Σαββατοκύριακα γεμάτα αδρεναλίνη: Έτσι θα διεγείρεις τις αισθήσεις σου

Σαββατοκύριακα γεμάτα αδρεναλίνη: Έτσι θα διεγείρεις τις αισθήσεις σου

Ταξίδι με το αυτοκίνητο: Η ορεινή Ελλάδα σε προτρέπει να βγεις στο δρόμο

Σαββατοκύριακα γεμάτα αδρεναλίνη: Έτσι θα διεγείρεις τις αισθήσεις σου
Για σένα που είσαι λάτρης των χειμερινών  σπορ αλλά απολαμβάνεις και την οδήγηση, ήρθε η εποχή να ανακαλύψεις (ξανά) την ορεινή Ελλάδα και να διεγείρεις τις αισθήσεις σου σαν σωστός παθιασμένος οδηγός.

Κάθε χρόνο, μόλις μπει για τα καλά ο χειμώνας, ετοιμάζεις βαλίτσες και προγραμματίζεις τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Λίγα πράγματα μπορούν να σε κάνουν να ξεφύγεις από την καθημερινή ρουτίνα, και τα οδικά ταξίδια με προορισμό μια χιονισμένη βουνοπλαγιά μπορούν να «απογειώσουν» ένα χειμερινό weekend.

Τα μαγευτικά  τοπία της Ελλάδας, τα άγνωστα εδάφη και οι προκλητικές στροφές στο ορεινό οδικό δίκτυο της χώρας μας σε προτρέπουν να βγεις στο δρόμο και να αναθεωρήσεις την άποψή σου για την οδηγική εμπειρία. Και αν η απόδρασή στη φύση έχει τελικό προορισμό κάποιο από τα χιονοδρομικά spot της χώρας, τότε το Σαββατοκύριακό σου έχει αποκτήσει πραγματικό νόημα.


Κλείσιμο

Όσοι έχουν δοκιμάσει να «τσουλήσουν» στις χιονισμένες πλαγιές πάνω σε μια σανίδα του snowboard ή με τα πέδιλα του σκι, παρά τις επαναλαμβανόμενες άτσαλες τούμπες που μοιραία έχουν «φάει», δεν μπορούν να αντισταθούν στη δίνη της αδρεναλίνης και της ταχύτητας. Γι’ αυτό και τα δυο πιο δημοφιλή σπορ του χειμώνα προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες φανατικούς, αρχάριους, μέσους και προχωρημένους, στα χιονοδρομικά κέντρα.

Ταξίδεψε με αιτία. Οδήγησε μέχρι τα χειμερινά θέρετρα της χώρας μας, εξερεύνησε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής υπαίθρου και την αξεπέραστη φυσική ομορφιά της, ανέβα στο λιφτ για να φτάσεις στην κορυφή του βουνού και ετοιμάσου για την καλύτερη κατάβαση της ζωής σου…



Ζήσε μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε μερικά από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας:


Παρνασσός. Το μεγαλύτερο και αρτιότερα εξοπλισμένο χιονοδρομικό κέντρο, κοντά στην κοσμοπολίτικη Αράχοβα και στο Λιβάδι, σε υψόμετρο 1.600 έως 2.300μ. Διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 2 κύριους διαδρόμους επικοινωνίας με τους κάτω σταθμούς, 8 συνδετικά μονοπάτια και 3 mini πίστες αρχαρίων με babylifts, συνολικού μήκους 36 Km. Οι καταβάσεις αρχίζουν από τα 2260μ. και φτάνουν έως τα 1640μ υψόμετρο με το επιμέρους μήκος τους να κυμαίνεται από 300m. έως 4Km., σε όλους τους βαθμούς δυσκολίας και για όλα τα επίπεδα ικανότητας. Για τους λάτρεις της περιπέτειας και της διασκέδασης υπάρχουν αρκετές εκτός πίστας «μαύρες» διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και αδρεναλίνη καθώς και  δύο SnowFunparks σε Κελλάρια και Φτερόλακα.

Τέσσερις από τις πίστες, οι Νο6 Ηνίοχος, Νο8 Ηρακλής, Νο9 Οδυσσέας & Νο2 Βάκχος, είναι πιστοποιημένες από την διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας (F.I.S Homologation) για την διοργάνωση διεθνών αγώνων σκι.
Πολύ δημοφιλές είναι και το χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα, με 12 πίστες μήκους 20χλμ. Εδώ υπάρχει και η μεγαλύτερη σε μήκος πίστα της Ελλάδας, η «Νεφέλη», η οποία ξεκινάει από τα 2.340μ.



Το χιονοδρομικό κέντρο με την ονομασία «Τρία Πέντε Πηγάδια» βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Βερμίου, σε υψόμετρο από 1.430 έως 2.005μ., περικυκλωμένο από καταπράσινο δάσος. Φημίζεται για την πίστα «Φίλιππος», την καλύτερη «μαύρη» πίστα της Ελλάδας, καθώς και για την πίστα «Αριστοτέλης», μήκους 2.000μ. εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (F.I.S.) για την τέλεση Αγώνων Πανευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ένα από τα πιο μεγάλα και εντυπωσιακά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας βρίσκεται σε ένα οροπέδιο του Βελουχίου (Τυμφρηστού), στο Καρπενήσι. Εκτείνεται σε 5.500στρ., σε υψόμετρο από 1.850 μέχρι 2.200μ. και διαθέτει 18 πίστες, με συνολικό μήκος 7,5χλμ. Από αυτές η μια είναι «μαύρη» για έμπειρους χιονοδρόμους.
Το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας είναι ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα και βρίσκεται στην καρδιά της Πίνδου σε ένα μαγευτικό περιβάλλον (2.150μ.), διαθέτει 18 πίστες, συνολικού μήκους 24χλμ. και snowboard park.



To χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό Δράμας είναι το μεγαλύτερο της Μακεδονίας. Διαθέτει 21 πίστες, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας συνολικού μήκους 17 χλμ με μήκη που ποικίλουν από 230μ μέχρι 1500μ., αλλά και  διαδρομές μεγάλων αποστάσεων μήκους πάνω από 2500μ. και μεγάλης υψομετρικής διαφοράς από 2232 μ έως 1615 μ σε βορινές πίστες, που είναι κατάλληλες και για αθλητικές διοργανώσεις. Έχει καταπληκτική ποιότητα χιονιού και χιονοδρομική περίοδο, που διαρκεί συνήθως από τον Δεκέμβριο έως και τον Απρίλιο.

Το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Φλώρινας βρίσκεται στη βόρεια πλαγιά του όρους Βίτσι. Σε μια έκταση από τα 1.600 μέχρι τα 1.900μ., υπάρχουν 10 πίστες ολυμπιακών προδιαγραφών.
Μικρότερα, αλλά καλά οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα λειτουργούν επίσης στο Βίτσι της Καστοριάς, στον Λαϊλιά Σερρών, στο Καϊμακτσαλάν, στο Πήλιο, στο Μέτσοβο, στο Περτούλι, στο Ελατοχώρι Πιερίας, αλλά και στη Ζήρεια στην Πελοπόννησο.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης