Φωτιά στην Εύβοια: Προβληματίζουν οι αναζωπυρώσεις - Ανησυχία στο χωριό Πλατάνα

Φωτιά στην Εύβοια: Προβληματίζουν οι αναζωπυρώσεις - Ανησυχία στο χωριό Πλατάνα

Δείτε βίντεο με τους κατοίκους να παρακολουθούν ανήσυχοι μια αναζωπύρωση σε χαράδρα απέναντι από τα σπίτια τους - Νωρίτερα υπήρξε κινητοποίηση για εστίες φωτιάς στο χωριό Μακρυμάλλη - Συνεχείς οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα - «Σύμμαχος» των πυροσβεστών ο καιρός

platana_fwtia_art
Οι αναζωπυρώσεις σε διάσπαρτα σημεία στο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην κεντρική Εύβοια αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για την πυροσβεστική.

Λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα υπήρξε αναζωπύρωση σε μια χαράδρα απέναντι από το χωριό Πλατάνα με τους κατοίκους του να παρακολούθουν ανήσυχοι την εξέλιξη του μετώπου.

Ανήσυχοι κάτοικοι της Πλατάνας από τη φωτιά

Αεροσκάφη πετούν για την φωτιά στην Πλατάνα


Κλείσιμο
Η φωτιά από το χωριό Πλατάνα


Νωρίτερα, στις 15:30, υπήρξε κινητοποίηση για μια αναζωπύρωση στο χωριό Μακρυμάλλη για την οποία χρειάστηκαν συνεχείς ρίψεις νερού από τα ελικόπτερα που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος.

Ευρύτερα, οι πυροσβέστες και κυρίως τα εναέρια μέσα επικεντρώνουν την προσοχή τους σε δύο σημεία: Το ένα είναι προς το χωριό Σταυρός και το δεύτερο στα παλαιά λατομεία της ΛΑΡΚΟ.

Η φωτιά από το χωριό Πλατάνα


Σύμμαχος των πυροσβεστών στο έδαφος και των πιλότων των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού είναι ο καιρός καθώς στην περιοχή δεν επικρατούν ισχυροί άνεμοι ενώ η πρόβλεψη των μετεωρολόγων είναι ότι τις επόμενες ώρες θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο και θα στραφούν σε ανατολικοί από βοριάδες βοηθώντας στο να μην «τρέχει» η φωτιά όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Παρόμοια θετική πρόβλεψη, όσον αφορά τον καιρό και ειδικά τους ανέμους, υπάρχει και για τις επόμενες 3-4 ημέρες με τους ανέμους να μην προβλέπεται να είναι ισχυρότεροι από 3-4 μποφόρ.

ikji3
ikji2
ikji1
ikji5
ikji4


Στην περιοχή παραμένουν περισσότεροι από 280 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα που έχουν μεταφερθεί ενώ παράλληλα βρίσκονται δυνάμεις της πολιτικής προστασίας και των εθελοντών.

Ρίψεις νερού πραγματοποιούν, εντωμεταξύ, μέχρι να πέσει το φως του ηλίου 9 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα με τις κινήσεις τους να συντονίζουν συντονίζουν 2 ελικόπτερα, ένα της πυροσβεστικής και ένα της ΕΛΑΣ.

Ουσιαστικός ήταν και είναι ο ρόλος της αστυνομίας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εκκένωση των χωριών ενώ στα Ψαχνά βρίσκεται και στρατός αλλά και το ΕΚΑΒ το οποίο έχει τεθεί σε επιφυλακή όπως επίσης σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο της Χαλκίδας.

ikji8
ikji7
ikji6
ikji10
ikji9


«Εμείς θα παραμείνουμε μέχρι το τέλος για να διαφυλάξουμε πρωτίστως την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία και να περιορίσουμε τη ζημιά στο φυσικό περιβάλλον καθώς μιλάμε για μια τεράστια οικολογική καταστροφή σε ένα μοναδικό παρθένο πευκοδάσος» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης που ήταν στο μέτωπο της φωτιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Βρισκόμαστε επί ποδός για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες κατάσβεσης με πρώτο μας μέλημα να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή και φυσικά να σωθούν οι περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας και νέος Περιφερειάρχης στη Στερεά Ελλάδα ο κ. Φάνης Σπανός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης