Ένα βίντεο ντοκουμέντο που αποτυπώνει την κατάσταση με τις αυξημένες ροές μεταναστών προς την Ελλάδα δια μέσου του Έβρου ποταμού κατέγραψε ο οικονομολόγος Αναστάσιος Λαυρέντζος την περασμένη Κυριακή.
Στο βίντεο φαίνεται μια ομάδα μεταναστώναπό το Αφγανιστάν να έχει φτάσει στο ελληνικό έδαφος με μια βάρκα την οποία μεταφέρουν στα χέρια.
Σύμφωνα με μια γυναίκα που βρισκόταν μαζί με τον κ. Λαυρέντζο τρεις από την ομάδα πλησίασαν το αυτοκίνητο γιατί «ίσως αρχικά πίστευαν ότι είμαστε στρατιωτικοί. Μετά είδαν ότι τους τραβάμε βίντεο».
Συνεχίζοντας την περιγραφή των όσων συνέβησαν, η δημοσιογράφος Μελαχροινή Μαρτίδου αφηγείται στο Έθνος ότο ένας εξ αυτών που τους προσέγγισαν «ήταν καλοντυμένος, κουβαλούσε ένα σακίδιο πλάτης και διέφερε από τους άλλους. Ίσως ήταν ο διακινητής που τους πέρασε και τους οδήγησε με GPS στο σημείο που είχε συμφωνηθεί».
Το βίντεο διάρκειας 35 δευτερολέπτων κλείνει με τους μετανάστες να το βάζουν στα πόδια στο άκουσμα της λέξης «police».
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.