Κορωνοϊός: Προστασία έως και οκτώ μήνες προσφέρει το φάρμακο αντισωμάτων της Regeneron

Κορωνοϊός: Προστασία έως και οκτώ μήνες προσφέρει το φάρμακο αντισωμάτων της Regeneron

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μία δόση της θεραπείας μείωσε τον κίνδυνο μόλυνσης κατά 81,5% για δύο έως οκτώ μήνες – Η ανοσία θεωρείται σημαντική για ανοσοκατασταλμένους και άτομα που δεν ανταποκρίνονται στα εμβόλια

regeneron_coc
Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία της Regeneron για την αποτελεσματικότητα του κοκτέιλ αντισωμάτων που έχει παρασκευάσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μία δόση του κοκτέιλ μείωσε τον κίνδυνο μόλυνσης από την COVID-19 κατά 81,6% για δύο έως οκτώ μήνες μετά τη χορήγηση του φαρμάκου σε δοκιμή τελικού σταδίου.

Ο Μάιρον Κόεν, που ηγείται των προσπαθειών για μονοκλωνικά αντισώματα στο Δίκτυο Πρόληψης της COVID-19 για Εθνικά Ινστιτούτα των ΗΠΑ για την Υγεία τόνισε ότι με βάση τα αποτελέσματα, η θεραπεία έχει τη δυνατότητα να παράσχει μακράς διάρκειας ανοσία στη μόλυνση από την COVID-19.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η ανοσία του κοκτέιλ αντισωμάτων για ανοσοκατασταλμένους και ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται στα εμβόλια, ανέφερε η εταιρία.

Η θεραπεία έχει δείξει προηγουμένως μείωση κατά 81,4% του κινδύνου στη διάρκεια του πρώτου μήνα μετά τη χορήγησή της.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της οκτάμηνης περιόδου αξιολόγησης

Στη διάρκεια της οκτάμηνης περιόδου αξιολόγησης, δεν σημειώθηκαν νοσηλείες για την COVID-19 στην ομάδα του REGEN-COV, όμως στην ομάδα που έλαβε το ψευδοφάρμακο (placebo), καταγράφηκαν έξι τέτοια συμβάντα, ανέφερε η Regeneron.

Κλείσιμο
Η ρυθμιστική αρχή υγείας των ΗΠΑ διεύρυνε τον Ιούλιο την άδεια της REGEN-COV προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρήση της ως προληπτικής θεραπείας σε ανθρώπους που εκτίθενται σε μολυσμένα άτομα και εκείνους σε μεγάλο κίνδυνο τέτοιας έκθεσης σε χώρους όπως οι οίκοι ευγηρίας ή οι φυλακές.

Το φάρμακο έλαβε άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο Νοέμβριο για τη θεραπεία ανθρώπων με ήπια έως μέτρια νόσηση από COVID-19.


Ειδήσεις σήμερα:

«Έτσι σκοτώσαμε τον υπάλληλο» περιγράφει ο συνεργός του φονιά στο μίνι μάρκετ της Τούμπας


«Η ΕΛ.ΑΣ. θα διασφαλίσει την τάξη και την ηρεμία στην επέτειο του Πολυτεχνείου» καταλήγουν Θεοδωρικάκος και πρυτάνεις ΑΕΙ


Για πάνω από πέντε χρόνια ο προπονητής τένις αποπλανούσε ανήλικες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ