Φοιτητικές εκλογές: Στις κάλπες με φόντο το σχέδιο Γαβρόγλου οι φοιτητές

Φοιτητικές εκλογές: Στις κάλπες με φόντο το σχέδιο Γαβρόγλου οι φοιτητές

«Στον αέρα» είναι οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ να επιρρίπτουν ευθύνες η μία στην άλλη για τις διπλές κάλπες

PASLSS
Στις κάλπες θα προσέλθουν σήμερα Τετάρτη οι φοιτητές της χώρας για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο πλαίσιο των Φοιτητικών Εκλογών που πραγματοποιούνται στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Οι φοιτητικές εκλογές πραγματοποιούνται εφέτος με φόντο το σχέδιο Γαβρόγλου για την «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ. Το κλίμα μέχρι χθες ήταν υποτονικό ενώ το γενικότερο προεκλογικό κλίμα, θέτει εν αναμονή στους επικεφαλής των παρατάξεων γα να βγάλουν συμπεράσματα από τα αποτελέσματα.

Για άλλη μία χρονιά, «στον αέρα» είναι οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ να επιρρίπτουν ευθύνες η μία στην άλλη για τις διπλές κάλπες.

Υπάρχει καταγγελία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε), του Φοιτητικού Συλλόγου Οικονομικού ΕΚΠΑ, η οποία καταγγέλλει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για «στήσιμο» συλλόγου φαντάσματος με την επωνυμία «Σύλλογος Φοιτητών Οικονομικού & Πολιτικού».

Η ΚΕΦΕ καλεί τους φοιτητές να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία στο κτίριο της σχολής.

Οι φοιτητές μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα.

Κλείσιμο
Για να μπορέσει να συμμετάσχει κάποιος φοιτητής στις Φοιτητικές Εκλογές πρέπει να επιδείξει στην εφορευτική επιτροπή στο τμήμα στο οποίο έχει εγγραφεί τη φοιτητική του ταυτότητα και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του.

Στα περισσότερα Πανεπιστημιακά τμήματα σύμφωνα με τον κανονισμό τους ορίζεται ότι κατά την ημέρα των εκλογών δεν διεξάγονται μαθήματα για να μπορέσουν οι φοιτητές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στην ταυτότητα των φοιτητικών εκλογών τα τελευταία χρόνια αναγράφεται μεγάλη αποχή ενώ πρώτη δύναμη πανελλαδικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εκδίδουν ξεχωριστά οι παρατάξεις, αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Εφέτος οι φοιτητικές εκλογές πραγματοποιούνται νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές αφού μετά το διαπαραταξιακό συμβούλιο φοιτητών που πραγματοποιήθηκε, ορίστηκε για σήμερα Τετάρτη η ημερομηνία διεξαγωγής τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης