Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Δείτε πού είναι πεταμένοι οι φάκελοι των ασθενών

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Δείτε πού είναι πεταμένοι οι φάκελοι των ασθενών

Χιλιάδες ιατρικοί φάκελοι σε κούτες σε δημόσιους χώρους του νοσοκομείου!

fakeloi
Στα  περισσότερα δημόσια νοσοκομεία, ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας και η προστασία των ιατρικών αρχείων ακούγονται τουλάχιστον ως ένα κρύο αστείο. 

Παρά τις σημαντικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο πεδίο και παρά τις ευρωπαϊκές οδηγίες, οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ προκαλούν σοκ για τη διαχείριση που γίνεται.
 
Τα πιο πρόσφατα φωτογραφικά στοιχεία -αλλα σίγουρα όχι και τα τελευταία-  δημοσιοποιηθηκαν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και αφορούν το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. 
 
Χιλιάδες ιατρικοί φάκελοι βρίσκονται μέσα σε κούτες σε δημόσιους χώρους του νοσοκομείου.  Σε αυτές τις χάρτινες κούτες «φυλάσσονται» ιατρικά δεδομένα ασθενών που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται ως πολύτιμα προσωπικα δεδομένα αλλά κυριολεκτικά και μεταφορικά ως σκουπίδια. 
Κλείσιμο
 
Κι αυτό ενώ σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας το νοσοκομείο  οφείλει να κρατά ασφαλή και άθικτο τον φάκελο του ασθενούς για 20 χρόνια από την ημέρα της επίσκεψής του σε αυτό. 
 
Η συσσώρευση βεβαίως των χιλιάδων ιατρικών φακέλων έχει γίνει σταδιακά κατά την τελευταία δεκαετια, οπότε πολλά νοσοκομεία βρέθηκαν αντιμέτωπα με αυτό το χαρτοβασιλειο, ωστόσο πλέον σε αρκετά νοσοκομεία η κατάσταση είναι οριακή. Μόλις τον περασμένο Ιούλιο είχαν δημοσιευτεί από το ygeiamou φωτογραφίες από τον Ευαγγελισμό βπου έδειχναν πως τα ιατρικά αρχεία εκτείνονται από τις σκάλες μέχρι τα υπόγεια. 



Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Δείτε πού είναι πεταμένοι οι φάκελοι των ασθενών



Γενικό Κρατικό Νίκαιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης