Ο «Covid» που δεν είναι ιός και η «Omikron» που ο κόσμος... απολαμβάνει

Ο «Covid» που δεν είναι ιός και η «Omikron» που ο κόσμος... απολαμβάνει

Ονόματα εταιρειών, ανθρώπων και προϊόντων που σχετίζονται με την πανδημία δημιουργούν παρεξηγήσεις και χιουμοριστικές καταστάσεις

corona_word
Μόνο λίγα τραπέζια είναι πιασμένα στην ταβέρνα Όμικρον. Συνήθως εδώ δεν τρώει κανείς μόνο ελληνικά. Υπάρχει επίσης ζωντανή μουσική και χορός. Στην πανδημία αυτή την εποχή κυριαρχεί ως γνωστόν η συνώνυμη παραλλαγή του ιού: η Όμικρον. «Είναι το 15ο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου», λέει ο ιδιοκτήτης Κώστας Τσαπακίδης όταν ρωτήθηκε πώς πήρε το όνομά της η ταβέρνα. Η ονομασία της παραλλαγής δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα πάντως στην ταβέρνα, τουλάχιστον όχι περισσότερα από αυτά που προκαλεί η ίδια η πανδημία, λέει.

Η ταβέρνα Όμικρον βρίσκεται κοντά στην Εμπορική Έκθεση της Φρανκφούρτης εδώ και 30 χρόνια. Η επέτειος θα εορταστεί με τυμπανοκρουσίες και μουσικούς από την Ελλάδα. Πότε όμως θα συμβεί αυτό, δεν είναι σαφές. Ο ιδιοκτήτης Κώστας Τσαπακίδης αντιμετωπίζει την κατάσταση με χιούμορ και αυτοπεποίθηση. «Εμείς δεν είμαστε παραλλαγή, είμαστε το πρωτότυπο», λέει χαμογελώντας. Και στο εστιατόριό του έχουν μολυνθεί μόνο από τη χαρά της ζωής. Ελπίζει ότι η παραλλαγή Όμικρον θα σημάνει σύντομα το τέλος της πανδημίας.

Ένα καφέ που έγινε διάσημο...

Κορώνα, όπως λέγεται στα γερμανικά ο κορωνοϊός, Κόβιντ ή Μπούστερ ήταν πριν από την πανδημία ονόματα εταιρειών, ανθρώπων, προϊόντων. Ο όμιλος ζυθοποιίας Anheuser Busch Inbev έκανε λόγο για άλμα στις πωλήσεις της μπύρας «Corona Extra». Σε τι ακριβώς οφείλεται πάντως δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Με την ονομασία «Corona» (στα λατινικά σημαίνει κορώνα ή στεφάνι) βαφτίστηκαν αυτοκίνητα και επιτραπέζια παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, ενώ έτσι ονομάζονται και πολλά μέρη και άνθρωποι.

Το καφέ «Corona» γνώρισε μια πραγματική έκρηξη με φωτογραφίες selfie στην πόλη Ομπερούρσελ. Ο ιός το έκανε πασίγνωστο, αναφέρει η Μαργκερίτα Φράνσεσετ, η οποία διευθύνει το καφέ με τον άντρα της. Πολλοί έψαχναν πληροφορίες στο διαδίκτυο και έτυχε να βρίσκουν έτσι το παγωτατζίδικό τους. Άνθρωποι στέκονταν στο δρόμο ή στα αυτοκίνητά τους και φωτογραφίζονταν μπροστά από την επιγραφή. Το καφέ έχει το όνομά του από το 1994. Παραπέμπει στο δρόμο που μεγάλωσε ο άντρας της.

Χιούμορ και παρεξηγήσεις

Το όνομα ενός Ινδού που έγραφε στο Twitter προκάλεσε παρεξηγήσεις. Λέγεται Κόβιντ Καπούρ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήθελε πάντως να βρει ένα όνομα που δεν παραπέμπει σε ανθρώπους, ζώα ή μια γεωγραφική περιοχή.

Κλείσιμο
«Με λένε Κόβιντ και δεν είμαι ιός», έγραψε στο twitter ο Καπούρ. Όταν οι φίλοι του στα 30ά του γενέθλιά παρήγγειλαν μια τούρτα, το ζαχαροπλαστείο έγραψε πάνω: «Χρόνια πολλά Κόβιντ, 30».

Η έναρξη της εκστρατείας αναμνηστικού εμβολιασμού έφερε στην εταιρεία τεχνολογίας εκδηλώσεων "Booster" περισσότερη δουλειά. Άνθρωποι που ήθελαν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου ή είχαν παράπονα με την καταχώρηση, απευθύνονταν στην εταιρεία, η οποία τους εξηγούσε ευγενικά ότι πρόκειται για λάθος, λέει ο ιδιοκτήτης Ρενέ Κράους. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν σκέφθηκε να μετονομάσει την επιχείρηση, η οποία φέρει την επωνυμία εδώ και 30 χρόνια.

Πηγή: Deutsche Welle


Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτόγνωρες εικόνες - Στα «λευκά» οι Κυκλάδες

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις - Οδηγίες για την ασφάλεια των εργαζομένων

Πέθανε στα 73 του χρόνια ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Τιερί Μιγκλέρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ