Μύκονος: Οι «Νουσρέτ» των φτωχών

sb_high-1

Δυο νεαροί επιχειρηματίες απο την Θεσσαλονίκη έλυσαν το πρόβλημα επιβίωσης των εργαζομένων στο νησί, προσφέροντας νοστιμότατες αλατισμένες μπριζόλες στη τιμή των 8,5 ευρώ, όσο κοστίζει ένας espresso στα μυκονιάτικα μπιτς μπαρ

Λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας που ταλαιπωρεί χιλιάδες εργαζόμενους στη Μύκονο έδωσαν δυο νεαροί επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη, καθώς άνοιξαν το πρώτο εστιατόριο με φυσιολογικές τιμές, καλή ποιότητα αλλά και σημαντικές εκπτώσεις για τους εργαζόμενους στο νησί.

Όταν λοιπόν υποψήφιοι επιχειρηματίες και επενδυτές, προσπαθούν να κατεβάσουν πρωτότυπες ιδέες και να καινοτομήσουν προσφέροντας το κάτι διαφορετικό, δυο νεαροί Θεσσαλονικείς έκαναν το αυτονόητο: Αντί να επενδύσουν μεγάλα χρηματικά κεφάλαια, πληρώνοντας τσουχτερά ενοίκια, ακόμη και τον “αέρα” ενός καταστήματος, άνοιξαν σε ένα αντιεμπορικό σημείο του νησιού ένα εστιατόριο που προσφέρει φθηνό και ποιοτικό φαγητό ... είδος προς εξαφάνιση στο κυκλαδίτικο νησί.

Όσοι έχουν επισκεφτεί την Μύκονο τα τελευταία καλοκαίρια για διακοπές ή να εργαστούν, δεν γίνεται να μην έχουν αντιληφθεί το πόσο σπάνιο είναι να βρεις ένα εστιατόριο με ποιοτικό και φθηνό φαγητό. Μάλιστα είναι αρκετά τα εστιατόρια στις δημοφιλείς παραλίες και στα σοκάκια της Χώρας που πάσχουν από το σύνδρομο των “χρυσών” καλαμαρακιων, καθώς οι τιμές των προϊόντων τους κυμαίνονται σε εξωφρενικά επίπεδα ενώ σε κάποιες των περιπτώσεων, δεν συμβαδίζουν με την ποιότητα που προσφέρουν.

sb_high-1
Ο Γιάννης Καλαράρης και ο Κωνσταντίνος Ψαριανός, ιδιοκτήτες της Κουτάλας


Απο την Θεσσαλονίκη στη Μύκονο


Ο 31χρονος Γιάννης Καλαλάρης από την Χαλάστρα Θεσσαλονίκης και ο 36χρονος Κωνσταντίνος Παριανός, κι αυτός με καταγωγή από την συμπρωτεύουσα, είναι οι ιδιοκτήτες της “Κουτάλας”, ενός μικρού και καλαίσθητου εστιατορίου που εξυπηρετεί κυρίως τους χιλιάδες εργαζόμενους στο νησί, εσχάτως και τους τουρίστες που αναζητούν μια όαση φθηνού και καλού ελληνικού φαγητού.

Οι δυο επιχειρηματίες είχαν εργαστεί στο παρελθόν στα μπαρ και εστιατόρια της Μυκόνου και ξέρουν από πρώτο χέρι, τι σημαίνει να μην μπορείς να βρεις τίμιο απ’ όλες τις απόψεις φαγητό. Κάπου δηλαδή που να μην χρειάζεται να ξοδέψεις ένα μεροκάματο για να φας μια μερίδα, κι αυτή “κουτσή”.

“Γι’ αυτό και σκεφτήκαμε να ανοίξουμε κάτι που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όσων δουλεύουν στο νησί, που να μην υστερεί όμως σε ποιότητα” λέει στο protothema.gr ο Γιάννης Καλαράρης. Το μαγαζί τους βρίσκεται στην περιοχή Αργύραινα που δεν θεωρείται κοσμικό σημείο του νησιού, καταφέρνοντας έτσι να γλιτώσουν τα τσουχτερά ενοίκια και τον “αέρα” στα τουριστικά σημεία της Μυκόνου.

“Δεν ψάχναμε χώρο ούτε σε κεντρικούς δρόμους, παρά μόνο θέλαμε να βρούμε κάτι που να έχει ησυχία και πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα. Λέγαμε στους εαυτούς μας ότι αν πράγματι πετύχουμε και σερβίρουμε ποιοτικό φαγητό και πλούσιες μερίδες, δεν υπάρχει περίπτωση, ο κόσμος θα μας βρει όπου κι αν ανοίξουμε” προσθέτει ο Γιάννης Καλαράρης.

sb_high-3
Στην Κουτάλα, το κοκτέιλ κοστίζει 9 ευρώ, όταν για μια βότκα- πορτοκάλι στα μπαράκια της χώρας πρέπει να βγάλεις από το πορτοφόλι σου 20 ευρώ!



Ο τιμοκατάλογος


Οι τιμές στον κατάλογο του καταστήματος χαρακτηρίζονται χαμηλές για Μύκονο ενώ οι εργαζόμενοι στο νησί απολαμβάνουν και το προνόμιο έκπτωσης 15% από τις αναγραφόμενες τιμές.

Για παράδειγμα, για μια χοιρινή μπριζόλα στα κάρβουνα που σύμφωνα με τον κατάλογο του καταστήματος κοστίζει 10 ευρώ, ο εργαζόμενος στο νησί θα πληρώσει 8,5 ευρώ και για μια μερίδα μουσακά που κοστίζει 8,20 ευρώ, θα δώσει 6,97 ευρώ.

Και δεν είναι μόνο το φαγητό που κοστίζει φθηνά, είναι και το ποτό. Στην Κουτάλα, το κοκτέιλ κοστίζει 9 ευρώ, όταν για μια βότκα- πορτοκάλι στα μπαράκια της χώρας πρέπει να βγάλεις από το πορτοφόλι σου 20 ευρώ!

sb_high-5
Το μαγαζί αν και βρίσκεται σε αντιεμπορικό σημείο, εντοπίστηκε στο άψε σβήσε από τους εργαζόμενους στο νησί που έψαχναν για μια μερίδα φθηνού και ποιοτικού φαγητού

ΣΧΟΛΙΑ (32)

μυκονιατοπουλος

Ωπα παιδια. Το αρθρο ειναι εντελως ΑΚΥΡΟ. Καταρχην Εμεις σαν ντοποιοι στο νησι αγοραζουμε το απλο ποτο στη Σκαρπα 7 ευρω στο πρωτο τραπεζι, στη Μικρη Βενετια. Οποτε αυτο με το εικοσαρικο του συντακτη φαινεται τι παπατζα ειναι. Εχω φαει στην Κουταλα τουλαχιστον 35-40 φορες. Δεν εχω παρει αποδειξη ΟΥΤΕ μια, μα ΟΥΤΕ μια φορα. Δεν ξερω ΚΑΝ τι λενε οι αποδειξεις τους. Οταν ειχε πρωτοανοιξει μαλιστα περυσι και ειχαμε παει μας ειχε φερει τον λογαριασμο σε σελιδα ΤΕΤΡΑΔΙΟΥ. Ναι τετραδιου απο αυτα που ειχαμε στο σχολειο με τις μπλε γραμμες με γραμμενο το ποσο και σκισμενη η σελιδα στη μεση. Δεν εφερε ουτε καν μπλοκ παραγγελιων να γραφει την τιμη. Μια φορα εφαγα μοσχαροσουπα, και μου ζητησε 9 ευρω!!!!! 9 ευρω για σουπα, για ΝΕΡΟ!! αμα δεν την ειχα φαει θα του την εφερνα καπελο πραγματικα.. Τελος υπαρχουν μερη παρομοια για φαγητο με φτηνες τιμες στο νησι, μην ψαρωνετε. Δεν λεω ονοματα, ολοι ξερετε τον αυτοκρατορα του νησιου στο απλο φαι ποιος ειναι.....

SPARTA.

Για να πάς εκεί που είναι το μαγαζί τους θα πρέπει να βάλεις είκοσι ευρώ βενζίνη.

Insider

9 ευρώ για σκέτη χοιρινή μπριζόλα ΔΕΝ είναι φθηνό. Σε κάθε περίπτωση όμως οι Μυκονιάτες δεν θα άφηναν φθηνό μαγαζί να ανοίξει. Οι μπράβοι του νησιού θα το έσπαζαν και η ντόπια ΣΔΟΕ θα ξημεροβραδιάζεται εκεί. Μιλάμε για το μαφιόζικο νησί της κοκας και της βίζιτας.

Νικος

ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΕΙΝΑΛΕΣ Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΤΗΝΙΑΡΗΔΕΣ.ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ.

Mykonos girl

Οι '' Νουσρέτ'' των φτωχών, μάλιστα. Sorry, αλλά αυτά τα μαγαζιά είναι για τη πλέμπα. Κανείς Μυκονιάτης ή τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του δεν θα πατήσει σε τέτοια μαγαζιά που συχνάζουν άνθρωποι συγκεκριμένης κοινωνικής τάξης, όπως κανείς κάτοικος της Εκάλης δεν θα πάει στη λαική να ψωνίσει. Οι ίσες ευκαιρίες για όλους στο Μυκονιάτικο όνειρο, είναι απλά ένα όνειρο.

eagle12

Παλιότερα υπήρχαν "ΤΑ ΚΙΟΥΠΙΑ" σε κεντρικότατο σημείο (στην ανυψωμένη πλατεία δίπλα εκεί που άραζε ο Πελεκάνος πριν βγεις στη θάλασσα όπως κατέβαινες από Σκαντινάβια κλπ.) και με 15-20 ευρώ είχες πιάτο δικό σου, 1 χωριάτικη, κουβέρ και νερό-αναψυκτικό ή μπύρα. Τα παλιότερα χρόνια στα 90'ς με 3-4000 χιλιάρικα δραχμές έτρωγες μια χαρά τα ίδια που γράφω δίπλα στην παραλία στον Πλατύ Γυαλό και άφηνες και πουρμπουάρ κάνα 500άρικο-1000άρικο... εκεί που τώρα ζητάνε τρελά λεφτά οι νεο κλέφτες... Το ποτό στο Σκαντινάβια είχε 500δρχ-1000δρχ (1995)

Toni

Δουλευα και εγω δουλος 4 χρονια στο ξερονησι. Δεν ειναι το. Πρώτο μαγαζι για εργαζομενους.. Εχει και αλλα αλλα φαγαν μποικοταζ απο τους ντοπιους επςιδη τολμησε ξενος να ανοιξει μαγαζι κ μαλιστα φτηνο για τα δεδομένα. Καθε μερα η εφορια θα ειναι εκει κ ολοι οι εκλεκτικοι μηχανισμοί τω. Μπραβων. Να δουμε ποσο θα. Κρατήσει.. Διοτι ειναι απλητοι οι. Μυκονιατες δεν θελουν κανενα ξενο και. Ειδικα πρωιν εργαζομενο Δουλο τους να βγαζει ουτε 5 ευρω.

αν ...

αν διαφημίζετε σαν φθηνή μια χοίρινη 10 ευρώ το πράγμα έχει ξεφύγει εντελώς ...

The snowball effect

Αμα το σκεφτεις ειναι φοβερη ιδεα, χαμηλες τιμες=πολυς κοσμος=μεγαλος τζιρος=καλη ποιοτητα μακαρι να αντιγραψουν και αλλοι την ιδεα τους ετσι να σπασουν την μοδα της υπερβολικης ακριβειας στα νησια ετσι να μπορει και ο 'νορμαλ' κοσμος να απολαμβανει διακοπες

φωτης πραμαντα

φιλε/η μου μην τρελαινεσαι ..δεν ειναι τιποτα καινοτομο ...υπαρχουν τουλαχιστον αλλα δεκα μαγαζια με φθηνο φαγητο στη Μυκονο ...αυτονοητο γιατι εγραψε ο δημοσιογραφος το αρθρο αυτο ..μεχρις εδω ...

Πολύ καλό εστιατόριο

για τον λόγο αυτόν έχει πάντα κόσμο. Μπράβο τους

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης