Η «άγνωστη Ελλάδα»: Μια χειμωνιάτικη βραδιά στην κοιλάδα του Αχελώου

Η «άγνωστη Ελλάδα»: Μια χειμωνιάτικη βραδιά στην κοιλάδα του Αχελώου

Φίλοι από την κοιλάδα του Αχελώου έπαιξαν για την καταγραφή, την διάσωση και την διάδοση του δημοτικού τραγουδιού

Η «άγνωστη Ελλάδα»: Μια χειμωνιάτικη βραδιά στην κοιλάδα του Αχελώου
Άρχισε να χειμωνιάζει για τα καλά. Κάθε χειμώνα στην κοιλάδα του Αχελώου οργανώνουν παραδοσιακές, μουσικές βραδιές σε σπίτια και στις άλλες συγκεντρώσεις. Η κοιλάδα του Αχελώου είναι από τις γραφικότερες τοποθεσίες. Το καταπράσινο, δενδροφυτεμένο και υδάτινο περιβάλλον σε συνδυασμό με το ειδυλλιακά τοπία των χωριών αποτελούν ζηλευτό τόπο. Οι κάτοικοι ασχολούνται στο χωριό με διάφορα επαγγέλματα και από αυτούς πολλοί είναι κτηνοτρόφοι και γεωργοί.

Τα τραγούδια της κοιλάδας του Αχελωόυ, που γεμίζουν με αυτά οι ντόπιοι τη διασκέδασή τους, χαρούμενοι σκοποί νοσταλγικοί. Τραγουδούν τη χαρά της ζωής, την ομορφιά της φύσης, τον έρωτα, τον καημό του ξενιτεμένου. Φέτος ετοίμασαν νωρίς τα κρασιά και τα τσίπουρα, για να έχει το σπίτι απ' όλες τις προμήθειες. Το δημοτικό τραγούδι της Ηπείρου είχε και έχει πλούσια παράδοση και βαθιές ρίζες.

Στην παρουσίαση που ακολουθεί, οι φίλοι από την κοιλάδα του Αχελώου έπαιξαν δημοτικό τραγούδι, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ποσό όμορφα και παραδοσιακά περνούν τις μέρες του χειμώνα στον γραφικό αυτό ορεινό τόπο.

Κλείσιμο
Όλες αυτές οι προσπάθειες έγιναν για την καταγραφή, την διάσωση και την διάδοση του δημοτικού τραγουδιού της Hπείρου και της περιοχής, με αποτέλεσμα η παρέα της κοιλάδας του Αχελώου να φθάσει στα ύψη της αποδοτικότητας και της φήμης της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης