Νέο ΦΕΚ: Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και πού εξαιρείται έως 31 Αυγούστου

maska-0

Δημοσιεύθηκε η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, και γραφεία δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων - Οι εξαιρέσεις και οι κυρώσεις που προβλέπονται

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού έως την 31η Αυγούστου, προς περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Αναλυτικά :

Υποχρέωση χρήσης μάσκας σε χώρους συνάθροισης κοινού

Σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού, όπως εξειδικεύονται στον κατωτέρω πίνακα, μη συμπεριλαμβανομένων πάντως των χώρων εστίασης, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού cOvID-19, ως εξής:

* Επιχειρήσεις-Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα -Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα-

* Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα-Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

- 'Αλλο λιανικό εμπόριο καινούριων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

- Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα- Υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών των κινηματογράφων δωδεκάμηνης λειτουργίας (κλειστού τύπου)

- Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων

- Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών

- Ενοικίαση βιντεοκασετών και δίσκων

- Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης

- Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής-Υπηρεσίες διαιτολογίας-Υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων

- Υπηρεσίες μασάζ

- Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων

- Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ)

- Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing)

- Καταστήματα οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας

- Καταστήματα λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops in a shop)

- Καταστήματα λιανικού και χονδρικού εμπορίου τύπου (do it yourself and home improvement) που πωλούν βιομηχανικά είδη (χρώματα, σιδερικά, ξυλουργικά, ηλεκτρολογικά, έπιπλα, υγιεινής, κήπου, εργαλείων, διακόσμησης κ.λπ.)

- Μεμονωμένες επιχειρήσεις/καταστήματα με οριοθετημένο ή μη οριοθετημένο χώρο έκθεσης, εντός εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets)

- Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων

- Επιχειρήσεις τροφίμων όπως υπεραγορές (σούπερ μάρκετ), παντοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία κλπ

- Φαρμακεία

- Χώροι γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων) όταν υπάρχει επαφή με το κοινό

- Ανελκυστήρες

- Παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους

* Στις δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, εξαιρείται η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τον πελάτη, όταν πραγματοποιείται τοπική περιποίηση στο πρόσωπο.

Υποχρέωση χρήσης μάσκας σε χώρους θρησκευτικής λατρείας

1. Στους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησιών, ευκτηρίων οίκων, τεμενών και συναγωγών), κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19. Η ίδια υποχρέωση υφίσταται και κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών ή εκδηλώσεων στους αύλειους χώρους των χώρων θρησκευτικής λατρείας ή γενικά σε υπαίθριους χώρους. Από την υποχρέωση των προηγούμενων εδαφίων εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών ή εκδηλώσεων, καθώς και το απολύτως αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό που συμμετέχει σε αυτές, όπως ιεροψάλτες.

2. Τα προσωρινά μέτρα στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 κατ' εφαρμογή της υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 34060/2.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας (Β' 2111), όπως η ισχύς αυτής έχει παραταθεί με την υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.43195/8.7.2020 κοινή απόφαση των ιδίων Υπουργών (Β' 2775), όπως εκάστοτε ισχύει, δεν θίγονται από την εφαρμογή της παρούσας.

Υποχρέωση χρήσης μάσκας σε πλοία

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δημόσιους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους χώρους όλων των επιβατηγών και επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων, των ημερόπλοιων, των θαλασσίων ταξί και των λαντζών. Στα πλοία και σκάφη του πρώτου εδαφίου απαγορεύεται η οργάνωση και πραγματοποίηση εκδηλώσεων διασκέδασης.

Ειδικότεροι κανόνες

Οι ειδικότεροι κανόνες που προβλέπονται ως προς την υποχρέωση χρήσης μάσκας στην υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.48976/31.7.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19» (Β' 3165), όπως εκάστοτε ισχύει, δεν θίγονται από την εφαρμογή της παρούσας.

Εξαιρέσεις

Από την υποχρέωση των άρθρων 1 έως 3 εξαιρούνται α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών.

Κυρώσεις και διαδικασίες ελέγχου

1. Στην περίπτωση εργαζομένων που δεν τηρούν τους κανόνες του άρθρου 1, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, επιβάλλεται στην επιχείρηση για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

2. Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν τους κανόνες των άρθρων 1 και 2 επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

3. Για κάθε παράβαση των διατάξεων του άρθρου 3, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, επιβάλλεται κατά περίπτωση:α) στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ και β) στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή και τον πλοίαρχο διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

4. Ως προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, τις διαδικασίες ελέγχου και την πιστοποίηση των παραβάσεων, την επιβολή, βεβαίωση και είσπραξη προστίμων, καθώς και την αρμόδια αρχή για την ενημέρωση του κοινού εφαρμόζονται τα άρθρα 24 έως 27 και 29 της υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.48976/31.7.2020 (Β' 3165) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει.

Ισχύς

1. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της έως την 31η Αυγούστου 2020.2. Η υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.48967/31.7.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών «Εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους στο σύνολο στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19» (Β' 3162), όπως τροποποιήθηκε με την υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.49329/3.8.2020 (Β' 3224) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καταργείται από τη δημοσίευση της παρούσας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (50)

ΝΥ

Επειδή βλέπω ότι είναι πολλοί οι ψεκασμενοι που δεν θέλουν να φοράνε μάσκα, γιατί ....παραβιάζονται τα δικαιώματα τους, τους δηλώνω ότι όπου τους συναντώ σε κλειστό χώρο χωρίς μάσκα θα τρώνε μια γερή χαστούκα για να με θυμούνται. Δεν πάει άλλο πια με τους ηλίθιους. Πρέπει να αντιδράσουμε όσοι δεν το έχουμε κάψει.

Μαρια Παπαδο

ουτε ετσι συνερχονται. μεχρι να την παθει καποιος δικος τους τα ξεκασμενα τους θα λενε.

Είμαι πολύ απογοητευμένος με την κυβέρνηση..

Άκου πρόστιμο 150€ σε όποιον δεν φοράει μάσκα.. Πολύ λάθος κίνηση κ. Μητσοτάκη.. 150€ δεν είναι τιποτε γιατί ξέρεις τι βλακεια υπάρχε,έπρεπε να είναι 1000€ το πρόστιμο ώστε και ο τελευταίος ανεγκεφαλος να φορέσει μασκα

Ονομασίες

Ο κορονοϊός δεν λέγεται COVID-19, αυτή είναι η σύντμηση για τη νόσο (το τελευταίο D σημαίνει disease) που προκαλείται από τον κορονοϊό SARS-Cov-2.

d

Σάπιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι που αναπαραγάγουν ... Ραντεβού στο μέλλον , στο φως. Θα λογοδοτήσετε, σύντομα όλοι , για όλες τις παραβάσεις του συντάγματος

Αριθμό Νόμου και άρθρο Συντάγματος να μας πείτε

Κύριοι θεοί.....εεε υπουργοί σε τι διαφέρει το Σύνταγμα μας με αυτό της Αμερικής ? Σε μας απαγορεύεται η έκφραση γνώμης και δίωξη με εισαγγελέα και εκεί ακόμα και να το σκεφθείς αυτό σε καταργούν από υπουργό στο ιδιο λεπτό. Έχετε δει στις τηλεοράσεις τις ταραχές (εγώ ναι) όπου η κυβέρνηση συνεχώς εκστομίζει το: απορρίπτω μετά βδελυγμία αυτό που λές αλλά θα υπερασπιστώ με το αίμα μου το δικαίωμα σου να το λές ! Έχετε τα ουμπαλα η μάλλον το IQ να καταλάβετε έστω και κατά προσέγγιση το νόημα τής φράσης αυτής. Πόσο άρρωστο μυαλό και νοσηρό εγωισμό και ναρκισσισμό μπορεί να έχετε για να λέτε ότι θα φωνάξετε εισαγγελέα για όσους διαφωνούν μαζί σας. Σε πια μπανανία νομίζετε ότι ζείτε κύριοι ? Τουλάχιστον έχετε προμηθευτεί καθρεφτάκια και χάντρες η στο τζάμπα φοβερίζετε τους ΜΑΟ- ΜΑΟ ? Ο λαός και τα δημοκρατικά κράτη δεν κυβερνιούντε με ΦΕΚ αλλά με Σύνταγμα και νόμους !

ΒΑΣΙΛΗΣ

Ποιός άσχετος συνέταξε τόν τίτλο τού παρόντος άρθρου? Ο τίτλος τής εφημερίδος πού δημοσιεύονται οι νόμοι είναι ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΩΣ καί όχι ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Φαίνεται ότι οι '' κουλτουριάρηδες ψευτοπροδευτικοί " κυριαρχούν απόλυτα στόν Τύπο.

ΜΙΧΑΛΗΣ Φ.

Η λύση είναι πολύ απλή. Όσοι φοβούνται ότι θα κολλήσουν από τους γύρω τους, μπορούν να αγοράσουν ειδικές μάσκες, πολλών χρήσεων, με ειδικά φίλτρα. Είναι ακριβές αλλά κάνουν δουλειά και θα είναι σίγουροι. Οπότε όσοι δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα ας μην φορέσουν χωρίς να τους επιβάλλεται κανένα πρόστιμο, αφού οι υπόλοιποι θα είναι εξασφαλισμένοι.

Μαρια Παπαδο

εσεισ να υποθεσω ειστε γιατροσ;

Αφου

Τα Φεκ βγαινουν ταχυρυθμα ,θα πρεπε να εχονται και ειδοποιησεις στα κινητα...πως να ειμαστε ενημερωμενοι.Δεν τα προλαβαινουμε!

Αρης

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους εκτως από τους λαθρομεταναστες

Τα 5Κ μου

Μιας και δουλευω σε περιοχη με μπολικους ''λαθρο'' οπως τους αποκαλειται, οι περισσοτεροι ειναι με μασκες, παρα την φτωχεια τους και την καταντια τους, μιας και θα μπορουσαν να γραψουν κανονικα το οποιο ΦΕΚ, σε αντιθεση με χτυπημενους φασιστες που βρισκουν δεκαδες ευφανταστες και ψεκασμενες δικαιολογιες να μην τις φορεσουν.

Πα....Αρης

Εσυ τον χαβά σου.

Απορριφθέντες εκπαιδευτικοί λόγω παραβόλου

Υπόθεση του e-paravolo για τις προκηρύξεις δασκάλων και καθηγητών, 1ΕΑ-2ΕΑ-3ΕΑ-1ΓΕ-2ΓΕ του ΑΣΕΠ. Χθες ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της προκήρυξης 2ΓΕ που αφορά τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στις ήδη ογκώδεις λίστες των απορριφθέντων λόγω παραβόλου προστίθενται περίπου άλλοι 7.500 συνάδελφοι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό απορριφθέντων εκπαιδευτικών, λόγω παραβόλου σε πάνω από 10.000. Μετά από περισσότερο από μία δεκαετία αδιοριστίας και με χιλιάδες κενά στα σχολεία, διορίστηκαν 4.500 εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή. Διορίστηκαν μετά από χρόνια αγώνων και διεκδικήσεων για να απολυθούν όμως πάνω από 10.000 συνάδελφοί τους. Και αυτό μετά από χρόνια προϋπηρεσίας στα δημόσια σχολεία με συμβάσεις ελαστικής εργασίας στις εσχατιές της χώρας επειδή δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την εκκρεμή πληρωμή 3 ευρώ για το παράβολο που συνόδευε την αίτηση συμμετοχής για προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Για 3 ευρώ που δεν αποτελούν απολύτως κανένα τυπικό προσόν μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία. Το ΑΣΕΠ δεν έκανε δεκτές ενστάσεις εκπαιδευτικών των προκηρύξεων της Ειδικής Αγωγής ακριβώς επειδή δεν έχει την αρμοδιότητα να το κάνει χωρίς νομοθετική ρύθμιση από τον Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οποιοδήποτε κράτος δικαίου, ασχέτως πολιτικού κόστους, θα εξέταζε τυχόν δικό του λάθος σε σειρά προκηρύξεων με τόσο μεγάλο αριθμό απορριφθέντων. Είμαστε πλέον χιλιάδες, έχουμε οικογένειες, συγγενείς και φίλους και μένουμε άνεργοι εξαιτίας της επίμονης άρνησης του Υπουργείου Παιδείας, Εσωτερικών και του ΑΣΕΠ να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και να επιλύσει ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Διερωτώμεθα, είναι δυνατόν 10.000 πολίτες να προέβησαν στο ίδιο λάθος; Είναι πλέον φανερό ότι πρόκειται περί λάθους στη διασύνδεση Τaxisnet και τραπεζών, ασάφειες στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ, στην ιστοσελίδα του οποίου υπάρχουν οδηγίες μόνο για έκδοση και όχι πληρωμή παραβόλου. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι με το μέρος μας. Ζητάμε να συμπεριληφθούμε στους πίνακες ΟΛΟΙ, στη θέση που δικαιούμαστε. Ζητάμε οι συνάδελφοι που έχασαν μετά από χρόνια αναμονής το διορισμό τους, να διοριστούν, όπως ακριβώς ορίζει η αξιοκρατία. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρούμαστε για ένα τυπικό λάθος κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών μας, ενώ ουδέποτε ενημερωθήκαμε για απουσία πληρωμής του παραβόλου. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, με ο, τι συνεπάγεται αυτό. Αυτά δεν συμβαίνουν σε ένα σοβαρό κράτος. Ζητάμε να αποκατασταθεί οποιαδήποτε αδικία σε βάρος ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών ΟΧΙ άλλα παιχνίδια σε βάρος μας!

Tanasis

Αγαπητέ μου κύριε ή κυρία που θες να λέγεσαι και εκπαιδευτικος έλεγε η προκήρυξη ότι είναι υποχρεωτικό το παράβολο; Τώρα εσύ ή τους έγραψες ή ούτε 1 παράβολο δεν ξέρεις να πληρώσεις. Ε δεν πειράζει πλήρωσε τη τώρα. Dura lex, sed lex.

γιατι δεν κανετε κανενα παιδι ακομη;

ασχετο το σχολιο σας με το αρθρο. σεβαστειτε το επαγγελμα σας επιτελουσ και μην ξεφτιλιζεστε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία