Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Για «κίνδυνο μόνιμης ζημιάς στην οικονομία» μιλά ο υπουργός Οικονομικών

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Για «κίνδυνο μόνιμης ζημιάς στην οικονομία» μιλά ο υπουργός Οικονομικών

Ο Στιβ Μνιούτσιν ανέφερε ότι το lockdown ενδέχεται να δημιουργήσει μόνιμη ζημιά στην οικονομία – Σημείωσε ότι η επανέναρξη της αγοράς θα πρέπει να γίνει με ισορροπημένο και ασφαλή τρόπο

mnioutsin
«Πονοκέφαλο» προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο της διακυβέρνησης Τραμπ το lockdown που έχει επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού, με τον υπουργό Οικονομικών Στιβ Μνιούτσιν να μιλά στη Γερουσία για «κίνδυνο μόνιμης ζημιάς».


Ωστόσο, ο υπουργός ανέφερε ότι η επανέναρξη της οικονομίας πρέπει να γίνει με «ισορροπημένο και ασφαλή τρόπο» έναντι της Covid-19. Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί τις εταιρείες να επανεκκινήσουν την οικονομική δραστηριότητα, παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών ενάντια σε ένα πρόωρο άνοιγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας.


Αισιοδοξία για εμβόλια, αντιιικές θεραπείες και τεστ

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι δείκτες ανεργίας θα παραμείνουν υψηλοί το δεύτερο τρίμηνο. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να αρχίσουμε να επιστρέφουν οι άνθρωποι στις δουλειές τους με ασφάλεια», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ ακούει τους «ειδικούς στον τομέα της υγείας».

«Είμαστε αισιόδοξοι για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στα εμβόλια, τις αντιιικές θεραπείες και τα τεστ», συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Οι 50 Πολιτείες της χώρας βρίσκονται τώρα στη θέση του οδηγού και «συνεργαζόμενοι στενά με τους κυβερνήτες, αρχίζουμε να ανοίγουμε την οικονομία με τρόπο που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές», ισχυρίστηκε ο Μνιούτσιν.

Στο μέλλον η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών

Από την 1η Μαΐου, το Τέξας, υπό την ηγεσία ενός Ρεπουμπλικανικού κυβερνήτη, που θέτει την οικονομία στο προσκήνιο, ενορχήστρωσε την επανεκκίνηση της οικονομίας, παρά τις ανησυχίες των Δημοκρατικών δημάρχων των κύριων πόλεων της Πολιτείας. Ορισμένοι διαμαρτύρονται για αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Αναμένουμε να βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο και τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Στίβεν Μνούτσιν.

Ο υπουργός του Τραμπ κατέθεσε σήμερα το πρωί, μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας για τα πρώτα αποτελέσματα του κολοσσιαίου σχεδίου ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας και για τα μέτρα που έπονται.


Ειδήσεις σήμερα:

Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι μετακινήσεις στα νησιά

Κλειστά για άλλες 30 ημέρες θα παραμείνουν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά

Αυστηρό μήνυμα του δημάρχου της Νέας Υόρκης: «Απαγορεύεται το κολύμπι και το μπάρμπεκιου»  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network