Θεσσαλονίκη το μωσαϊκό κουλτούρας και πολιτισμού

Θεσσαλονίκη το μωσαϊκό κουλτούρας και πολιτισμού

Με σήμα κατατεθέν τον Λευκό Πύργο μαγνητίζει τους επισκέπτες με τα ιστορικά της μνημεία, τις βυζαντινές της εκκλησίες και την ασύγκριτη ζωντάνια της

Θεσσαλονίκη το μωσαϊκό κουλτούρας και πολιτισμού
Η Θεσσαλονίκη αποτελεί μητρόπολη της Βορείου Ελλάδος. Θεωρείται -και όχι τυχαία-το σταυροδρόμι της κουλτούρας και του πολιτισμού. Η εμπορική δραστηριότατα της πόλης σε συνδυασμό με την ιστορία, τα αξιοθέατα και τα πλούσια θεάματα της συντελούν στην εξαιρετική της φήμη.


Κλείσιμο


Ιστορία
Η Θεσσαλονίκη, μια σύγχρονη μεγαλούπολη, έχει πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Ο νομός Θεσσαλονίκης είναι το πιο σημαντικό διοικητικό κομμάτι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Θεσσαλονίκη κατοικείται από τα Προϊστορικά χρόνια, ίχνη των οποίων υπάρχουν στα όρια του Νομού. Ιδρύθηκε το 315 π.Χ από τον Κάσσανδρο, Βασιλειά της Μακεδονίας, ο οποίος παντρεύτηκε την αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Θεσσαλονίκη. Συνάμα, το 148 π.Χ., η Θεσσαλονίκη ήταν η πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Επαρχίας της Μακεδονίας.

Από το 1.300 μ.Χ. διένυσε έναν Χρυσό Αιώνα με μια ιδιόμορφη αυτονομία και αυτοδιοίκηση που επιδείκνυε την δυνατή της οικονομία, την ευρύτατη καλλιτεχνική και πνευματική ζωή, τα υπέροχα μνημεία, τις εξαιρετικά διακοσμημένες εκκλησίες και τα εργοστάσια χαλκού σιδήρου και χαρτιού. Μετά τον 16ο αιώνα, η πόλη μετατράπηκε σε κοσμοπολίτικο κέντρο.

Αξιοθέατα και Μνημεία
Μια ξενάγηση στην Θεσσαλονίκη είναι αρκετή για να αποκαλύψει την πληθώρα μνημείων από διαφορετικές ιστορικές περιόδους που υπάρχουν. Το πιο σημαντικό είναι ο Λευκός Πύργος, που αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Περαιτέρω αξιοθέατα είναι τα παρακάτω: Το σήμα κατατεθέν της πόλης, ο Λευκός Πύργος, η Αρχαία Αγορά, η Αψίδα του Γαλέριου, η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, η Αγία Σοφία και η γεμάτη ζωή Πλατεία Αριστοτέλους είναι κάποια από τα σημεία της πόλης που αξίζει να αναζητήσετε.




Που να μείνετε:
Μόλις τρία χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και 20 λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μία έκταση 25 στρεμμάτων βρίσκεται το Hotel Nikopolis Thessaloniki είναι Boutique City Resort 5 αστέρων, χτισμένο σε έκταση 25 στρεμμάτων.



Το υψηλού επιπέδου service του, η άψογη εξυπηρέτηση, οι άνετοι και μοντέρνα διακοσμημένοι χώροι του και η μοναδική του αρχιτεκτονική έχουν κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη όλων των ταξιδιωτών με απαιτήσεις, που επισκέπτονται την πόλη. Ο μοντέρνος σχεδιασμός των 99 υπερπολυτελών δωματίων και σουιτών του, με αντικείμενα μοναδικά που φέρουν τις υπογραφές των μεγαλύτερων σύγχρονων designers και περιβάλλονται από μια αξιόλογη συλλογή έργων τέχνης, εξυψώνει τη φιλοξενία σε απόλαυση.



Απολαύστε καθημερινά το φαγητό σας με μοναδικές προσφορές στο εστιατόριο Da Vinci του ξενοδοχείου Hotel Nikopolis Thessaloniki 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2310 401000 
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.hotel-nikopolis.com






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης