Φοιτητικές Εκλογές 2019: Μέχρι τι ώρα μπορούν να ψηφίσουν οι φοιτητές

Φοιτητικές Εκλογές 2019: Μέχρι τι ώρα μπορούν να ψηφίσουν οι φοιτητές

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους - Έφοδος αντιεξουσιαστών το μεσημέρι στο Πάντειο

ekloges_fit
Στις κάλπες οδηγούνται σήμερα οι φοιτητές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας. Ως είθισται, οι φοιτητές μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το βράδυ.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι φοιτητές 

Για να μπορέσει να ψηφίσει κάποιος φοιτητής ή φοιτήτρια στις Φοιτητικές Εκλογές 2019  πρέπει να έχει μαζί του και να επιδείξει στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Απαγορεύεται να ψηφίσει φοιτητής με την επίδειξη ΠΑΣΟ ή φοιτητικής ταυτότητας μόνο.

Φοιτητής χωρίς αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, επιτρέπεται να ψηφίσει με βεβαίωση από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.

Πού ψηφίζω

Οι αίθουσες-εκλογικά κέντρα, όπου λάμβάνουν χώρα οι φοιτητικές εκλογές, ανακοινώνονται από το Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου δύο ημέρες περίπου πριν τις φοιτητικές εκλογές.

Έφοδος αντιεξουσιαστών στο Πάντειο

Εν τω μεταξύ, «παρέμβαση» ομάδας περίπου πενήντα αντιεξουσιαστών έγινε λίγο πριν από τη μία και μισή το μεσημέρι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο: Οι αντιεξουσιαστές μοίρασαν φυλλάδια, έσκισαν αφίσσες και διέκοψαν προσωρινά την εκλογική διαδικασία.

Οι ίδιοι, σε ανάρτησή τους σε αντιεξουσιαστικό σάιτ μιλούν για «αντεκλογική παρέμβαση» και σε κείμενό τους ζητούν «αυτοδιαχείριση και όχι αντιπροσώπευση»

Κλείσιμο
Το κείμενό τους ακολουθεί:

Αυτοδιαχείριση, όχι αντιπροσώπευση

Άλλος ένας χρόνος φοιτητικών εκλογών, άλλη μια μέρα που τα υπάκουα φερέφωνα των ανώτερων κομματικών οργάνων, μαζί με τους μπράβους τους, θα στήσουν τις κάλπες για να οργανωθεί στο πανεπιστήμιο η γιορτή της δημοκρατίας, η γιορτή της εξαπάτησης των προσωπικών μας βουλήσεων.Η ιδεολογική πλάνη της αντιπροσώπευσης συνιστά τη νέκρωση της πολιτικής συνειδητοποίησης των ανθρώπων, την άνευ όρων παράδοση της αυτοδιάθεσής τους στα χέρια άλλων. Στον πανεπιστημιακό χώρο, οι κομματικές παρατάξεις κατάφεραν να μετουσιώσουν την παράδοση αυτή, σε έναν κοινό τόπο αντίδρασης, την απολιτικοποίηση. Μια στάση, που γαλουχεί τους υπήκοους να είναι αδρανή πολιτικά όντα, ετεροκαθορισμένα, αδιάφορα για τη διαχείριση της ίδιας τους της ζωής. Στο πρόσωπο των παρατάξεων, εμείς βλέπουμε σύμβολα κομματικών επιδιώξεων, πελατιακών σχέσεων και οικονομικών συμφερόντων. Μηχανισμούς ιεραρχικούς όπου η αντίληψη του ατόμου μετράει μόνο όταν συναντάται με την απόκριση της κομματικής ηγεσίας.Σήμερα, λοιπόν, ήρθαν εδώ για να κάνουν καταμέτερηση της ψηφοθηρικής διαδικασίας προσέγγισης των φοιτητών απ΄την αρχή της χρονιάς, με σκοπό είτε να διατηρήσουν είτε να αυξήσουν την κυριαρχία τους εντός του πανεπιστημιακού χώρου.Στόχος είναι, η εδραίωση τους ως υπαρκτού πόλου διαχείρισης του ιδρύματος προς όφελος τους, η όλο και πιο στενή σχέση με καθηγητές, η διοργάνωση εκδηλώσεων που φέρουν την υπογραφή της πρυτάνεως και προωθούν στο ακαδημαϊκό πεδίο, την ανταγωνιστικότητα, τον καριερισμό, ακόμα και πολιτισμικά στοιχεία, όπως το lifestyle τηλεπαιχνιδιών, που εδραιώνονται ως κοινωνική πραγματικότητα.

Πολιτικοποίηση, όχι κομματικοποίηση

Η κυρίαρχη αντίληψη της πολιτικοποίησης, όπως αυτή εκπονείται από τις δομές κυριαρχίας του υπάρχοντος συστήματος, απαιτεί την ένταξη σε ήδη υφιστάμενους σχηματισμούς με σταθερά συμπαγή και αμετάκλητα χαρακτηριστικά και εν τέλει την ενσωμάτωση και την αφομοίωση. Από το νηπιαγωγείο μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής ενασχόλησης του κάθε ατόμου, αυτό που επιτυγχάνεται είναι η εμπέδωση των πολιτισμικών εννοιών, η πίστη στην ανέραστη ηθική του διπόλου καλού-κακού και η κυρίαρχη διαβεβαίωση πως καμιά εκτροπή της οδυνηρής πραγματικότητας δε θα επιτευχθεί. Μια πραγματικότητα που δεν επιτρέπει τη συλλογική αυτοοργάνωση των τόπων που υπάρχουμε και δραστηριοποιούμαστε, παρουσιάζοντας την παραίτηση σαν μόνη εναλλακτική της θεσμικής ένταξης. Παρ’όλα αυτά, καμιά αλλαγή με θετικούς όρους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν δεν αντλείται απ’ευθείας από την επιθυμία του ατόμου για αλλαγή και την οριζόντια άνευ καθοδήγησης συλλογικοποίησής της.Το πολιτικό σπάσιμο των κομματικών παρατάξεων διέρχεται την αυτοοργάνωση και την ισότιμη μεταχείριση των ατόμων, σε μια από κοινού πρασπάθεια διαχείρισης των αναγκών, που ξεπερνούν κατά πολύ το πανεπιστημικό πεδίο. Καμιά κομματική παράταξη είτε έχει για εικόνισμα το Στάλιν είτε προσκυνά το νεοφιλελευθερισμό, είτε διατείθεται ως ανεξάρτητη και ειλικρινής, δεν μπορεί να προσφέρει παρά μονάχα βαθμούς σε μαθήματα, φθηνά ταξίδια στο Μπάνσκο ή απ’την άλλη, κουπόνάκια συμμετοχής σε κομματικά φεστιβάλ.Αντιλαμβανόμαστε το ενδιαφέρον του ατόμου για τον πολιτικό βίο, σαν μια απόδειξη ζωής μέσα στη γενικευμένη ύπνωση των μαζών και ως τέτοιο δεν πρέπει να χάνεται μέσα σε ακίνδυνα θεσμικά πλαίσια και πυραμίδες ιεραρχίας.

Επομένως, σήμερα, ρίξε μόνο σάλιο στην κάλπη, όχι ψήφο. Κάθε χέρι που ψηφίζει νομιμοποιεί την υποδούλωση του σε καθοδηγούμενες μαριονέτες.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου

Αλληλέγγυοι/ες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης