Έγκλημα στο Αιγάλεω: Στο Εφετείο η σύζυγος για την δολοφονία του άνδρα της, ενώ αυτός κοιμόταν

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Στο Εφετείο η σύζυγος για την δολοφονία του άνδρα της, ενώ αυτός κοιμόταν

Μυστηριώδης υπόθεση χωρίς λύση, επτά χρόνια μετά την δολοφονία του 44χρονου - Αρνείται τώρα την ενοχή της η σύζυγος, που υποστηρίζει πως όσα είπε, ειπώθηκαν υπό πίεση για να μην κατηγορηθούν τα ανήλικα παιδιά της

thyma_main01
Ο «φύλακας άγγελος» γόνου μεγάλης ελληνικής οικογένειας βιομηχάνων, η σύζυγός του, τα δυο του παιδιά και ένα πιστόλι, συνθέτουν το πάζλ ενός στυγερού και συνάμα μυστήριου εγκλήματος που διαπράχθηκε στο Αιγάλεω τον Ιούνιο του 2012.

Και αποτελεί μυστήριο γιατί σύμφωνα με την δικογραφία της υπόθεσης, ο 44χρονος άνδρας είχε βρεθεί ημίγυμνος στο κρεβάτι του σπιτιού του, σε μια λίμνη αίματος που προκλήθηκε όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ κοιμόταν.


Βρέθηκαν μόνο τα αποτυπώματα των ανήλικων παιδιών του

Στο σπίτι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, ενώ τα μόνα άτομα που βρίσκονταν τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου 2012 ήταν τα δυο ανήλικα παιδιά του θύματος και η σύζυγός του. Ο άτυχος άνδρας είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από το όπλο που του ανήκε και έφερε νόμιμα, αφού εργαζόταν στην ασφάλεια προσώπων για οικογένεια βιομηχάνων, έχοντας στην επίβλεψή του τον γιο της οικογένειας.

Κατά την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε ότι πάνω στο όπλο υπήρχαν αποτυπώματα των δύο παιδιών του θύματος. Ωστόσο κατά την ανακριτική διαδικασία και μετά από πάρα πολύ καιρό, το Δικαστήριο έκρινε ένοχη τη σύζυγο του 44χρονου.

thyma_main01



Στο Εφετείο η υπόθεση - Αρνείται την ενοχή της η σύζυγος

Κλείσιμο
Στις 3 Μαΐου 2019 αναμένεται να αναβιώσει και πάλι το στυγερό αυτό έγκλημα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Η σύζυγος του θύματος είχε κριθεί ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς ωστόσο να προφυλακιστεί. Στο απολογητικό της υπόμνημα που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο του 2016 είχε καταθέσει ότι οδηγήθηκε στην ομολογία του εγκλήματος ύστερα από πιέσεις των ανακριτικών αρχών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πήρε την ευθύνη πάνω της για τον φόνο αφού είχαν βρεθεί αποτυπώματα μονάχα των δυο ανήλικων (τότε) παιδιών της στο όπλο του εγκλήματος και η αστυνομία τα θεωρούσε ύποπτα για το θάνατο του πατέρα τους.

Ειδικότερα στο απολογητικό υπόμνημα αναφέρει: «Η ποινική διαδικασία σε βάρος μου κινήθηκε με αφορμή την από 13/12/15 εξέτασή μου στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσα ότι στην προσπάθειά μου να μετακινήσω το όπλο του συζύγου μου, ακούμπησα το δεξί μου χέρι στο όπλο και χωρίς να το καταλάβω εκείνο εκπυρσοκρότησε και χτύπησε το σύζυγό μου. Αυτή η καταγραφή δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Κατέθεσα όσα κατέθεσα γιατί οι Αστυνομικοί με φόβισαν ότι θα μπλέξουν τα παιδιά μου, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν και για να τα προστατέψω κατέθεσα ως μητέρα ότι κατέθεσα. Άλλωστε το ότι δεν θα μπορούσε να είναι αλήθεια αποδεικνύεται και από έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφαλείας το οποίο αναφέρει διαμπερές τραύμα στο κεφάλι με πύλη εισόδου την δεξιά ινιακή χώρα και πύλη εξόδου την αριστερή ζυγωματική με κατάληξη της σφαίρας στο μαξιλάρι όπου και βρέθηκε, που σημαίνει ότι πυροβολήθηκε από άλλη γωνία και όχι από το όπλο δίπλα του, σύμφωνα με την εκδοχή μου».


Το θύμα ήταν ανήσυχο για την ασφάλειά του και της οικογένειάς του

Τόσο η σύζυγος όσο και τα παιδιά του θύματος υποστηρίζουν και στις καταθέσεις τους ότι τον τελευταίο καιρό ο πατέρας και σύζυγος ήταν ανήσυχος για την ασφάλεια της οικογένειας, ενώ λίγους μήνες πριν το θάνατό του, σύμφωνα με τη σύζυγό του, είχε γίνει ληστεία στο σπίτι τους όπου άγνωστος άνδρας με μαχαίρι είχε εισβάλει στο σπίτι τους και είχε απειλήσει την κατηγορούμενη σήμερα γυναίκα ενώ είχε αρπάξει κάτι συμβόλαια σπιτιών στο Ναύπλιο και χρηματικό ποσό.

Υποστηρίζουν ακόμα πως εκείνη την ώρα το θύμα κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα με μισάνοιχτη την μπαλκονόπορτα από την οποία θα πρέπει να μπήκε, όπως υποστηρίζουν, ο επαγγελματίας δολοφόνος και σκότωσε το αγαπημένο τους πρόσωπο. Εκείνοι βρίσκονταν σε άλλα δωμάτια του σπιτιού και ξύπνησαν από τον πυροβολισμό και τρέχοντας στην κρεβατοκάμαρα αντίκρισαν τον νεκρό.


Σαράκης: Οι Αρχές να εντοπίσουν τον πραγματικό δολοφόνο της υπόθεσης - θρίλερ

Την υπόθεση υπεράσπισης της γυναίκας έχει αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος κ. Παύλος Σαράκης ο οποίος δήλωσε στο protothema.gr: «Είναι μια υπόθεση με εξαιρετικό ποινικό ενδιαφέρον. Μία δολοφονία σ’ ένα διαμέρισμα, στα βαθιά χαράματα που αναστατώνει άμεσα μία πολυκατοικία, μια γειτονιά της Αθήνας. Ο σύζυγος νεκρός στο κρεβάτι του, με μία σφαίρα στο κεφάλι, εξ’ επαφής από το προσωπικό του όπλο.

»Ένας άντρας, επαγγελματίας και άρτια εκπαιδευμένος σωματοφύλακας υψηλών προσώπων. Η σύζυγος κοιμάται σε άλλο δωμάτιο μαζί με τα παιδιά τους. Μία αγαπημένη οικογένεια που βιώνει μία αναπάντεχη τραγωδία. Μία τραγωδία που η κορύφωσή της ολοκληρώνεται με το συμπέρασμα της πολύμηνης έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας. Ο δολοφόνος είναι μέσα από την οικογένεια!

»Δεν εντοπίστηκαν ίχνη διάρρηξης του διαμερίσματος. Ασκείται ποινική δίωξη στη σύζυγο του θύματος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Τι κι αν δεν βρέθηκαν αποτυπώματά της στο όπλο, ούτε καν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι της. Δεν εντοπίστηκε κίνητρο, αφού όλοι μιλούν για ένα αγαπημένο και δεμένο ζευγάρι. Αγνοούνται πλήρως τα παιδιά που καταθέτουν από την πρώτη στιγμή για τα γεγονότα και ευθαρσώς υποστηρίζουν την αθωότητα της μητέρας τους. Η οικογένεια και άλλοι μάρτυρες ισχυρίζονται ότι το θύμα τους τελευταίους μήνες ήταν ανήσυχο για την προσωπική του ασφάλεια και λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης. Πιστεύουν ότι ένας επαγγελματίας δολοφόνος εισέβαλε λάθρα στο διαμέρισμα και εκτέλεσε τον άτυχο άντρα με το ίδιο του το όπλο που είχε δίπλα του, ενώ κοιμόταν.

»Ως υπεράσπιση, οφείλουμε να αναδείξουμε στη Δίκη του Εφετείου τις αντιφάσεις και τα κενά της αστυνομικής έρευνας. Να φωτίσουμε σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. Είμαστε πεπεισμένοι για την αθωότητα της κατηγορουμένης συζύγου. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Δικαστήριο - που τη σύνθεσή του κοσμούν έμπειροι και εξαιρετικοί δικαστές αλλά και ένορκοι με κοινωνική εμπειρία – θα απαλλάξει τη σύζυγο και μητέρα, λυτρώνοντας και τη ψυχή του θύματος. Ο φάκελος της δολοφονίας του άτυχου άντρα πρέπει να ανοίξει ξανά, ώστε οι Αρχές να εντοπίσουν τον πραγματικό δολοφόνο και όσους άλλους εμπλέκονται σ΄αυτή την υπόθεση, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά ταινίας αστυνομικού θρίλερ».
dikigoros-photo-ena
Ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης