Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Μύκονο - Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Μύκονο - Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Η 69χρονη γυναίκα από την Άνω Μερα που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο - Μεταφέρεται σήμερα στην Αθήνα

coronavirus_mykonos_main
Μια 69χρονη γυναίκα από την Άνω Μερα, είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο.

Η ηλικιωμένη αισθάνθηκε πριν απο δέκα ημέρες αδιαθεσία και επικοινώνησε με τον γιατρό της, ο οποίος τη συμβούλεψε να παραμείνει σε απομόνωση στο σπίτι της. Όμως μετά από επτά ημέρες χειροτέρευσε και σε συνέννοηση με το κέντρο υγείας και τους γιατρούς, νοσηλεύεται εδώ και τρεις ημέρες σε ειδικό χώρο (isobox), εκτός του νοσοκομείου, όπου την παρακολουΘεί ένας γιατρος με ειδικη στολή.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ, η γυναίκα υπεβλήθη σε τεστ και το απόγευμα της Τετάρτης βγήκαν τα αποτελέσματα που έδειξαν ότι είναι θετική στον Covid 19. Η κατάστασή της είναι ιδιαίτερα σοβαρή με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η διακομιδή της στην Αθήνα η οποία θα γίνει την Πέμπτη.

Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει ιχνηλάτιση των επαφών της. Πληροφορίες λένε ότι η ηλικιωμένη από την Άνω Μερα έχει χάσει τον σύζυγο της, είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού των ανέμων και δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.

«Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλατηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για το ΚΥ Μυκόνου», αναφέρει η προεδρος του Κεντρου Υγειας Μυκόνου και αντιδήμαρχος κυρία Ντίνα Σαμψούνη, ενω ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς τονίζει στο protothema.gr πως «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό και αφού ευχηθούμε καλή ανάρρωση στην ασθενή επισημαίνουνε ότι οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας».

coronavirus_mykonos1
coronavirus_mykonos
Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: «Προσγειώθηκαν» στο Ελ. Βενιζέλος 65 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στην Αυστρία

Κορωνοϊός: Σε σύγχυση ο Ιμπραΐμοβιτς - Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω, κανείς δεν το περίμενε

Κορωνοϊός - Κόρινθος: Ασθενής με ύποπτα κρούσματα το... έσκασε από το Νοσοκομείο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης