Ηράκλειο: Πωλούσε εκατοντάδες κροτίδες, είδη «μαϊμού» και λαθραία τσιγάρα

Ηράκλειο: Πωλούσε εκατοντάδες κροτίδες, είδη «μαϊμού» και λαθραία τσιγάρα

Ο... πολυπράγμων επιχειρηματίας συνελήφθη έπειτα από αιφνιδιαστική έρευνα των αστυνομικών στο κατάστημά του

asty76
«Βασιλιάς» της... παρανομίας ήταν ένας 54χρονος επιχειρηματίας που διατηρεί κατάστημα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο, αφού εκτός από τις εκατοντάδες κροτίδες που είχε σκοπό να ξεπουλήσει λίγο πριν από την Ανάσταση, διέθετε προς πώληση πλήθος ρούχα «μαϊμού» με ετικέτες γνωστών εταιρειών, αλλά και λαθραία τσιγάρα!

Ο... πολυπράγμων επιχειρηματίας συνελήφθη όταν οι άνδρες του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο κατάστημα στο πλαίσιο επιχείρησης για την αντιμετώπιση της πώλησης παράνομων βεγγαλικών. Στο κατάστημα βρέθηκαν 1.083 κροτίδες, 1.489 είδη ένδυσης που απομιμήσεις γνήσιων και 17 πακέτα τσιγάρα χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Όλα κατασχέθηκαν και ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί σημάτων και περί ειδών πυροτεχνίας και του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Αλλά και στον Άγιο Νικόλαο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας 21χρονος όταν έγινε έλεγχος στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 1.200 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση, άγνωστο πού. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν άλλες 58 κροτίδες, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας κι έτσι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λασιθίου στον οποίο παραπέμφθηκε του άσκησε δίωξη για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί ειδών πυροτεχνίας.

*** Το μπαράζ των συλλήψεων στην Κρήτη, συνεχίστηκε σε μια περιοχή του Δήμου Πλατανιά, όπου έγινε έρευνα από αστυνομικούς της Ασφαλείας Χανίων στο κατάστημα ιδιοκτησίας ενός 39χρονου όπου κατασχέθηκαν 1.800 κροτίδες και 5.900 παιδικά αθύρματα. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας ειδών πυροτεχνίας.

*** Και στην Κεφαλονιά, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Αργοστολίου ένας 46χρονος Έλληνας, όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο και στην κατοχή του βρέθηκαν μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 13 κροτίδες και βραδύκαυστο φυτίλι. Όλα κατασχέθηκαν και ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας με κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί ειδών πυροτεχνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης