Κορωνοϊός - Βρετανία: Κοντά στο 40% πλέον η ινδική μετάλλαξη στο Λονδίνο

Κορωνοϊός - Βρετανία: Κοντά στο 40% πλέον η ινδική μετάλλαξη στο Λονδίνο

Στο 50% έπεσε τον Απρίλιο η μετάλλαξη του Κεντ στο Λονδίνο σε σύγκριση με το 90% του Μαρτίου

britain_pandemic
Επεκτείνεται το αποτύπωμα της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στο Λονδίνο, καθώς επίσημα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχει δυναμική να επικρατήσει στα μίσα από τα νέα κρούσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Την περασμένη εβδομάδα η ινδική χαρακτηρίστηκε ως μια «παραλλαγή ανησυχίας» από τηη υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα ή ακόμα πιο γρήγορα από το κυρίαρχο στέλεχος του Κεντ (B.1.1.7).

Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα προκαλέσει χειρότερη ασθένεια ή θα καταστήσει τα εμβόλια κατά της Covid λιγότερο αποτελεσματικά, λένε οι ειδικοί, αν και πρέπει να παρακολουθείται, σε περίπτωση που αποδειχθεί πιο επικίνδυνη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μια έκθεση της PHE ανέφερε ότι η ινδική μετάλλαξη «μπορεί να έχει αντικαταστήσει το B.1.1.7 σε κάποιο βαθμό». Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το 50,2% όλων των θετικών κρουσμάτων στο Λονδίνο προκλήθηκε από την παραλλαγή του Κεντ στα τέλη Απριλίου, από το 90%+ του Μαρτίου.

Το άλλο 49,8% προκλήθηκε από άλλα στελέχη του ιού. Η πιο συνηθισμένη ήταν η ινδική παραλλαγή (B.1.617), καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι αποτελούσε τουλάχιστον το 37,5% των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, ωστόσο το ακριβές ποσοστό είναι άγνωστο επειδή δεν έχουν αναλυθεί διεξοδικά όλα τα δείγματα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Financial Times: «Εκτόξευση» του ελληνικού ΑΕΠ με αύξηση από 12% έως 18% προβλέπουν οι διεθνείς οίκοι

Δικάζεται στις 14 Μαΐου ο σάτυρος της Νέας Σμύρνης - Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την Παρασκευή

Ξυλοδαρμός οδηγού λεωφορείου: «Μου επιτέθηκαν και ανήλικοι μαθητές» λέει στο protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα