό σου»; είπε. «Θυμάμαι να κοιτάζω τον εαυτό μου και να λέω: “Αυτό κάνω στον εαυτό μου μέσα μου”. Επειδή απλά δεν φρόντιζα τον εαυτό μου».

Στο πλευρό του Ντεπ όταν την χρειάστηκε

Το 2020, η Ράιντερ είχε βρεθεί στο πλευρό του Ντεπ κατά τη διάρκεια της δίκης του για δυσφήμιση εναντίον της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλώντας τον «καλό άνθρωπο» και λέγοντας ότι ένιωθε «πολύ ασφαλής μαζί του».

«Η ιδέα ότι είναι ένα απίστευτα βίαιο άτομο είναι το πιο μακρινό πράγμα από τον Τζόνι που ήξερα και αγαπούσα. Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτές τις κατηγορίες. Ποτέ, μα ποτέ δεν ήταν βίαιος απέναντί μου. Ποτέ, ποτέ δεν ήταν καθόλου βίαιος απέναντί μου. Ποτέ δεν υπήρξε βίαιος ή καταχρηστικός απέναντι σε κανέναν που έχω δει».

Η σύλληψη για κλοπή το 2001 που την έκανε να αναθεωρήσει

Η Γουινόνα Ράιντερ είχε συλληφθεί το 2001 για κλοπή σε κατάστημα στο «Saks Fifth Avenue» στο Μπέβερλι Χιλς. Η είδηση τότε ήταν πρώτο θέμα στα ταμπλόιντς και τις τηλεοράσεις παγκοσμίως.

Όπως είχε πει τότε είχε σπάσει το χέρι της και τα παυσίπονα που της είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός της την είχαν αποπροσανατολίσει. Μιλώντας για τη σκληρότητα της κουλτούρας των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η ηθοποιός λέει: «Σίγουρα αποσύρθηκα. Ήμουν στο Σαν Φρανσίσκο. Αλλά επίσης δεν έπαιρνα προσφορές. Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ αμοιβαίο διάλειμμα. Είναι τόσο ενδιαφέρον όταν κοιτάς τις αρχές της δεκαετίας του '80. Ήταν ένα είδος σκληρής εποχής. Υπήρχε πολλή κακία εκεί έξω.... Και μετά θυμάμαι ότι επέστρεψα στο Λος Άντζελες και ήταν μια δύσκολη εποχή. Και δεν ήξερα αν αυτό το κομμάτι της ζωής μου είχε τελειώσει».


Εκείνη την εποχή, συνέχισε, βρισκόταν σε ένα σημείο, ψυχολογικά, που «ήθελε απλώς να σταματήσει», είχε πει στο περιοδικό «Porter» το 2016.

«Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το τι συνέβη, αλλά δεν ήταν αυτό που νομίζει ο κόσμος. Και δεν ήταν σαν το έγκλημα του αιώνα. Αλλά μου έδωσε χρόνο που πραγματικά χρειαζόμουν, όπου επέστρεψα στο Σαν Φρανσίσκο και ξαναμπήκα σε πράγματα που… απλά είχα άλλα ενδιαφέροντα, ειλικρινά», είπε κλείνοντας το θέμα.

Ο συμβουλές στα νέα παιδιά

Για τις συμβουλές που δίνει στους νεότερους συμπρωταγωνιστές της στο «Stranger Things» λέει: «Θέλω τα παιδιά να καταλάβουν ότι αυτό δεν συμβαίνει», σχετικά με το γεγονός ότι συμμετέχει σε μια σειρά τόσο σύγχρονη που οι άνθρωποι ζητούν την προσοχή σου. «Αυτό είναι πραγματικά ασυνήθιστο. Και πάντα τους λέω: "Η δουλειά είναι η ανταμοιβή!". Γιατί όταν ήμουν σε αυτή την ηλικία, ήταν τόσο δύσκολο να απολαύσω τους καρπούς της δουλειάς μου».




Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη και για τους θανάτους Μαλένας - Ίριδας

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για το Fuel Pass 2 – Τι περιλαμβάνει

Survivor: Η Σταυρούλα Χρυσαειδή είναι η προτελευταία υποψήφια προς αποχώρηση – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης