Δίκη Χρυσής Αυγής: Στα μαλακά ρίχνει η εισαγγελέας τους κατηγορούμενους για επιθέσεις σε Αιγύπτιους ψαράδες και ΠΑΜΕ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στα μαλακά ρίχνει η εισαγγελέας τους κατηγορούμενους για επιθέσεις σε Αιγύπτιους ψαράδες και ΠΑΜΕ

Για τις επιθέσεις σε στελέχη του ΠΑΜΕ, η εισαγγελέας ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα  - Τι ζήτησε για την διακεκριμένη οπλοκατοχή  - «Μαχαιρώνετε ξανά τον Παύλο;» ρώτησε την εισαγγελέα η Μάγδα Φύσσα

magda_fyssa
Στα… μαλακά ρίχνει η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής τους κατηγορουμένους για τις επιθέσεις σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων αλλά και σε στελέχη του ΠΑΜΕ. Η εισαγγελέας συνεχίζοντας την αγόρευση της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί της ενοχής ή μη των 68 κατηγορουμένων της υπόθεσης, πρότεινε μετατροπή του κατηγορητηρίου για τις δυο αυτές υποθέσεις. Μάλιστα, λίγο πριν το δικαστήριο προχωρήσει σε ολιγόλεπτη διακοπή, η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φυσσα απευθυνόμενη στην έδρα και δη στην εισαγγελέα είπε: «Θα μου απαντήσει σε κάτι η εισαγγελέας; Σήμερα 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 74 μήνες νεκρός. Τελικά τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί ακόμη…». Το δικαστήριο αποχώρησε χωρίς να δώσει κάποια απάντηση στη κυρία Φύσσα.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας αναφερόμενη στην επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, το 2012, στο Πέραμα, ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία για τους πέντε κατηγορούμενους της συγκεκριμένης υπόθεσης από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού. Να σημειωθεί ότι κατά την επίθεση είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας από τους τέσσερις αλλοδαπούς αλιεργάτες. Σύμφωνα με την εισαγγελέα «αν οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό θα τον είχαν υλοποιήσει. Θα είχαν επιμείνει παρά τις εκκλήσεις του παθόντος. Θα είχαν φροντίσει να σχεδιάσουν διαφορετικά το εγκληματικό αποτέλεσμα».

Για επίθεση στο ΠΑΜΕ

Για την επίθεση σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ, το 2013 στο Πέραμα, η εισαγγελέας ζήτησε και πάλι τη μετατροπή της κατηγορίας για τους τέσσερις κατηγορουμένους της συγκεκριμένης υπόθεση. Συγκεκριμένα, πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη, δηλαδή σε πλημμέλημα. Μάλιστα, όπως επισήμανε για την απλή σωματική βλάβη θα πρέπει να παύσει υφ’ όρων η ποινική δίωξη λόγω του ν. 4411/16χ

Κατά την εισαγγελέα, δεν υπήρξε ο απαιτούμενος ανθρωποκτόνος δόλος για τους κατηγορούμενους της επίθεσης καθώς «αν τον είχαν, θα είχαν πετύχει το σκοπό τους και δεν θα τους σταματούσαν τα άτομα που φώναζαν «αστυνομία»…». Σύμφωνα με την εισαγγελέα «αν θέλει κανείς να διαπράξει ανθρωποκτονία, το καταφέρνει μέσα σε δευτερόλεπτα».

Διακεκριμένη οπλοκατοχή

Για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) το οποίο βαρύνει μερίδα των κατηγορουμένων, ανάμεσά τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, Νίκος Μίχος, ο Ιωάννης Λαγός, κ.ά. η εισαγγελέας ζήτησε, κατά περίπτωση, την μετατροπή του συγκεκριμένου αδικήματος σε αδικήματα που ισοδυναμούν με πλημμελήματα. Ενδεικτικά, για τον Ν. Μιχαλολιάκο πρότεινε μετατροπή του αδικήματος της διακεκριμένης οπλοκατοχής σε παράνομη κατοχή όπλων (πλημμέλημα) ενώ για τον Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε την πλήρη απαλλαγή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης