Ταξίδι στην μαγευτική Πράγα

Ταξίδι στην μαγευτική Πράγα

Κάρλοβυ Βάρυ – Δρέσδη - Τσέσκυ Κρουμλόφ

Ταξίδι στην μαγευτική Πράγα
Πράγα
Η πρωτεύουσα της Τσεχίας, «Χρυσή Πόλη» ή «Πόλη των εκατό πύργων» όπως έχει χαρακτηριστεί, μοναδική & πολύ καλά διατηρημένη ως σήμερα.
Η γεωγραφική της θέση, την κατέταξε ανάμεσα στις πιο σημαντικές πόλεις όσον αφορά το εμπόριο.

Κλείσιμο


Κλείστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στο www.aboutickets.com και θαυμάστε μια μεσαιωνική πόλη, που δημιουργήθηκε από την ένωση 5 αρχαίων πόλεων.
Οι κήποι της & η αρχιτεκτονικής της, η τοποθεσία της πάνω στις πλαγιές & η κουλτούρα της, σίγουρα σε προκαλούν να την επισκεφθείς.



H γραφική Παλιά πόλη της Πράγας, με την πλατεία Staromestske namesti, το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν,  την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Vaclavske namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής και τη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα των αγίων. 



Επίσης το Κάστρο της πόλης που μεταξύ άλλων αξίζει κανείς να επισκεφτεί το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και το ναό του Αγίου Νικολάου.



Κάρλοβυ Βάρυ
Η τσεχική λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ, η οποία βρίσκεται στα 130 χμ δυτικά  από την Πράγα. Ιδρύθηκε ήδη το 14ο αιώνα και είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για θεραπεία γαστροεντερολογικών παθήσεων αλλά και για μοναδική αρχιτεκτονική.



Ένας τόπος συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα, καταλαβαίνουμε γιατί οι Τσάροι Πέτρος ο Μέγας, ο Γκαίτε, ο Λίστ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Σοπέν, περπάτησαν τον ίδιο δρόμο.








Δρέσδη
Η ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, η μαγευτική Δρέσδη. Μια παραμυθένια πόλη,  χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα που θα την απολαύσετε περπατώντας την, θαυμάζοντας τα μεγαλοπρεπή κτίρια μπαρόκ με την μοναδική αρχιτεκτονική που φανερώνουν την αίγλη του παρελθόντος.



Τσέσκυ Κρουμλόφ
Το μαργαριτάρι της Νότιας Τσεχίας, βρίσκεται 185 χλμ, από την Πράγα. Μια μεσαιωνική πόλη περικυκλωμένη από τους μαιάνδρους του Μολδάβα, με το επιβλητικό κάστρο του, δεύτερο σε μέγεθος της Τσεχίας, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 



Αξίζει να επισκεφτείτε το επιβλητικό κάστρο του, του οποίου η κατασκευή κράτησε 6 αιώνες, τα περίτεχνα καλντερίμια του, τις στοές με τις ασύμμετρες καμάρες, τους καλλιτεχνικούς κήπους, τα κουκλίστικα σπίτια βαμμένα με όμορφα απαλά χρώματα και στολισμένα με μεγάλης ποικιλίας αρχιτεχτονικά διάκοσμα με τοιχογραφίες στις προσόψεις που παραπέμπουν σε θέματα από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή ιστορία. Διεκδικεί επάξια τον τίτλο της επίσημης παραμυθούπολης της Βοημίας.







Ταξιδέψτε και γνωρίστε μοναδικούς προορισμούς με την Signature Travel

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης