Βασιλακόπουλος: Αν δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές

Βασιλακόπουλος: Αν δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές

Είναι τρομερό το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά, είπε

thess_mini_lockdown_xr
Κάλεσμα για να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κάτι το οποίο θα συνέβαλε στο να καταπολεμηθεί η διασπορά της πανδημίας στην χώρα μας απηύθυνε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, αν στη χώρα μας δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τότε θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές, αναφέροντας πως μια τέτοια επιλογή θα ήταν πιο έξυπνη από την επιβολή ενός lockdown. «Υπέρ του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας είναι κενά λόγια, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν πείθεται από τους επιστήμονες», συμπλήρωσε ο ίδιος

Δυσοίωνη ήταν και η πρόβλεψη του καθηγητή για την επόμενη μέρα της πανδημίας, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι θα υπάρξει επιδημιολογική επιβάρυνση. Παράλληλα, σχολίασε πως είναι τρομερό το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά.

Μάλιστα, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως στην χώρα μας έχουμε χάσει 120 νέους (κάτω των 39 ετών), νούμερο το οποίο χαρακτήρισε ως τραγικό. «Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρέπει να χάσουμε άλλον», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Εθνικό πένθος: Σήμερα το ύστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στον ανακριτή οι επτά αστυνομικοί - Όλα τα νέα στοιχεία

Οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στον... βηματισμό του 4ου κύματος - Πού και πώς θα πραγματοποιηθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ