Αναστασιάδης: Θετική η ανταπόκριση των εταίρων - Αργότερα η λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας

Αναστασιάδης: Θετική η ανταπόκριση των εταίρων - Αργότερα η λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας

«Εξαντλούνται πρώτα όλα τα στη διάθεση μέσα, όσων μπορούν να επηρεάσουν και εν συνεχεία λαμβάνονται οι αποφάσεις» πρόσθεσε ο Κύπριος πρόεδρος

ana12
Τη θετική ανταπόκριση των Ευρωπαίων εταίρων σε όσα άκουσαν από τον ίδιο στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο Σίμπιου της Ρουμανίας, αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κόσμος αναμένει έργα από την ΕΕ σε σχέση με τις προκλήσεις της Τουρκίας και ερωτηθείς αν θα υπάρξουν τέτοιες ενέργειες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «έχει λεχθεί και αυτό. Αυτό, το οποίο καταγράφεται είναι η θετική ανταπόκριση των εταίρων μας σε όσα άκουσαν.

Πλην, όμως, δεν λαμβάνονται άμεσα μέτρα σε ένα Άτυπο Συμβούλιο το οποίο για άλλο σκοπό συνεκλήθη και να μην αναμένουμε κάτι ανάλογο ενδεχόμενα και στις 28 Μαΐου. Θα είναι την επομένη των εκλογών».

Συνέχισε, λέγοντας ότι αυτό το οποίο καταγράφεται είναι η προσπάθεια δια της διπλωματικής οδού, να εξευρεθεί λύση. «Εξαντλούνται πρώτα όλα τα στη διάθεση μέσα, όσων μπορούν να επηρεάσουν και εν συνεχεία λαμβάνονται οι αποφάσεις» πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία TOTAL σε σχέση με το οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, ο Πρόεδρος είπε ότι «οτιδήποτε υπάρχει προς ανακοίνωση θα ανακοινωθεί την ώρα που πρέπει».

Κληθείς τέλος να πει ποιο ήταν το μήνυμα του Γάλλου Προέδρου κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο Σίμπιου της Ρουμανίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ήταν «σταθερή και ισχυρή συμπαράσταση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης