Πανδημία-Αργεντινή: Αντιδράσεις για τα νέα περιοριστικά μέτρα

Πανδημία-Αργεντινή: Αντιδράσεις για τα νέα περιοριστικά μέτρα

Έκλεισαν τα σχολεία και περιορίζονται οι μετακινήσεις - Την Κυριακή φτάνουν στη χώρα 864.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca

policia_argentina
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 383 ασθενείς με την COVID-19, ημερήσιος απολογισμός που για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα είναι ο βαρύτερος από τα μέσα Ιανουαρίου.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 24.999 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τις μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό να ξεπερνούν τις 20.000 για έβδομη φορά σε δέκα ημέρες.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανέρχεται ως εδώ σε 58.925 νεκρούς επί συνόλου 2.629.156 κρουσμάτων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Η επαρχία του Μπουένος Άιρες και η ομώνυμη πρωτεύουσα παραμένουν επίκεντρο της κρίσης, με αντίστοιχα 1.130.148 και 297.569 κρούσματα.

Μπροστά στην έξαρση των μολύνσεων, ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη αυστηρότερους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και το κλείσιμο των σχολείων από τη Δευτέρα για δύο εβδομάδες ώστε η χώρα να «κερδίσει χρόνο». Αλλά η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου του Μπουένος Άιρες.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες (σ.σ. προχθές Τετάρτη) να σπάσει τον μηχανισμό διαλόγου και συναίνεσης που είχαμε για πάνω από έναν χρόνο» ξέσπασε ο Οράσιο Ροδρίγκες Λαρέτα, ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής. «Δεν υπήρξε καμία διαβούλευση μαζί μας για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, θέλω να είμαι πολύ σαφής», συνέχισε ο δήμαρχος, που ανήκει στην αντιπολίτευση. Απαίτησε να γίνουν άμεσα συνομιλίες με τον κεντροαριστερό περονιστή πρόεδρο και απείλησε πως η δημοτική αρχή θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Κλείσιμο
«Διαφωνούμε απόλυτα με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σχολεία», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε πως «τα αγόρια και τα κορίτσια του Μπουένος Άιρες πρέπει να είναι στις τάξεις τους τη Δευτέρα» και «έχουμε τρεις ως τέσσερις ημέρες για να κάνουμε το παν εντός των δυνάμεών μας ώστε να το καταφέρουμε».

Στο μεταξύ, η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι δήλωσε χθες πως μεθαύριο Κυριακή αναμένεται να φθάσουν στη χώρα 864.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό από την Ολλανδία.


Ειδήσεις σήμερα 

«Ισορροπία τρόμου» με μείωση κρουσμάτων αλλά αύξηση ασθενών

Τουρκία: Ποδοσφαιριστές διέκοψαν αγώνα για να φάνε... σπάζοντας το Ραμαζάνι -Δείτε βίντεο

Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ