Απάντηση στους συνωμοσιολόγους: Γιατρός φορά... επτά μάσκες και δεν χάνει το οξυγόνο του (βίντεο)

Απάντηση στους συνωμοσιολόγους: Γιατρός φορά... επτά μάσκες και δεν χάνει το οξυγόνο του (βίντεο)

«Επτά μάσκες με αμετάβλητο κορεσμό Οξυγόνου, μετά από 8 ώρες κρίσιμης Καρδιολογικής εργασίας με μάσκα. Δοκιμάστε και μόνοι σας!», έγραψε ο διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Ιακωβής

doc
Βασικό επιχείρημα στη θεωρία συνωμοσίας που έχει ενταχθεί στον... διάλογο περί της χρήσης μάσκας εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αποτελεί η εκτίμηση ότι ο χρήστης -της μάσκας- δεν αναπνέει σωστά και χάνει επίπεδα οξυγόνου.

Ο διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Ιακωβής έκανε ένα απλό πείραμα. Μέσω του πειράματος, ανέδειξε πόσο αυθαίρετα μπορούν να εκφράζονται ορισμένες απόψεις, οι οποίες, στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, προκαλούν κινδύνους ακόμη και για τη ζωή ορισμένων ανθρώπων.

Ο Δρ. Παναγιώτης Ιακωβής, αφού εργάστηκε σε φουλ ρυθμό για οκτώ ώρες, έβαλε επτά μάσκες τη μία πάνω στην άλλη μετρώντας παράλληλα οξυγόνο και παλμούς.

Το ειδικό μηχάνημα που κάνει τις μετρήσεις -και όχι οι εκτιμήσεις του καθενός- έδειξε ότι δεν επηρεάζεται καμία λειτουργία του αναπνευστικού.

«Επτά μάσκες με αμετάβλητο κορεσμό Οξυγόνου, μετά από 8 ώρες κρίσιμης Καρδιολογικής εργασίας με μάσκα. Δοκιμάστε και μόνοι σας!», έγραψε ο γιατρός, δίνοντας απάντηση στους απανταχού συνωμοσιολόγους που έχουν κατακλύσει την καθημερινότητα και -φυσικά- τα social media.

Δείτε το βίντεο του πειράματος:

Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα

Λαμία: Συνέλαβαν 32χρονο που καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση για βιασμό αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος

Κορωνοϊός: Σε Αττική και Θεσσαλονίκη πάνω από τα μισά νέα κρούσματα

Κοτανίδου: Δεν θα εισηγηθούμε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ