Απόδραση από τις φυλακές Αυλώνα: Σύρος και Αλβανός οι δραπέτες

Απόδραση από τις φυλακές Αυλώνα: Σύρος και Αλβανός οι δραπέτες

Με χρονοκαθυστέρηση και ελάχιστα στοιχεία για το περιστατικό δίνει το υπ. Δικαιοσύνης

fylakes-avlona-ena
Το υπουργείο Δικαιοσύνης με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση έδωσε σήμερα περιορισμένα στοιχεία για την χθεσινή κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Αυλώνα δύο νεαρών κρατουμένων, ενός 21χρόνου Σύριου και ενός 23χρόνου Αλβανού, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τις αυτονόητες και τυπικές ενέργειες που γίνονται μετά από κάθε ανάλογο περιστατικό.

Ειδικότερα, ο Σύριος, που απέδρασε γεννήθηκε το 1998 (21 ετών), κρατείτο για παράνομη διακίνηση μεταναστών και είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξη.

Ο Αλβανός, που απέδρασε γεννήθηκε το 1996 (23 ετών), κρατείτο για διακίνηση ναρκωτικών και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη χθεσινή απόδραση:

α) έχει δοθεί παραγγελία από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης για τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι και

β) έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπάλληλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης