Κορωνοϊός: «Φουντώνει» η πανδημία στην Αττική με σχεδόν 15.000 κρούσματα σε μια βδομάδα - Έρχονται μέτρα στη διασκέδαση

Κορωνοϊός: «Φουντώνει» η πανδημία στην Αττική με σχεδόν 15.000 κρούσματα σε μια βδομάδα - Έρχονται μέτρα στη διασκέδαση

Χαρακτηριστικά, τα κρούσματα στο Λεκανοπέδιο ήταν 3.433 την παραμονή και 3.200 ανήμερα των Χριστουγένων - Οι ειδικοί προεξοφλούν αύξηση και σχεδιάζουν μέτρα για τη νυχτερινή διασκέδαση, υπό τον φόβο της Omicron

ermou_kosmos_art
Την αναγκαιότητα της λήψης νέων μέτρων, προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα, καθώς η παραλλαγή Omicron επελαύνει στη χώρα μας, καταδεικνύει ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική.

Ήδη, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα, Σάββατο, τα κρούσματα στο Λεκανοπέδιο ανήλθαν συνολικά σε 14.905, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει τη λήχη επιπλεόν μέτρων για τη νυχτερινή, κυρίως, διασκέδαση.

Μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα, τα κρούσματα στην Αττική ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 3.000 (δύο φορές: 3.433 την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου και 3.200 σήμερα, Σάββατο 25 του μηνός). Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, με εξαίρεση τη Δευτέρα, τα κρούσματα κινούνταν σε αριθμούς πάνω από 2.000.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εκτιμήσει την αποδοτικότητα των νέων μέτρων, που τέθηκαν σε εφαρμογή.

Ήδη, η επιτροπή έχει εισηγηθεί τη λήψη και άλλων περιοριστικών μέτρων, που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα. Αυτά φέρονται να είναι:

- Τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα. Είτε στις 23:00 είτε τα μεσάνυχτα, έως και τις 05:00. Πρόκειται για ένα μέτρο που είχαμε δει στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.
Κλείσιμο
- Στα καταστήματα θα επιτρέπονται λιγότεροι πελάτες ανά τετραγωνικό μέτρο.
- Δεν θα υπάρχουν όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης

Τα εν λόγω μέτρα θα έχουν ισχύ για 15 μέρες και από κει και πέρα θα υπάρξει επανεξέταση. Αγνωστο είναι, ακόμα, εάν τα παραπάνω μέτρα θα αφορούν ακόμα και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Ειδήσεις σήμερα

Ο Χαρδαλιάς απαντά στον Ακάρ από το Καστελόριζο: «Είμαστε έτοιμοι όποτε χρειαστεί»

Συνελήφθη 19χρονος ένοπλος που εισέβαλε στο κάστρο του Γουίνδσορ - Βρισκόταν μέσα η βασίλισσα Ελισάβετ


Σούπερ τηλεσκόπιο ταξιδεύει 1,5 εκατ. χιλιόμετρα στο Διάστημα, αναζητώντας την «αυγή του Σύμπαντος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ