Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά της ΔΑΠ- Νικήτρια η αποχή

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά της ΔΑΠ- Νικήτρια η αποχή

Στο 1% κυμαίνεται το ποσοστό της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ- Μικρή πτώση για ΠΚΣ και ΠΑΣΠ- Τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι παρατάξεις 

foititikes-ekloges
Νικήτρια δύναμη η ΔΑΠ για 32 η φορά , ΠΑΣΠ και ΠΚΣ σε χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά το BLOCO του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται στο 1% , συμμετοχή φοιτητών που κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, ακύρωση φοιτητικών εκλογών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, καταγγελίες για νοθείες και εστίες έντασης στα αμφιθέατρα καταγράφεται στις φετινές φοιτητικές εκλογές.


Αν και η καταμέτρηση στις σχολές για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών συνεχίζεται , οι φετινές φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν με φόντο τα κρούσματα βίας και ανομίας που σημειώνονται στα Πανεπιστήμια καθώς και τις συζητήσεις για την «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ δείχνουν ότι οι φοιτητές απομακρύνονται από τις φοιτητικές παρατάξεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδεικνύεται για ακόμα μία χρονιά πρώτη δύναμη με αυξημένο ποσοστό , κοντά στο 49%.  Με την ενσωμάτωση στο περίπου 60% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ βρίσκεται πάνω από το 49% στις κάλπες των Πανεπιστημίων Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν άνοδο της ΠΚΣ, κοντά στο 20% καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, ανοδική η τα ΕΑΑΚ, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ενώ το BLOCO του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω από το 1%.

Σύμφωνα με καταμέτρηση στα περισσότερα από τα μισά ΤΕΙ, η ΔΑΠ ξεπερνά το 50% %, η ΠΚΣ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 16%, η ΠΑΣΠ αγγίζει ποσοστό 11%, ενώ το BLOCO βρίσκεται κοντά στο το 0,5%.

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές ολοκληρώθηκαν ομαλά και τα μικρής έκτασης επεισόδια χθες στο ΕΜΠ, πριν το κλείσιμο της κάλπης αντιμετωπίστηκαν με ψύχραιμο τρόπο. Χαρακτηριστικό στοιχείο των φετινών φοιτητικών εκλογών είναι ότι ακυρώθηκε η διαδικασία  στην πρώην ΑΣΟΕΕ. Η διαδικασία των εκλογών θα διεξάγονταν στο Ζάππειο, όπως προτάθηκε , καθώς οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ επικαλούνται τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα σχεδόν κάθε χρόνο.Σε ανακοινώσεις για το γεγονός οι δύο παρατάξεις αλληλοκατηγορούνται, ενώ ενάντια στην απόφαση της διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών στο Ζάππειο τάχθηκαν με ανακοινώσεις τους αριστερά σχήματα, καταγγέλλοντας την απόφαση να διεξαχθεί διαδικασία σε χώρο εκτός Ιδρύματος.

Κατηγορίες για νοθείες και μη δημοκρατικές διαδικασίες συνθέτουν και το φετινό «σκηνικό» ενώ και στην Νομική ζητήθηκε να ψηφίσουν στον χώρο του Ζαππείου,αλλά κάλπες στήθηκαν και στη σχολή.
Κλείσιμο

Για μία ακόμα χρονιά οι φοιτητικές παρατάξεις δεν κατάφεραν να εκδώσουν κοινά αποτελέσματα, οπότε η κάθε φοιτητική παράταξη δημοσιοποιεί τα δικά της.

Σύμφωνα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:
ΑΕΙ με ενσωμάτωση 105 από τους 175 συλλόγους
ΔΑΠ – ΝΔΦΚ 50.78%
ΠΚΣ 19.50%
ΕΑΑΚ 12.5%
ΠΑΣΠ 6.33%
ΜΠΛΟΚΟ 1.49%
ΛΟΙΠΑ 6.15%
ΤΕΙ με ενσωμάτωση 35 από 49 συλλόγους
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 63.1%
ΠΚΣ 15.47%
ΠΑΣΠ 14.18%
ΕΑΑΚ 0.35%
ΜΠΛΟΚΟ 0.28%
ΛΟΙΠΑ 5.32%


Σύμφωνα με την ΠΚΣ:
ΑΕΙ με ενσωμάτωση σε 175 από 200 συλλόγους
ΠΚΣ 23.35%
ΔΑΠ 40.49%
ΠΑΣΠ 10.06%
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΛΑΕ) 6.52%
ΕΑΑΚ 8.51%
ΜΠΛΟΚΟ (ΣΥΡΙΖΑ) 1.12%
ΛΟΙΠΑ 7.36%
ΤΕΙ με ενσωμάτωση σε 45 από 66 συλλόγους
ΠΚΣ 21.90%
ΔΑΠ 51.48%
ΠΑΣΠ 13.34%
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΛΑΕ) 0.31%
ΕΑΑΚ 1.55%
ΜΠΛΟΚΟ (ΣΥΡΙΖΑ) 1.39%
ΛΟΙΠΑ 8.75%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης