Φυλακές Αυλώνα: Πώς το έσκασαν ο Αλβανός και ο Σύρος

Φυλακές Αυλώνα: Πώς το έσκασαν ο Αλβανός και ο Σύρος

Ο φάκελος του 23χρονου Αλβανού έγραφε «είναι επικίνδυνος για απόδραση»

avl-dra
«Επικίνδυνος για απόδραση». Τις τρεις αυτές λέξεις περιείχε ο φάκελος του 23χρονου Αλβανού που απέδρασε το βράδυ της Δευτέρας από τις φυλάκες Αυλώνα μαζί με έναν Σύρο κρατούμενο, πριν, τελικά, να συλληφθούν και οι δύο μερικές ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ο Αλβανός κρατούμενος είχε αρχίσει να «στήνει» την απόδραση από την πρώτη στιγμή της μεταγωγής του στις φυλακές Αυλώνα.

Συνεργός του ο 21χρονος από τη Συρία που ήταν αρχιμάγειρας των φυλακών.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στα μαγειρεία και - άγνωστο πώς - κατάφεραν να παραβιάσουν μια πόρτα και να βρεθούν σε ένα προαύλιο πίσω από τα μαγειρεία όπου είναι τοποθετημένοι οι κάδοι απορριμμάτων.

Εκεί έκοψαν ένα συρματόπλεγμα και πέρασαν στη «νεκρή ζώνη» των φυλακών, όπου άρχισαν να τρέχουν έχοντας μαζί τους μια αυτοσχέδια σκάλα. Όταν έφτασαν στον μαντρότοιχο επέλεξαν το μοναδικό σημείο στο οποίο δεν υπήρχε συρματόπλεγμα, κατάφεραν να σκαρφαλώσουν και στη συνέχεια βγήκαν έξω από τις φυλακές.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι είχαν γίνει έγγραφες αναφορές για το σημείο στο οποίο δεν υπήρχε συρματόπλεγμα χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση και λήψη μέτρων.

'Ερωτημα παραμένει, τέλος, το γιατί μετήχθη στις φυλακές Αυλώνα, στις οποίες τα μέτρα ασφαλείας είναι πιο «ήπιας έντασης» ένας κρατούμενος όπως ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος εξέτιε ποινή για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ενώ φέρεται να είχε λάβει μέρος σε αιματηρή συμπλοκή στον Κορυδαλλό με αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 35χρονου Έλληνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης