Κεραμέως: «Αποκαθίσταται η γιορτή των Τριών Ιεραρχών - Ανοικτά τα σχολεία»

Κεραμέως: «Αποκαθίσταται η γιορτή των Τριών Ιεραρχών - Ανοικτά τα σχολεία»

Αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών αναφέρει η υπουργός για τη σχετική νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε - Η ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική

KERAMEOS-
«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας» επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας και τονίζει: «Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική. Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω».

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε μεταξύ άλλων «Είναι ευκαιρία η ημέρα αυτή να ενταχθεί στον αγώνα για μια παιδεία με στόχο τον ολοκληρωμένο άνθρωπο, τον ισορροπημένο ανάμεσα στη γνώση, στην κριτική σκέψη, στον πλατύ οραματισμό και στο επαναστατικό φρόνημα».

Με αφορμή την απόφαση της υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως αναφορικά με τον εορτασμό της μνήμης των Προστατών της Ελληνικής Παιδείας, Αγίων Τριών Ιεραρχών, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως να προχωρήσει στην αλλαγή του υφισταμένου νομοθετικού πλαισίου για την ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών ήταν μια ευχάριστη έκπληξη!

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, την 30ή Ιανουαρίου στα σχολεία θα πραγματοποιούνται θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με στόχο την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων αυτών Πατέρων της Εκκλησίας μας και της εν γένει προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και στα Γράμματα. Η απόφαση αυτή της Υπουργού αποτελεί μια μεταρρύθμιση που αποδεικνύει ότι στο πλαίσιο της ετήσιας παιδευτικής αγωγής, όπου το σχολείο στην εποχή μας έχει καταντήσει εργαλείο αναπαραγωγής του κρατούντος συστήματος μέσω μιας απρόσωπης διαδικασίας, μια ημέρα θα αφιερώνεται στις μοναδικές προσωπικότητες-πρότυπα των Τριών Ιεραρχών και στις πανανθρώπινες αξίες που υπηρέτησαν.

Είναι ευκαιρία η ημέρα αυτή να ενταχθεί στον αγώνα για μια παιδεία με στόχο τον ολοκληρωμένο άνθρωπο, τον ισορροπημένο ανάμεσα στη γνώση, στην κριτική σκέψη, στον πλατύ οραματισμό και στο επαναστατικό φρόνημα. Ελπίζουμε ότι με σωστή οργάνωση οι εορταστικές σχολικές εκδηλώσεις μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχουν, σε αντιδιαστολή με την μέχρι τώρα καθιέρωση της ημέρας αυτής ως αργία. Άλλωστε, η Εκκλησία, όχι μόνο δεν είχε ζητήσει, αλλά είχε διατυπώσει την αντίθεσή της στη μετατροπή της εορτής των Τριών Ιεραρχών σε μια μέρα αργίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης