Ξυλοδαρμός 17χρονου στον Βύρωνα: Μέτρα από την Κεραμέως, οργή για τη selfie στο αστυνομικό τμήμα

Ξυλοδαρμός 17χρονου στον Βύρωνα: Μέτρα από την Κεραμέως, οργή για τη selfie στο αστυνομικό τμήμα

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος ζητά άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων - Γονείς απείλησαν δημοσιογράφο που πήγε να καλύψει τη συνέλευση Γονέων στο 1ο ΓΕΛ

byronas_yel
Το γενικότερο πλαίσιο διαπαιδαγώγησης και εφαρμογής στο σχολικό περιβάλλον, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως, με αφορμή και το σοβαρότατο περιστατικό ομαδικού ξυλοδαρμού μαθητή σε σχολική μονάδα του Βύρωνα, στην Αττική. Τα φαινόμενα βίας μετακύ μαθητών αποτελούν συχνό φαινόμενο και δεν αφορούν τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα τα σχολικά συγκροτήματα στις μεγαλουπόλεις. Η λύση, όπως τόνισε και η υπουργός, δεν απαντάται στις ενέργειες και τα μέτρα που, ούτως ή άλλως, ελήφθησαν για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά απαιτούν βάθος χρόνου και επιμονή, καθώς πρόκειται για κοινωνικό θέμα, με ρίζες σε πολλά επίπεδα.

Η Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε το σχολείο που σημειώθηκε το περιστατικό του ομαδικού ξυλοδαρμού ενός μαθητή, ο οποίος θέλησε να υπερασπιστεί την αδερφή του απέναντι στις ενοχλήσεις που δεχόταν συστηματικά. Ο νεαρός λογομάχησε με τον επικεφαλής της ομάδας των μαθητών και τότε δέχδηκε επίθεση από σχεδόν 15 παιδιά του 1ου Λυκείου Βύρωνα. Η αδερφή του θύματος είχε πέσει κατ' επανάληψη θύμα μπούλινγκ από τη συγκεκριμένη παρέα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του αδερφού της και τελικά τον ομαδικό ξυλοδαρμό του.

Η κυρία Κεραμέως έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα» για το οποίο επισήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί «παιδαγωγικά μέτρα». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από το απόγευμα θα βρεθεί στην περιοχή ομάδα ψυχολόγων για να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της. Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε βάθος χρόνου για τις οποίες συνεργάζεται με την αρμόδια υφυπουργό.

Όπως είπε μια από τις λύσεις είναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης» στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκρμένα σχολεία προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες όπως ο σεβασμός του ενός στον άλλο κ.α.

Η υπουργός Παιδείας στο σχολείο του Βύρωνα


Οι δράστες έβγαλαν selfie μέσα στο αστυνομικό τμήμα

Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η παντελής έλλειψη συνείδησης και το θράσος των νεαρών δραστών, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να βγάζουν... σέλφι και να υπερηφανεύονται για την πράξη τους, ακόμη και μέσα από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο είχαν οδηγηθεί. 

Οι φερόμενοι δράστες του ξυλοδαρμού παρουσιάζονται στη φωτογραφία που ανέβασαν στο Instagram αμετανόητοι και μάλιστα χρησιμοποιούν υβριστικό λεξιλόγιο θέλοντας να δείξουν ότι καταφέρνουν να παραμείνουν απτόητοι παρά τον σάλο που έχει προκληθεί και τις ενδεχόμενες ποινικές κυρώσεις που τους περιμένουν.

Η φωτογραφία ανέβηκε πρώτα στο τοπικό ενημερωτικό site VyronasNews και, όπως αναφέρουν οι συντελεστές του στο protothema.gr, σχεδόν αμέσως δέχθηκαν μηνύματα με απειλητικό περιεχόμενο από fake accounts στο Facebook, όπου ζητούσαν επιτακτικά να κατέβει η επίμαχη φωτογραφία.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ οι φερόμενοι δράστες, αφού προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι προκειμένου να επανεκτιμηθεί η υπόθεση και να ληφθούν μαρτυρίες από συμμαθητές του θύματος, όπως ανέφερε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Καλαϊτζίδης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κατήγγειλε στο «protothema.gr» ότι σήμερα δέχτηκε τηλεφώνημα σε σπαστά ελληνικά, στο οποίο τον απείλησαν ότι, αν δεν σταματήσει να κάνει δηλώσεις, «θα τον βρουν σε χαντάκι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους φερόμενους δράστες είναι και δυο μαθητές του Γυμνασίου, μητέρα των οποίων είναι μια καθηγήτρια που διδάσκει στο ίδιο σχολείο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος επισημαίνει ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και από τη διεύθυνση του σχολείου διότι δε φρόντισε να παρέμβει στο συνεχές μπούλινγκ που υφίστατο η μικρή αδερφή του θύματος, που ήταν και η αφορμή για να δώσουν ραντεβού οι δράστες προκειμένου να ξυλοκοπήσουν, και μάλιστα βάναυσα, τον 17χρονο.

«Ήταν τέτοια η αγριότητα των χτυπημάτων που ακόμη και οι γιατροί που εξέτασαν τον μαθητή έμειναν άναυδοι» λέει ο δικηγόρος Γιάννης Καλαϊτζίδης.  «Φανταστείτε ότι κάτω από το αριστερό του μάτι έχει μια φρικτή ουλή που έγινε μάλλον με κλειδί, όπως εκτιμούν οι γιατροί», συμπληρώνει.

Οι γονείς απείλησαν δημοσιογράφο «να τον θάψουν κάτω από τη γη»

Το συγκεκριμένο περιστατικό φέρεται πως αναδύει στην επιιφάνεια μία γενικότερη στρέβλωση στην κοινωνική συμπεριφορά, καθώς δημοσιογράφος τοπικού site του Βύρωνα που θέλησε να καλύψει τη συνέλευση των γονέων στο συγκεκριμένο σχολείο, με αφορμή το περιστατικό βίας στον μαθητή του σχολείου, δέχθηκε απειλές για τη ζωή του από τους ίδιους τους γονείς που συμμετείχαν στη συνέλευση!

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του τοπικού site VyronasNews Μιχάλης Καλαμπαλίκης, ο οποίος παρευρέθη στη χθεσινή γενική συνέλευση γονέων στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, απειλήθηκε από γονείς να μην ανεβάσει στιγμιότυπα, διότι διαφορετικά του διαμήνυσαν ότι «θα τον θάψουν κάτω από τη γη!»

Ο δικηγόρος του θύματος θα ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Την ίδια ώρα η οικογένεια του θύματος προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της επίθεσης, που σημειώθηκε λίγο καιρό μετά από ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο πατέρας της οικογένειας. Το 17χρονο θύμα της «αγέλης μαθητών» που τον ξυλοκόπησε παραμένει στο σπίτι του μέχρι να επουλωθούν οι πληγές του, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας ετοιμάζει τις επόμενες νομικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στο δικαστήριο όλους τους δράστες του απίστευτου ξυλοδαρμού.

Όπως αποκάλυψε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιάννης Καλαϊτζίδης, θα ζητήσει την πλήρη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να βρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

«Θα ζητήσω από εισαγγελικό λειτουργό που θα αναλάβει την υπόθεση ή εχει αναλάβει την υπόθεση να ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων των εμπλεκομένων δραστών του ξυλοδαρμού του 17χρονου. Αναρωτιέμαι πώς μαζεύτηκαν 17 παιδιά για να δείρουν ένα άτομο μέσα στην αυλή του σχολείου. Δεν βρέθηκαν τυχαία αυτά τα άτομα εκεί, πιστεύω ότι έγινε προσυνεννόηση μεταξύ τους, συγκρότησαν ομάδα και αυτό δείχνει δόλο. Η πρόθεσή τους ήταν να σπάσουν στο ξύλο τον 17χρονο μαθητή. Η σωστή ποινική δίωξη των ατόμων αυτών θα είναι οι βαριές σωματικές βλάβες, αφενός διότι προέκυψε κίνδυνος ζωής καθότι τα χτυπήματα αυτά θα μπορούσαν να αποβούν θανατηφόρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, η μεγαλύτερη μερίδα των δραστών είναι μαθητές Γ' Γυμνασίου και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί πάρα πολύ» δήλωσε ο κ. Καλαϊτζίδης.

«Οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά συγκεκριμένων ανθρώπων και μάλιστα τα άτομα αυτά αναγνωρίστηκαν από τους ίδιους τους συμμαθητές τους αλλά είναι και κάποιοι που δεν ανήκουν στο σχολείο. Θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το παιδί τους» προσθέτει ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο 17χρονος βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο. Είναι κλινήρης στο σπίτι του με φρικτούς πόνους από τα χτυπήματα που δέχτηκε».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης