Επιχείρηση «αποστειρωμένοι επίσημοι» από την ΕΛΑΣ για τις σημερινές παρελάσεις

Επιχείρηση «αποστειρωμένοι επίσημοι» από την ΕΛΑΣ για τις σημερινές παρελάσεις

Μόνο στην Αθήνα έχουν επιστρατευτεί 1.500 αστυνομικοί για τη στρατιωτική παρέλαση - Αυξημένος συναγερμός της αστυνομίας και σε Πέλλα, Κατερίνη, Βέροια, Έδεσσα, Γιαννιτσά

police_art1
Επιχείρηση «αποστειρωμένοι επίσημοι» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σχέδιο που έχει βάλει από νωρίς το πρωί σήμερα η ΕΛΑΣ σε όλη τη χώρα ενόψει των παρελάσεων των επομένων ωρών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ενδεικτικό του εύρους του σχεδίου και των δυνάμεων που έχουν επιστρατευτεί είναι ότι μόνο στην Αθήνα έχουν ενεργοποιηθεί 1.500 αστυνομικοί προκειμένου να περιφρουρήσουν τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Οι αστυνομικοί από τις Δυνάμεις Τάξης, την Ασφάλεια, την Τροχαία και τα ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης και των δρομολογίων των επισήμων. Ενισχυμένα είναι, παράλληλα, και τα μέτρα ασφάλειας γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα γίνει η δοξολογία, παρουσία μελών της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων.

Αναλόγου μεγέθους κινητοποίηση υπάρχει και για αρκετές πόλεις της βορείου Ελλάδας όπως η Θεσσαλονίκη (μαθητική παρέλαση) η Πέλλα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.

Το μεγαλύτερο βάρος στο σχεδιασμό έχει δοθεί από τους επιτελείς στις στις εξέδρες των επισήμων, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να δημιουργούν στην ουσία έναν «κλοιό», προκειμένου να αποφύγουν την πρόκληση επεισοδίων που θα «αμαυρώσουν» τις παρελάσεις.

Ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας αναλώθηκε από την ασφάλεια και στο σκανάρισμα των social media, όπως εξάλλου είχε αποκαλύψει η Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή τις προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά πριν από ομιλία του Φώτη Κουβέλη. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα καλέσματα και οι πρωτοβουλίες που έχουν «πλημμυρίσει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κλείσιμο
Παράλληλα, έχει ζητηθεί η ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών για πιθανές οργανωμένες ενέργειες από ομάδες ατόμων ακραίων χαρακτηριστικών και τάσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο προληπτικών προσαγωγών όπως συνέβη και στο Σύνταγμα το Σάββατο με τις προσαγωγές πολιτών που διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα μέτρα της τροχαίας στην Αθήνα

Από τις 6 το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ διακοπές κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης-στάθμευσης οχημάτων στις ακόλουθες λεωφόρους και οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό - με τα μέτρα να ισχύουν μέχρι το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης:

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Αμαλίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Ηρ. Αττικού
Βασιλέως Γεωργίου Β΄
Βασιλέως Γεωργίου Α΄
Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)
Πλατεία Ομονοίας
Πειραιώς στο τμήμα μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Αθηνάς
Αγ. Κωνσταντίνου
Πλατεία Καραϊσκάκη
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Θ. Δηλιγιάννη στο τμήμα μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Πλ. Συντάγματος
Φιλελλήνων
Σταδίου
Λ. Συγγρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Ακαδημίας
Βασιλίσσης Όλγας
Αθ. Διάκου

Η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας τις ώρες διεξαγωγής των παρελάσεων και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης