Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι μετακινήσεις στα νησιά

Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι μετακινήσεις στα νησιά

Οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δείχνουν μια σύγχρονη, οργανωμένη χώρα, που ξέρει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σχέδιο»  τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - 46.000 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα στην Ελλάδα στη διάρκεια της πανδημίας

4874089
«Η μέχρι σήμερα πορεία μας είναι θετική. Η προσπάθειά μας έχει αναγνωριστεί διεθνώς και η χώρα μας μνημονεύεται ως παράδειγμα προς μίμηση» ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας σε αυτό το πλαίσιο ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλαρώσουμε».

Με δεδομένο ότι «χθες ξεκίνησε το τρίτο στάδιο επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους οι αρχαιολογικοί χώροι», ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως «τα προβλήματα δεν αναιρούν την εικόνα της συντεταγμένης προσπάθειας». Ο ίδιος ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας με «σχέδιο, ευθύνη και σοβαρότητα» από την Ελλάδα έκανε το γύρο του κόσμου, εφιστώντας για το λόγο αυτό την προσοχή όλων στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά 19/05/2020


Αναφορικά με το επόμενο κύμα άρσης των περιορισμών, ο Υφυπουργός υπενθύμισε πως τη Δευτέρα 25 Μάϊου:

· Ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης

· Επιτρέπονται μετακινήσεις από και προς τα νησιά με τήρηση των κανόνων

· Θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, όπως είχαμε πει, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ θα ακολουθήσουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Υφυπουργός έκανε γνωστό επίσης ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι στα τελωνεία, με την κατάσχεση στο τελωνείο του αεροδρομίου από την ΑΑΔΕ υγειονομικού υλικού (850.000 μάσκες), καθώς δεν διέθετε σημάνσεις και πιστοποιητικά΄ καταλληλόλητας. Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι το μέτρο της 14ημερης καραντίνας έχει παραταθεί και ισχύει μέχρι τις 31 Μάϊου.

46.000 σε καραντίνα

Κλείσιμο
Συνολικά, πάνω από 46.000 άτομα πέρασαν τα σύνορα από την εκκίνηση των μέτρων και τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα, ενώ αυτήν την ώρα σε καραντίνα βρίσκονται 3.389 πολίτες.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι εξακολουθεί ο έλεγχος των επιβατών στις πτήσεις εξωτερικού, καθώς όσοι φτάνουν στην Ελλάδα υποβάλλονται στο τεστ, παραμένουν μία ημέρα σε ξενοδοχείο μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων του τεστ και ακολούθως αν αυτό είναι αρνητικό, παραμένουν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι, ενώ αν το τεστ βγει θετικό, παραμένουν σε αυτοπεριορισμό υποχρεωτικά στο ξενοδοχείο. Η διαδικασία αυτή θα παραταθεί μέχρι και τις 31 Μάϊου ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ στις 45 πτήσεις το τελευταίο δίμηνο, μόνο 10 δείγματα ήταν θετικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι χθες μετά από 2 μήνες έφτασε στην Αθήνα η πρώτη πτήση της Lufthansa, στους 196 επιβάτες της οποίας όλα τα δείγματα που ελήφθησαν, βγήκαν αρνητικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Μισό τρισ. μέσω επιχορηγήσεων και όχι δανείων η πρόταση Μέρκελ και Μακρόν - Τα κέρδη για την Ελλάδα

Τραμπ: Παίρνω ένα χάπι υδροξυχλωροκίνης εδώ και 10 ημέρες!

Χαμόγελα από την πορεία της επιδημίας δύο εβδομάδες μετά την πρώτη άρση των μέτρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ