Χιλή: Σήμερα οι αποφάσεις για την έγκριση ακόμα ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Χιλή: Σήμερα οι αποφάσεις για την έγκριση ακόμα ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Στα 3.400 τα κρούσματα και 26 θάνατοι σε 24 ώρες -Πάνω απο 24.000 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

sinovac_chile
Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ενημέρωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.400 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 26 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως εδώ τους 17.573 νεκρούς επί συνόλου 677.151 μολύνσεων.

Οι αρχές συνεχίζουν την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού. Μέχρι χθες είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους για τον νέο κορωνοϊό 24.025 άνθρωποι και τη δεύτερη 8.360.

Σήμερα ο αρμόδιος εποπτικός φορέας θα αποφασίσει εάν θα δώσει πράσινο φως για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου CoronaVac, προϊόν της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας Sinovac, ώστε να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός, ανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις.

Επιδημιολόγοι συνιστούν το τελευταίο διάστημα στην κυβέρνηση να περιορίσει τις μετακινήσεις μεταξύ περιοχών της χώρας και να καταρτίσει σχεδιασμούς για την επιβολή αυστηρών lockdowns σε διάφορες πόλεις, καθώς προειδοποιούν ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας ενδέχεται να κλιμακωθεί το προσεχές διάστημα.

Εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου στο νότιο ημισφαίριο, η κυβέρνηση αποφάσισε να δίνονται άδειες μετακίνησης σε οικογένειες που θέλουν να παραθερίσουν εντός της χώρας, ενώ επιτρέπει επίσης την έλευση ξένων τουριστών, για να τονωθεί ο συγκεκριμένος τομέας οικονομικής δραστηριότητας.



Ειδήσεις σήμερα

Νεκρός στα 24 του ο γιος του supermodel Στέφανι Σέιμουρ και του μεγιστάνα Πίτερ Μπραντ

Μπελ Ντελφίν: Σάλος με πρόσφατες αναρτήσεις μοντέλου του OnlyFans που «προωθούν τον βιασμό»

Survivor: Η…επίθεση Περικλή σε Κοψιδά, το ξέσπασμα της Ασημίνας και ο δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση των «κόκκινων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network